Второкласници 2017/2018 - тема 8

• 68 173
  • 740
  •   1
Отговори
# 420
С ударението може да се справите много лесно. Карайте детето да го слага на всички гласни. Например "къпина - кЪпина, къпИна или къпинА" му звучи най-правилно. Ние по този метод се науихме.

# 421
Карайте детето да го слага на всички гласни. Например "къпина - кЪпина, къпИна или къпинА" му звучи най-правилно. Ние по този метод се науихме.
И аз моето го карам по този начин да ги слага ударенията, но като се има предвид, че и аз не ги оправям всеки път даже и като ги местя по думата, не се учудвам, че и при нея се получава от време на време ударение на неправилното място. За българския не знам как съм се оправяла навремето, но за чуждите езици, които съм учила, че и ползвам сега, ги учих наизуст пустите му ударения. Страшно ми бяха трудни.
За скобите - класната само веднъж ѝ написа разписано решение на задача и след това изведнъж ѝ просветна, иначе и при нея беше всичко сметнато или наум или на някакъв лист работилничка, но не и в тетрадката да се вижда какво е правила и откъде се появила евентуално грешката.

# 422
При нас в повечето случаи ги карат да ги решават по два начина задачите. Със скоби и с отделни, последователни числови изрази. Така правят разлика и се научиха. Поне моето диван.

Ударенията освен, че ги пробват на всички гласни, госпожата им е подсказала да слага и юмрук под брадичката. Не винаги става, но улеснява процеса.

# 423
Карах го да изговаря думата наблягайки на нея. Не учебник, а тетрАдка. Да види кога накланя главата (брадичката). И думкаше с юмруче по бюрото. Също може да провери коя гласна може да удължи. Тетраааадка. А не теееетрадка или тетрадкааа.

# 424
В този ред на мисли, и аз установих, че доста думи са ми мътни с ударенията. И тайничко си ги проверявам онлайн https://slovored.com/accent/

# 425
  • София
Да си призная в ерата на комуникациите това с бележките не го разбирам.
Все пак всеки човек в днешно време ползва мейл. Толкова ли е трудно да напишат 2 реда.

Ако ти се падне офлайн класна - да, толкова е трудно. Според мен тя усърдно ги готви за малко по-нагоре, когато трябва сами да помнят и записват всичко и никой няма да го е*е за децата, а ще си гледа плана и бумащинките... За смотаните училищни сайтове въобще не ми се отваря темата, щот нямам ресурс да помогна, а само да мрънкам ефект няма :/

# 426
зелено човече, сигурно е така. Но смяната на учебното време е нещо за което трябва да са информирани родителите. Все пак в началните класове те водят децата на училище.
Иначе за това,  че трябва да донесет руло от тоалетна хартия по труд и творчество.....е ясно, че няма да пише мейл.

# 427
Хоуп, всички тези сборници, които изреди, за колко учебни часа седмично са предназначени да се учат? Всичко ли се решава или определени задачи избрани от госпожата?

# 428
  • Бургас
Влизам да ви се оплача. Миналата година през втория срок купих ей такава количка за нашата раница

Но горката не можа да издържи на тежкото си бреме. Изкриви се и се счупи от тежеста на раницата. Сега съм в голяма чуденка какво да купя. Бях видяла едно детенце с раница с вградени колелца в самата раница, но никъде в нета не можах да намеря. Може би не търся правилно. Някакви идеи?

# 429
И аз гледах раници с вградени колела ,но на място.Даже вчера гледах в някакъв китайски магазин,но качеството ме съмнява.

# 430
Хоуп, всички тези сборници, които изреди, за колко учебни часа седмично са предназначени да се учат? Всичко ли се решава или определени задачи избрани от госпожата?

7 часа седмично имат математика....като гледам подред карат в сборниците. Тоест не ми се вижда избирателно.

# 431
  • Варна
Нещата в нашия клас не вървят на добре. Още от миналата година дисциплината е плачевна. Класът беше обявен за най-дивия и най-буйния. Има няколко деца, които непрекъснато се удрят и бият. Има няколко деца от малцинствата. Има и едно момиченце със синдром на Даун, което е с придружител. Класната им от миналата година се премести в друго училище, сега са с нова госпожа. На последната родителска среща и класната, и предпователката от занималня се оплакаха, че не могат да излязат на глава с този клас.... Дъщеря ми разказва, че през междучасията настава нещо ужасно, крещене, търкаляне по земята, скачане, тичане из стаята. И в часовете е шумно и на госпожите се налага да крещят, за да постигнат някакъв ред. Не мога да си представя как въобще успяват да научат нещо децата в такава обстановка. Все се надявах с времето да се поуспокоят нещата, но напротив - става по-зле. Детето ми има потенциал, но виждам как губи мотивация с всеки изминал ден.
Обмисляме местене в друго училище. Варненските майки, бихте ли споделили в кои училища учат децата ви и какво са наблюденията ви?

# 432
А преместване в съседен клас?

# 433
  • Варна
Keit,
би ли споделила за кое училище става въпрос?
То и нашето не е "цвете за мирисане"...

# 434
Сборник по математика на Калоянов и на Слово за я къщи,в училище работят по Мечо и Медунка

Общи условия

Активация на акаунт