Сполучливи имитации на маркови парфюми - 20

• 137 104
  • 730
  •   1
Отговори
# 90
Между другото  лично на Черната орхидея не слагам капки...
да попитам всъщност като се сложат капки се усилва аромата ли?каква е целта на капките?
solar_fields ,
на теб харесват ли ти Малката черна рокля и la vie est belle ?
Капките добавят наситеност, трайност и шлейф. Без капки все едно е боди мист. С капки 1:1 става тоалетна вода. С капки 2:1 става парфюмна вода. Повече от 2:1 вече "кривят" аромата и консистенцията става леко мазна.
Не съм пробвала малката черна рокля, sesksta, а la vie est belle го харесвам и уважавам заради невероятния шлейф и наситеност /това си е аромат - шедьовър/, но не съм го носила и не бих го носила, защото го носи една колежка в работата ми /и 2/3 от София също!/. Убива ми се желанието.
"Копая" в момента в тамяните, алдехидите, тютюна, и изобщо в ретро ароматите  Laughing
 Peace

# 91
  • Бургас
Мария,тези парфюми нямат имитации или поне аз незнам да имат.Предлагам ти три парфюма със силно изразена виолетка върху мен.Първите два са оригинали-https://www.fragrantica.com/perfume/Marc-Jacobs/Daisy-1361.html   https://www.fragrantica.com/perfume/DSQUARED-/She-Wood-3552.html Тези са за когато имаш възможност и потърси ако желаеш този-https://www.fragrantica.com/perfume/Bvlgari/Omnia-Green-Jade-4941.html във версията на Рефан,много хубава виолетка е. Всъщност можеш да потърсиш Дейзи при Баргело,а She-Wood скоро ще го имат Заг. Simple Smile Сетих се и за Lancome Tresor in love също на Баргело,много нежна виолетка съчетана с прекрасна роза,страхотно изпълнение на Ланком за любителите на по-нежни,ефирни аромати.

Последна редакция: пн, 11 сеп 2017, 09:29 от Bright Crystal

# 92
  • Бургас
Много,много ти благодаря.Ще си запиша,че ще забравя иначе.

Винаги,когато отида в Мола,питам по щандовете за наливни парфюми за виолетки,казват,че няма и ми предлагат аромати,които нямат нищо общо с виолетки.
В Лорис извадиха едни големи табла и търсеха къде има виолетки,но пак не се усещаше.
Пак благодаря,ще потърся предложените аромати.

# 93
Кристалче, Omnia Green Jade Bvlgari не е виолетка според мен изобщо... Laughing /уби ме!  Laughing/
Зелена пудра - да, ама не и виолетка... #Crazy
Страхотен парфюм, ама СТРАХОТЕН, аз съм ползвала имитацията на Гардени преди години, наистина е невероятен...Но не е виолетка според мен изобщо.  Laughing
И понеже търсенето ми сред мъжките парфюми продължава, да споделя, че съм много впечатлена от Том Форд на Том Форд на Заг Зодиак. Ще купувам от него за подарък, много красив, без да е сладникав, без да е някой див фужер, без да е ретро, напомни ми на L'Homme Yves Saint Laurent /имала съм оригинала/, като погледнах пирамидите, виждам, че джинджифила е водещ и при двата...Може би оттам и сходството...Разкошен е /Заг Зодиак/.
 Peace

Последна редакция: пн, 11 сеп 2017, 18:18 от solar_fields

# 94
  • Бургас
hahaha Солар,имах го преди година и нещо от Рефан,чиста виолетка си беше. hahaha Другият вариант е да са ми налели нещо друго.Много ме разсмя, Hug hahaha някой  друг ползвал го да пише да видим какво е при него. Thinking Магазинът на Дп тук си работи,а ми казаха друго,че може би щял да затвори,пълни глупости.Днес минах да питам за новите аромати,но не бяха заредили всички.Да похваля класическия Клое,същия като оригинала,без разлики! Ако има фенове негови да се възползват. Mr. Green Живанши-very irresistible също е адски близък до истинския,много хубаво се разкрива и е безумно траен. Party

# 95
hahaha Солар,имах го преди година и нещо от Рефан,чиста виолетка си беше. hahaha Другият вариант е да са ми налели нещо друго.Много ме разсмя, Hug hahaha някой  друг ползвал го да пише да видим какво е при него. Thinking Магазинът на Дп тук си работи,а ми казаха друго,че може би щял да затвори,пълни глупости.Днес минах да питам за новите аромати,но не бяха заредили всички.Да похваля класическия Клое,същия като оригинала,без разлики! Ако има фенове негови да се възползват. Mr. Green Живанши-very irresistible също е адски близък до истинския,много хубаво се разкрива и е безумно траен. Party

Кристалче, когато бях в Бургас, видях магазина на ДП ( някъде срещу стоматологията ), но нямах ориентация какво да тествам. Благодаря, че спомена версии. Следващият път ще тествам. Мисля, че 50 мл бяха около 21 лева, нали?

