Второкласници 2017/2018 - тема 8

• 68 093
  • 740
  •   1
Отговори
# 585
  • София
♥Elfita♥ салонът е зает с деца от други класове .
[
Просто цялата система на образованието е една голяма недомислица. Ще въведем задължително спортуване ама няма да има къде да го правят.

Абсолютно вярно. Не съм допускала коолко разочарована ще бъда ежедневно. Преди да имам ученик все слушах- образованието -това, образованието-онова. Сега се пържа и аз на този огън. Проблемите са огромни.
AsitaNew много точно си описала положението. И при нас е нещо подобно. И при нас играят на двора до последно. И ние сме без съблекални. Да, да се разчита на училищния спорт за нещо повече не е решение. Нямам и това предвид, държа просто да има елементарни навици, раздвиждване и познания.

# 586
  • София
Мигле, определено не е добре това положение. Както те посъветваха, един разговор с директорката и ако няма резултат - писмена жалба и до РУО.
При нас поне от физическото не мога да се оплача, учителката изглежда много свястна и сърцата, а и си се ползва салонът спокойно. Друг е въпросът, че моят като реши, че нещо не му се прави - и не го прави  Crazy, та не се преуморява там.

# 587
Мигла, да не е нормално. Но при наличие на един салон и седем паралелки първи клас и седем паралелки втори клас, това е положението.
Когато аз бях ученичка в началните класове (в София), бяхме по 4 класа. Нещата вече са тотално различни. Говорете с Директорката, но едва ли нещо ще се промени.

Последна редакция: пт, 01 дек 2017, 11:47 от Анонимен

# 588
При нас е същото положението - до последно се играе навън, даже предната седмица при 7 градуса бяха навън и детето изпотено от тичане и на студа...вечерта ми вдигна Т и така 2 дена. Когато играят в салоните са по 2 класа винаги заедно. В това у-ще съм учила и аз, но когато аз учех беше основно до 8клас, сега е средно и е до 12 клас....т.е. броя деца увеличени а сградния фонд не.

# 589
До средата на ноември физическото им го провеждаха навън. Обикновено цари задоволство.
Аз си спомням, че по време на моето ученичестване в салон почти не ни вкарваха и от часове никога не са ни лишавали.
В училищата всъщност има огромен проблем. Няма съблекални или каквито и да било подходящи места за преобличане на по-големите деца. От това по-голям проблем аз лично не виждам, защото сега са малки, но след година или две децата ще започнат да си намират причини да не влизат в час по физическо заради това. В момента от моето дете знам, че големите се преобличали в тоалетните. Това е абсурдно. Ако нещо не се промени аз лично ще си освободя детето от тези часове и ще наваксва извън училище.

# 590
В момента от моето дете знам, че големите се преобличали в тоалетните. Това е абсурдно. Ако нещо не се промени аз лично ще си освободя детето от тези часове и ще наваксва извън училище.
Моето си наваксва и сега извън училище, но по Наредба не може да отсъства от часовете освен с разрешение на Лекарска комисия и тогава пак има един куп условности като да присъства в часа макар и на пейката или да я пазят учители независимо, че може и в 12 клас да е. Иначе липсата на съблекални и за мен е огромен проблем и сега, защото в дните с физическо и сега ходи с дрехи удобни за спорт. За късмет сега е последен час и веднага след спорта се прибира, но въпреки това не е застрахована от разболяване, защото потна не е имало къде да се преоблече. Общо взето като всичко в България важното е на хартия всичко да е перфектно, а какво се случва в действителност никой не го интересува.

# 591
  • София
Няма съблекални или каквито и да било подходящи места за преобличане на по-големите деца.  В момента от моето дете знам, че големите се преобличали в тоалетните. Това е абсурдно.
Чувствам се тотално безсилна и огорчена от такива безумия. Еми не мога да го преглътна и да се успокоя!
За мен не е решение да ходи детето в спортен вид на училище по много причини.

# 592
  • София
Моят заек категорично отказва да ходи на училище с друго, освен с анцуг. Донякъде го разбирам - той прекарва над 10 часа там. Отделно също не се преоблича за физическо, само слага бяла тениска. Явно поне засега ще караме така, а после ще го мислим... физическо имат - 1 час с класната и 1 час с друг учител. Вече срвн рядко се случва да ползват този час за писане, така че съм ок.

