Изтеглен кредит без знанието на съпруга ми

• 29 716
  • 471
  •   1
Отговори
# 240
Изчетох цялата тема, опитах се да разбера мнението на всички Ви, обаче има нещо, което не разбирам. Как по дяволите се живее в такава среда? Той ме гони, аз го лъжа, крия доста сериозни факти от него... Единия си мисли, че с поведението си наказва другия. Другия пък си мисли, че тайните му са за самозащита. Такъв пример ли искате да дадете на децата си? Че трябва да са потайни, да крият от половинките си, да се крадат едни други? Що за разбирания за семейство имате? Ако моята половинка веднъж реши да ме изгони, то няма да има втори шанс. Ако аз пък скрия нещо толкова сериозно, като покупка на апартамент или прекратяване на детските застраховки, от него, и той разбере, няма да ме погледне повече. Как се живее без доверие? И защо изобщо сте заедно, ако не можете да имате доверие един на друг? Не мисля, че авторката е права в постъпките си. Колкото и да го прави за собствената сигурност и тази на децата си, не е това начина. Както и за мен не е опция да живея с мъж като нейния. То верно за това света е шарен, хора всякакви, ама пак не ми събира акъла как се живее в тази среда и се нарича семейна. Няма нищо семейно според мен във вашето съжителство. Дай Боже децата Ви да не виждат тези подмолности помежду ви (макар че в повечето случаи само се заблуждаваме, че децата са малки и не разбират). От сега си представям с каква представа за семейния живот и ценности ще растат......

# 241
  • Tам през Атлантическия океан

И той не я е изгонил от да спи на земята. Било си е нейно решение
А къде да отиде , с децата под моста ?!
Или у вас ? ще и помогнеш ли ?!
Е ти не знаеш ли ССФ как се изнася на секундата от втория мъж с две малки деца и на другия ден подава молба за развод?
НьЕЕЕ ССФ има личен  имот !  наследен от мама и тати
мъжа се изнася Simple Smile

# 242

И той не я е изгонил от да спи на земята. Било си е нейно решение
А къде да отиде , с децата под моста ?!
Или у вас ? ще и помогнеш ли ?!
Е ти не знаеш ли ССФ как се изнася на секундата от втория мъж с две малки деца и на другия ден подава молба за развод?
НьЕЕЕ ССФ има личен  имот !  наследен от мама и тати
мъжа се изнася Simple Smile
Да, тези най ги бива в съветите и мненията.

# 243
the wishmaster, мисля същото и аз - малък град, 2 деца, неуспешни бизнес начинания... Ако беше на 20 без деца, щях да кажа "учи момиче, търси себе си, не бързай с партньорите, прецени добре, стреми се към най-доброто, бъди самостоятелна". Тук вече не ми е лесно да кажа каквото и да е, струва ми се, че всеки вариант ще е компромисен малко или повече.

За спането на пода си представям 2 възможни сценария:

1. Скарват се, в разгара на караницата (за която няма как да знаем кой е по-виновен) приятелят казва "свободна жена си, ако искаш, знаеш къде е вратата", тя си взима завивките и демонстративно отива да спи на пода. После отива да говори с него, той като типичен мъжкар (с ракийката и салатката) грухти нещо в отговор, тя се връща обидена да спи на пода.

2. Типичен случай на домашно насилие, в който хвърчат шамари, удари, ритници, има крещене, псуване, обиждане и всичко това спира само защото жертвата се е "скрила" при децата, което е разколебало насилника.

Няма как на база тази информация да кажа кой от двата сценария е и това води до спора в темата - един явно си представя 1., друг 2.

# 244
  • град-държава
Уиш, аз като намирам някой за боклук не се издържам с парите му и не разчитам на него за нищо, а директно го изхвърлям. Не го лъжа, не се възползвам за собствени облаги, не постъпвам и аз като боклук. За това не мога да се обърна и да подкрепя нещо, което просто не правя и намирам за неправилно.
Ако мъжът 'и е такъв изрод, вратата едва ли е заключена.

# 245
Уиш, аз като намирам някой за боклук не се издържам с парите му и не разчитам на него за нищо, а директно го изхвърлям. Не го лъжа, не се възползвам за собствени облаги, не постъпвам и аз като боклук. За това не мога да се обърна и да подкрепя нещо, което просто не правя и намирам за неправилно.
Ако мъжът 'и е такъв изрод, вратата едва ли е заключена.
Аз вече го написах, много малко хора ще имат сили дори пред себе си да признаят втори провал. Повечето заемат стойка "щраус".