# 96
  • София
Момичета, на коя фирма е най-сполучлив Alien ?
Благодаря Simple Smile

# 97
  • Варна
Момичета, на коя фирма е най-сполучлив Alien ?
Благодаря Simple Smile
На първа страница на всяка тема има:
Според изказани мнения в темата, сполучливи имитации са: и по надолу има

T. Mugler Alien - D&P, Sangado, Bargello, Zag Zodiak

# 98
  • Бургас
Да,50мл.ДП-21лв,срещу Стоматологията се намира,да.Пропуснах да споделя за този парфюм-https://www.fragrantica.com/perfume/Paco-Rabanne/Black-XS-for-Her-1138.html във версията на Баргело,супер близък е.Както и този-https://www.fragrantica.com/perfume/Dolce-Gabbana/Dolce-Gabbana- … -Femme-15335.html в изпълнение на ДП.И двата аромата си заслужават супер много,ако харесвате разбира се оригиналите.

# 99
  • Габрово
Между другото  лично на Черната орхидея не слагам капки...
да попитам всъщност като се сложат капки се усилва аромата ли?каква е целта на капките?
solar_fields ,
на теб харесват ли ти Малката черна рокля и la vie est belle ?
Капките добавят наситеност, трайност и шлейф. Без капки все едно е боди мист. С капки 1:1 става тоалетна вода. С капки 2:1 става парфюмна вода. Повече от 2:1 вече "кривят" аромата и консистенцията става леко мазна.
Не съм пробвала малката черна рокля, sesksta, а la vie est belle го харесвам и уважавам заради невероятния шлейф и наситеност /това си е аромат - шедьовър/, но не съм го носила и не бих го носила, защото го носи една колежка в работата ми /и 2/3 от София също!/. Убива ми се желанието.
"Копая" в момента в тамяните, алдехидите, тютюна, и изобщо в ретро ароматите  Laughing
 Peace
solar_fields,благодаря за отговора...

значи от казаното дотук съм си ползвала през цялото време боди мист. доброто в случая е ,че поне вероятно никой  покрай мен не се е оплакал,че съм прекалила с аромата  Joy Joy Joy..

.какво означава '' Повече от 2:1 вече "кривят" аромата ''-т.е. променят аромата ли?

П.П.Да попитам всички ли слагате капки на Рефана ?
и другото при Парфен нямат капки,нали?

Последна редакция: пн, 11 сеп 2017, 20:51 от sesksta

# 100
  • София
За мен също няма никаква виолетка в Омнията, но съм го пробвала отдавна в оригинал. По спомени май и в пирамидата няма, което не е гаранция, рсзбира се. Simple Smile

И аз си търся виолетки, но сладки, не зелени. Май май само в инсоленс откривам такива, а той свястна имитация май няма.
Тази теменужка на Сандаго хубава сладка виолетка ли е? Така бях си наумила за тия виолетки, че по едно време да си поръчам етерично масло от виолетка. : ))

# 101
  • Стара Загора
Знам че не е по темата, защото не е имитация, но пробвали ли сте Воларе на Орифлейм? Аз усещам повече роза в него, но разменяхме с една дама която се включи тук и каза че тя не харесва рози, а на нейната кожа има много хубава виолетка. И тук със сигурност не е зелена. Иначе в Еклат Арпеж е точно свежа и нежна.

# 102
Момичета, преди няколко страници писах за този:
https://www.fragrantica.com/perfume/Creed/Love-in-Black-4261.html
Това си е чиста виолетка, много прилича за мен на Инсоленс, но по-плътен.

# 103
Ultraviolet e много хубава Теменужка . По въпроса за капките, аз винаги слагам 2:1

# 104
какво означава '' Повече от 2:1 вече "кривят" аромата ''-т.е. променят аромата ли?
Ами да. Това имам предвид. Все едно "губи летливост" и все едно, че "се заглушават" част от нотките му... /това е субективното ми усещане, не съм химик, не знам какво се случва на химично ниво/
А "мазнеенето" се усеща на кожата.
2:1 за мен е превъзходна концентрация. Някои парфюми стават и с 1:1, но и тях ги предпочитам с 2:1. Добавя се трайност, плътност и шлейф.
 Peace

Общи условия

Активация на акаунт