Второкласници 2017/2018 - тема 8

• 68 540
  • 740
  •   1
Отговори
# 360
  • София
При нас има тефтерчета, моята си записва почти всичко. За сандвичите детето ми каза веднага след часа, но понеже е за след седмица аз съм забравила. Но вкъщи ядем сандвичи и спретнахме кутия, макар , че можеше и нещо по-интересно, ако се бях сетила през деня. Сега въведохме нова схема - да ми го пише на листче и за кога и да ми го слага на бюрото до графика ми.
Имаме правописен от каката, не са им искали още в у-ще. Ще го извадя да е подръка.
Тази година случихме на учителка по английски, отделно учебника и двете тетрадки са ок, има някаква надежда, че това не са 3 загубени часа, както беше в 1 клас. Иначе доп помагала по мат и бел рязко набъбнаха, домашните са разнообразни. Следя изкъсо всички домашни и какво е писала в клас.

# 361
Bliss aз бях писала за упражнителна тетрадка по английски с ръкописни букви от Амазон. В близките няколко дни ще го поръчвам това (с други неща в поръчка, понеже това е Плюс продукт и не може отделно само то да се поръча).
Днес погледнах в книжарница препоръчаното по горе помагало на Кронос : Learn with Smarty and friends 2 клас. То си е нормална тетрадка, с допълнителни упражнения по английски, за писане с печатни букви. Погледнах и същите помагала за 3 и 4 клас - едва в това за 4 клас има няколко текста с ръкописни букви, но останалите 90% от помагалото са пак само печатни букви.

Благодаря! Аз ще поръчам и на брата на мъжа ми да потърси от Лондон. Майката на приятелката му(англичанка) е преподавателка по английска литература. И ще ти пиша, ако намерят и нещо друго.

# 362
Добре, супер, ще се радвам ако препоръча нещо добро.
Мисля да поръчам и това помагало по ръкописно писане, днес му намалиха наполовина цената

# 363
Да си сверя часовника, държи ли се на изписването на английските букви печатно?  Аз не карам детето си да се мъчи да пише печатно английските букви, след като по-голямата част вече ги е учила да ги пише на български ръкописно. За момента още не са започнали да пишат в училище и не знам какви ще са изискванията на учителката ѝ (следващия час май започват), но опитахме да пише А, както е написано в тетрадката ѝ печатно в тетрадка по писане. Ами не се получава красиво, написа си го ръкописно и се получи страхотно. По същия начин с В, С, D. Може да ги пише до към J под диктовка, но ръкописно.

# 364
  • Кърджали
И при нас в учебника буквите са печатни. Кати кои ги пишр печатно, нои ръкописно... Става манджа с грозде, но и аз пиша по същия начин на английски.  Та не ми е правило впечатление.
В сряда ще са на екскурзия. 

# 365
  • около Варна
В нашите учебни тетрадки по английски всичко е написано печатно, но учителката им изисква те да пишат ръкописно и става много объркващо.
Искам да попитам във вашите училища въведоха ли вече оценката със символ?

# 366
Не .

И при нас се пише с печатни английски букви. Не съм съгласна, но предполагам , че има някакво обяснение за това.

# 367
При нас още нищо не са писали по английски. Като прегледах учебника от следващия час ще започват азбуката. Баткото е четвърти клас, обаче и винаги са писали английските букви печатно. Честно казано не е имал затруднения и вероятно се прави с цел да не се бъркат с бг азбуката  Peace

# 368
И при нас се пише печатно, по Лонгман са. Вече са стигнали до L с буквите, с взематите букви почнаха да пишат и думички.

....

При нас няма да има, аз и по-рано бях писала , че класната каза още на първата РС, че ще ползват бележниците които раздават от Просвета (ние сме по техните учебници). Вътре им пишат оценки с думи, към момента имат за входните си нива.

# 369
  • Кърджали
Имат тефтерчета за съобщения, но стоят неизползвани - госпожата им принтира бележчици които да дават на родителите си когато има нещо. В тях не пишат оценки под никаква форма. "Оценките" под формата на браво, отлично, добре ги пише в тетрадката след каквото са писали там в час.

# 370
Къде може да се оплачем от храната в стола на училището?Има ли някаква институция,която следи ,храната е много пресолена,често децата повръщат ,май и хигиената не  е добре...

# 371
Не .

Ние също нямаме оценки. Децата имат бележници, които не са подпечатани и подписани от директора, но всички са един формат. Там се пишат хохвали и забележки. От тази година въведоха и електронен дневник. много е хубаво, защото ако нещо е "забравено" да се покаже, то в електр. дневник веднага се вижда.

# 372
  • Пловдив
Къде може да се оплачем от храната в стола на училището?Има ли някаква институция,която следи ,храната е много пресолена,често децата повръщат ,май и хигиената не  е добре...

Агенцията по храните за пресоленото
РЗИ за хигиената

Принципно се готви по рецептурник за учениците.Там има точно определено количество сол.Всичко сложено отгоре оскъпява храната и няма смисъл.Но е възможно готвачът да слага повече,въпреки това.Ти храната опитвала ли си я?

# 373
Нашите днес са на екскурзия до Пловдив.
Бяха много ентусиазирани.

# 374
6. Квадратът е „магически“. Кое е числото А?
     21 18
27 15  А
         24

Как би решил един второкласник тази задача?

Общи условия

Активация на акаунт