Второкласници 2017/2018 - тема 8

• 68 531
  • 740
  •   1
Отговори
# 405
  • на последния етаж
Да, взехме първата, но съм пропуснала, че има и втори транш...  ooooh!
Не видях графици за този втори транш в сайта на БЧК.  Thinking

# 406
  • Пловдив
А аз съм изпуснала първия транш, сега ще ми дадат ли втория транш? Кога е бил първия? През февруари ми казаха догодина ще вземете и аз мислех, че догодина е февруари 2018. Сега разбирам, че вече са ги раздали.
За Пловдив нищо не намирам в сайта на БЧК.

# 407
  • Кърджали
При нас са решили да направят промяна в учебния процес. Вече вместо в 8, часовете започвали в 7:45. Уж за да имат малко по-големи междучасия. Спирало се допускането на родителите вътре в сградата, само теИ на първокласниците можело да влизат. Хайде второто очаквах да се случи, то май само в нашето умилище имаше такъв свободен достъп.
Но за промяната на учебното време се поиздразних леко на факта, че при наличие на сайт, фейсбук страница или дори да лепнат една бележка на входната врата, родителите не са уведомени.  Нашите второкласови мозъчета даже не помнят че им е прочетена заповедта. Аз разбрах случайно от друго по-голямо дете в същото училище. Е, то и след едно-две закъснения пак щяхме да разберем...

# 408
Да си призная в ерата на комуникациите това с бележките не го разбирам.
Все пак всеки човек в днешно време ползва мейл. Толкова ли е трудно да напишат 2 реда.

В училището денс ще отбележат празника на Будителите а утре Хелуин. Мисля, че много добре са го измислили.

# 409
  • София
И в училището на малката днес ще имат празиник за Деня на Будителите. Ще пеят, ще казват стихчета. Не разбрах точно, но май пред първолаците и ПУК-четата.
Утре - Хелоин, Е няма такова вълнение. Пък аз хич не го харесвам този празник. чужд и неразбираем ми е. Голямата щерка така и не се запали по него, но малката от месец за това говори. Купила съм и бомбони, да си ги раздава в училище. Доколкото разбрах и класната им стая е украсена подобаващо за празника.

# 410
  • София
Привет,
какви сборници по математика ползвате?

# 411
# 412
  • Бургас
Ние ползваме ето този.
https://hermesbooks.com/zadachi-po-matematika-za-2-klas-kalojanov.html
Доволна съм. Миналата година ползвахме същия, но за първи клас.

# 413
Ние ползваме ето този.
https://hermesbooks.com/zadachi-po-matematika-za-2-klas-kalojanov.html
Доволна съм. Миналата година ползвахме същия, но за първи клас.
И ние така. Даже за първи клас един екземпляр през учебната година и още един от 15 август до 14 септември тази година изписа.
Този за втори клас също е много добър и не е с елементарни задачи като някои други. Малко над минимума в учебниците. Препоръчаните от Hope for two са за напреднали според мен.

Последна редакция: пн, 30 окт 2017, 13:39 от praschinka

# 414
  • София
Благодаря момичета!!!
Този на Калоянов и ние ползвахме миналата година. Предвид че не сме особено напреднали, може би пак него ще взема...

# 415
На дъщеря ми съм купила сборника на Калоянов и един на издателство Слово 1 част за сега. Много и е трудно па математика, много.  Това задачите със скоби, не може и не може да проумее, че се пише цялото решение на задачата. Тя си пише директно отговора.  Днес остана на консултация, госпожата изобщо не е очарована от резултатите, които е показала. Разсеяна е и много я мързи. Това е заключението ми.

# 416
Яни също иска да пише направо отговор, постоянно обяснявам да пише решението подробно, не и не, струва му се безсмислено. Много е разсеян тази година, развали си и почерка, който и без това не беше някаква красота. Не му се чете книжка, мързел без край...

# 417
  Моя син се затруднява с материала последните дни . Пишем, упражняваме се и обяснявам всичко почти всяка вечер, а той все едно не е присъствал в часовете през деня. Разсеян ли е, госпожата ли не разбира като обяснява - не знам, но съм се отчаяла с него Disappointed Миналата седмица му взех помагало по математика и едно по БЕ, за да се занимава допълнително.Запланувала съм да си остана с него през ваканцията и да преговорим всичко взето до тук. Не е като да учат нещо сложно , но ми прави ми впечатление , че  не упражняват материла . Всеки ден отмятат нов урок и препускат напред. Когато работим заедно , се справя добре, но в училище бърза и не се замисля и ето грешките са на лице. Sad

# 418
  • Sofia
Моят син има затруднения, когато трябва да напише задачата - към сбора от 22 и 4 прибавете 5. Не знае къде са скобите и видя голям зор. Повече практику му трябва. Другият проблем са ударенията. Той не е на училище от 4 дни и затова знам какво става с него. Иначе нямам идея какво прави в училище и какво го затруднява. Той нищо не носи, освен домашно на копиран лист.
При диктовки пише - видИял.

# 419
С тези ударения не само детето има затруднения но и аз.
Пишем бришем и на 10 думи - 5 грешни. Нещо ми се губи логиката там.

Скобите ги бяха почнали миналата година. Все искаше скоби да слага. И на финала задачата грешна. Смениха госпожата и сега пишат задачата с няколко уравнения. Скоби не слагат. За мен е по-добрият вариант. Иначе и моето все се опитва да решава наум. Вчера решава една тема от ЧХ и смята 6 цифри наум....познайте ...накрая сбъркал с 2.

Общи условия

Активация на акаунт