# 593
 Моят син ходи спортно облечен целогодишно. Така му е удобно- разбирам го и го толерирам. Физическо играят в салон, като си сменя само маратонките с гуменки. Слагала съм му и допълнителна тениска , но не се сеща да се преоблича.
 От няколко дни е отново на училище след дълго отсъствие заради болест. Направи ми впечатление , че вкъщи с мен учи добре, разбира нещата и въобще не е толкова лошо положението, както си мислех.  Бях силно притеснена, че няма да може да навакса пропуснатото, но освен по математика, където взимат всеки ден по един урок, всичко друго беше оскъдно от към нови  неща .
 По музика нямат тетрадка. От него знам , че предимно пеят песни в час. Рисуването им е само един час и рядко носи цялостно нарисувана картина. По технологии и предприемачество имат да правят проект с отпадни материали за следващия час. Общо взето ми прави впечатление , че изобщо не се набляга на тези часове. Един вид се приемат като пълнеж на програма, което е тъжно.

зелено човече, твоето момче не е случило на клас, а моето на класна. Кое е по-лошото като ситуация - не знам Disappointed Опитвам се да я разбера тази жена, но просто не е добър преподавател. Няма грам подход към децата и не се старае да ги научи на нищо. Работи с две деца, които са ѝ симпатични, а останалите - да се оправят. Леко полека се местят децата в другото училище, но на нас не ни е вариант и се ядосвам страшно много.

# 594
  • София
Класната е важна, определено. Ние имахме късмет да се падне точно тип като за него. За някое друго дете може да е е най-добрият избор,  но конкретно за него е идеална. И дори и да мрънкам, все пак нещата са срвн наред (имали сме доста по-неприятни периоди) и децата някак успяват да напредват и да учат, въпреки чудовищната им програма.

# 595
  • София
зелено човече, твоето момче не е случило на клас, а моето на класна. Кое е по-лошото като ситуация - не знам Disappointed Опитвам се да я разбера тази жена, но просто не е добър преподавател. Няма грам подход към децата и не се старае да ги научи на нищо. Работи с две деца, които са ѝ симпатични, а останалите - да се оправят. Леко полека се местят децата в другото училище, но на нас не ни е вариант и се ядосвам страшно много.
Ах, Marsia_K, подобна е и нашата ситуация. Проблемите с нашата класна са от миналата година и тази година са още по-сериозни. Цял месец правим опит да се регулират нещата. Класната ни за мен е ужасяващо лош късмет- нито може да сплоти класа, нито да отреагира на всяка ситуация подобаващо- нямам грам доверие в нея за нищо и си пращам на училище детето в невероятен стрес.

# 596
Мигла, вие не се ли преместихте?
А при нас също не е розово. На мен ми дойде до тавана от незаинтересовани и очевидно бая прости родители, които не взимат никакви мерки за поведението на децата си, не идват на род. срещи и изобщооо....Rage

# 597
А при нас също не е розово. На мен ми дойде до тавана от незаинтересовани и очевидно бая прости родители, които не взимат никакви мерки за поведението на децата си, не идват на род. срещи и изобщооо....Rage
При нас го има и това , с добавка, че са от най-ниските нива на малцинствата, а децата им тормозят всяко дете в класа-  физически и психически. Директорката вдига рамене и нищо не се прави, всички се досещате защо... Довечера сме на родителска среща и най-вероятно ще е лудница, но въпросните едва ли ще присъстват .

# 598
  • София
Ами имаме разписана молба с резолюция- ДА, но не ни разрешават, защото нямало места. Вариант е ново училище..или да продължаваме да чакаме......
Съгласна съм с теб posh, че е пълно с родители, които са на мнение- "аз не им се мешем"- цитат на майка на дете от нашия клас при опит да поговоря с нея за конкретна постъпка на сина й.
Аз ли прекалено много държа на поведение и на обноски, работя с детето си и държа да съм в течение за всичко, което се случва- не зная...не мисля...така смятам, че е правилно.

# 599
Моят син вчера донесе първата самостоятелна работа по - Четене с разбиране ...и се е справил сравнително зле. Искам да ви попитам ползвате ли някое помагало и да сте доволни. Разгледах в нета има няколко и се чудя кое да избера, към момента се спрях на това https://www.book.store.bg/p210563/chetene-s-razbirane-uchebno-po … enekedzhieva.html  но бих искала да чуя ако имате лични впечатления от някое.

Общи условия

Активация на акаунт