Второкласници 2017/2018 - тема 8

• 68 099
  • 740
  •   1
Отговори
# 570
И ние днес имаме РС , да видим ...

# 571
  • Бургас
А аз си мисля, че все пак не би трябвало тези правописни грешки, които се правят по другите предмети да се отразяват на оценката. Та те все още се учат да пишат. Дайте им малко време докато свикнат сами да си правят проверки или да научат думите. От 4-ти клас натам съм ок да се санкционират правописните грешки, ама сега е малко прекалено. Нашата госпожа на диктовките им слага запетаи. Ами те децата още не са учили къде и кога се слагат запетаи.

# 572
Може би да се санкционират не, но е добре да се поправят, така си мисля аз.
Малко съм разочарована от нашите часове по музика. Всеки път детето ми носи в тетрадката преписани текстове, питам поне слушате ли някаква музика, слушат май все пак, обаче предимно преписват, текстове от учебника, текстове на песни, вече една тетрадка изписа и втора донякъде... Голямо преписване.

# 573
  • Кърджали
При нас по музика не преписват текстове, слушат, пеят. Тя и тетрадка специално по музика няма.
Не ги товарят прекалено много като цяло.

# 574
На мен и музиката и изобразителното и физическото ми харесват относно организацията.
Не са като някакви си там предмети дето просто да мината.
По музика, слушат музика , пеят песни и учителката им разрешава да посвирят на пианото. Жената си разнася електрическо пиано всеки час с нея. Моето тръгна на частни уроци по пиано и се оказа, че знае много неща. Кой ключ какъв е , за какво се използва, различна продължителност на нотите и т.н.

По изборазително всеки час творят. Може и някаква теория да учат, но винаги са правили нещо интересно.

Физическото не е просто за отбиване на номера а час с много игра и много тичане Simple Smile

# 575
  • Sofia
Чувам, че при нас по физкултура бил много строг учител, но нашият не ми се е оплаквал. По музика също учат сериозно. Все ми говори за някакви тактове, кое как се брояло, един път миналата година разпозна нещо от Моцарт, което чу. Купувахме и нотна тетрадка и снощи ми каза, че по-нататък ще учат ноти- цели, половинки и не знам какви. Аз по музика нищо не съм учила в училище и ми е пълна мъгла за какво говори. Имахме учителка със сериозен здравословен проблем, която държаха по милост. Тя просто свиреше на пианото, а ние пеехме. Никаква теория не е имало.
Но по рисуване май нищо не правят. Казва, че е шумно и учителката често излизала.

# 576
И нашата учителка искаше нотна тетрадка, но се оказа, че я изписаха с текстове.

# 577
Моят искаше да учи китара, но с тази заетост е невъзможно на този етап. Може би след началното училище, ако има все още желание.
От рисуването и аз не съм доволна. Учителят по Физкултура е сериозен и някой път, когато не слушат ги кара да правят коремни преси.По Музика учат много.

# 578
И при нас по музика се учи и теория. Имат си нотна тетрадка, в която пишат и ноти, както и различават вече цели, половинки, четвъртинки. Учат песни, слушат музика.
По рисуване също имат някаква теория - що е то скица, картина, натюрморт...доста и рисуват.
По физическо в часа, който се води СПОРТ е голямо тичане и скачане, патешко ходене и не знам още какво си. В другите 2 часа играят предимно народна топка и футбол. Все още ги извеждат навън, физическото им е 3 пъти в седмицата последен час т.е. около обяд. До сега само като валеше са стояли в салона.

# 579
  • Бургас
Миналата година по музика имаха отделна учителка и беше забавно. Научиха доста песни. Тази година им преподава класната и само пишат. От майки на деца в прогимназията постоянно чувам оплаквания, че музиката вече била станала разказвателен предмет - правят контролни и тестове, страшна работа.

# 580
  • София
Класната вчера ни се извини, че нямали записи на новите музики по новата програма, та слушали старите, при което аз не се въздържах, а изтърсих, че май така е по-добре.
Май не ми се пише за родителската среща. Горкото ми дете е по-голям кърък и от мен - въобще не случихме на задружен клас и все проблеми, проблеми, проблеми... Е, поне ще са подготвени за живота. Може би прекалено добре...

# 581
  • София
Как ви се струва  децата да имат спорт само в актовата зала, а понякога и там да не могат да си проведат часа и да си остават в стаята и да играят на бесеница с учителката по спорт? По мое време никога не е било да са заети салоните и да нямаме къде да си провеждаме часа по физкултура. Малките играехме в малкия салон- големите- в големия. При моя син нещата изглеждат направо ненормално/поне за мен/.

# 582
  • Пловдив
Мигла,с какво е зает салона?Да,не е нормално и от вас зависи дали ще остане така.Правите една среща с директора,за да ви обясни.Като му казвате,че ще пуснете жалба до инспектората.Нещата бързо ще се изяснят
Предполагам е зает с допълнителни дейности,от които училището получава пари,но не е редно.При нас тези дейности са след учебно време и салонът е винаги на разположение на учениците,които имат физическо по програма

# 583
Как ви се струва  децата да имат спорт само в актовата зала, а понякога и там да не могат да си проведат часа и да си остават в стаята и да играят на бесеница с учителката по спорт? По мое време никога не е било да са заети салоните и да нямаме къде да си провеждаме часа по физкултура. Малките играехме в малкия салон- големите- в големия. При моя син нещата изглеждат направо ненормално/поне за мен/.

Вече не е толкова необичайно, колкото и да е ненормално. В нашето училище са 2 сгради - от 1 до 3ти клас и от 4ти нагоре. И двете имат салони. Малките са  6 паралелки първи клас, 7 паралелки 2ри клас, 6 паралелки 3ти клас. През зимата са поне по 3 класа в салона, задушно, неефективно ... При 3 часа седмично физическо както и да го редят този салон все няма как да е удобно. Нагоре положението е още по-зле. Да не говорим, че няма съблекални нито в едната, нито в другата сграда към салоните (не знам в какво са били превърнати, т.к. няма как да не ги е имало.) Затова оценявам високо, че децата играят все още вън, ако не вали. Нашите часове по спорт са последен час, но други класни практикуват разместване на програмата при хубаво време по обяд, така че да излязат на двора да играят. Миналата година нашата класна ги караше да ходят със ски облекла и гумени ботуши като имаше сняг, за да може в часовете по физическо да играят на снега.
Просто цялата система на образованието е една голяма недомислица. Ще въведем задължително спортуване ама няма да има къде да го правят. Добре, че повечето родители не разчитат на тези 3 часа спорт, но пък децата имат нужда от движение и през деня.

# 584
Как ви се струва  децата да имат спорт само в актовата зала, а понякога и там да не могат да си проведат часа и да си остават в стаята и да играят на бесеница с учителката по спорт? По мое време никога не е било да са заети салоните и да нямаме къде да си провеждаме часа по физкултура. Малките играехме в малкия салон- големите- в големия. При моя син нещата изглеждат направо ненормално/поне за мен/.

Струва ми се безумно. На много места почнаха да спестяват от спорта, пък после що децата били затлъстели.
При нас двор почти няма. И когато за първи път видях училището това малко ме втрещи. Но пък салони бол. Оказа се, че това е вярната формула защото на вън могат за имат физическо през септември и май. Останалото време са в салона. Физическо имат 3 часа в седмицата. Часовете са активни, съдя по мокрите тениски които детето връща. И всеки ден имат свободноизбираема спортна дейност. Баскетбол, футбол, народни танци, хип хоп и т.н....там също ползват салоните. И обикновено го взимам с мокра глава.

Общи условия

Активация на акаунт