# 246
Уиш, аз като намирам някой за боклук не се издържам с парите му...
Всъщност тя написа напред, че той можело да се разсърди, защото така щяла да дава по-малко пари за децата.
Да не се окаже накрая, че тя покрива нуждите на децата и нейните, той консумативи и храна... Т.е. да не е точно на негова издръжка.

Каквато и да е била причината, собственото му дете е гледало как майка му е лягала на пода в детската стая. Това ми говори достатъчно за въпросния, хм, "мъж".
О, да. Питах именно защото се съмнявам за причината, която посочва Desss. Което значи, че проблемите й са много по-сериозни.

# 247
  • град-държава
Е, въпрос на личен избор. Едни ще го оправдаят, други не.

# 248
Имам един единствен въпрос към защитничките: ако мъжът й разбере и този път наистина я изгони, как тя ще изплаща кредит и ще издържа семейство с "кърваво червени финанси"? Ами, ако я биеше? Тогава всички щяха да я съветват да си тръгне, тогава все ще се намери къде да иде, нали? А сега просто я подкрепяте да си продължава с използвачеството. Да си ходи в нейния апартамент, като е толкова лош този мъж

# 249
  • Sofia
Няма положителен герой в тази история.
След десет години връзка едва ли някой гони половинката си от дома без причина. Купуването на апартамента също е било с причина, разбира се, и е било сравнително разумна (не съвсем, щом не остават пари за храна и режийни) постъпка към онзи момент. Лоши отношения, любовта си била тръгнала, пък после бързо се върнала уж - и при двамата. И тогава е бил моментът да се каже за апартамента без да е гаднярско, сега някак е късно и вероятно ще доведе до нови неприятности и отслабване на доверието.

Спането на земята според мен е преувеличено за повече драматизъм. Могла е да събере децата на едно легло, а тя да ползва другото или да спи при едното дете.

# 250
  • София
Имам един единствен въпрос към защитничките: ако мъжът й разбере и този път наистина я изгони, как тя ще изплаща кредит и ще издържа семейство с "кърваво червени финанси"? Ами, ако я биеше? Тогава всички щяха да я съветват да си тръгне, тогава все ще се намери къде да иде, нали? А сега просто я подкрепяте да си продължава с използвачеството. Да си ходи в нейния апартамент, като е толкова лош този мъж

Почти всички я посъветваха да му каже, като му припомни, че първо вече го е предупредила, че при следващото гонене, ще предприеме мерки да се защити, без той да е уведомен и че, в отговор на едномесечното спане в детската стая, го е направила.

# 251
Няма положителен герой в тази история.
След десет години връзка едва ли някой гони половинката си от дома без причина. Купуването на апартамента също е било с причина, разбира се, и е било сравнително разумна (не съвсем, щом не остават пари за храна и режийни) постъпка към онзи момент. Лоши отношения, любовта си била тръгнала, пък после бързо се върнала уж - и при двамата. И тогава е бил моментът да се каже за апартамента без да е гаднярско, сега някак е късно и вероятно ще доведе до нови неприятности и отслабване на доверието.

Спането на земята според мен е преувеличено за повече драматизъм. Могла е да събере децата на едно легло, а тя да ползва другото или да спи при едното дете.

Авторката сподели че и друг път я е гонел (
След месец спане на пода пред/при децата , е взела това решение , сигурно от доста време го е обмисляла , просто тогава чашата е преляла.

Сега има угризения щот всичко им е ок в отношенията , ами утре , в други ден ако му прищрака пак след спор да я изгони ?! Какво ? Пак наказателната продцедура на пода (като куче) в някоя друга стая но не и до него ?!

# 252
Всъщност повечето съвети са да му каже и да започне да участва в разходите.

# 253
Аз пък не бих казала на такъв.
По назад Сия даде добър съвет , ако опре до казване или разбере какво да направи/каже Simple Smile

# 254
Всъщност повечето съвети са да му каже и да започне да участва в разходите.

И тя самата каза че това иска и ще направи.

Общи условия

Активация на акаунт