Дискова херния - 16

• 202 458
  • 754
  •   1
Отговори
# 165
  • Няма такава държава!
Днес почнах физиотерапия - радар и електронещо си /тоз апарат все не мога да му запомня името/. Дано да помага, че като за първи път ме поразбута - да, знам, че е нормално, но не ми се ще. Стискайте палци!

# 166
Днес почнах физиотерапия - радар и електронещо си /тоз апарат все не мога да му запомня името/. Дано да помага, че като за първи път ме поразбута - да, знам, че е нормално, но не ми се ще. Стискайте палци!
Успех! Бързо възстановяване !

Да попитам по-опитните понеже четох назад за вероятността радикулита  да е резултат от бактерия (пропионикум акнес) навлязла в диска има ли някой с хроничен ишиас да се е излекувал с антибиотик и как се изследва/кой го предписа?

# 167
  • София
Здравейте, мили дами!  Hug
Прибрах се от с. Баня/ Карлово предсрочно. Неиздържах!   Знаете, че бях там на здравоопреснителен курс по желание, да ама, не. Избягах с 200км/ч. Там ... ами,  за умрял или добро или нищо, аз нищо няма да кажа.  Sick Само зная , че там никога няма да повторя, на това място, х-л Стряма.  Това е поредната безумица на която попаднах.  Sick Sick

# 168
Здравейте,
 нахълтвам в темата ви с остра криза. Възпален ишиасов нерв, от кръста към левия крак, до коляното.
Преди 6 дена терапевт ми намести 5 прешлен. Жилата продължаваше да си ме придърпва, но от вчера съм с най-зверската болка, която съм преживявала. Търся иглотерапевт в Бургас, и по-специално търся телефона на Емил Костов.
 Не се представям по-подробно, надявам се да го направя скоро, когато болката не ме пронизва.
 Най-тъпото е, че не знам какво да правя. В Понеделник съм на ретгенова снимка и консултация с невролог, който ми беше под ръка вчера. Пия милгамма Н и фламексин.

# 169
Здравейте, мили дами!  Hug
Скрит текст:
Прибрах се от с. Баня/ Карлово предсрочно. Неиздържах!   Знаете, че бях там на здравоопреснителен курс по желание, да ама, не. Избягах с 200км/ч. Там ... ами,  за умрял или добро или нищо, аз нищо няма да кажа.  Sick Само зная , че там никога няма да повторя, на това място, х-л Стряма.  Това е поредната безумица на която попаднах.  Sick Sick
Марчева, много неприятно, че така се е получило. Сега ти е прясно и още си афектирана вероятно,
като ти помине, пиши ако искаш.  

# 170
Момичета, знаете ли какво означава това "хипертрофия на жълтия лигамент". От на мама скенера е, освен дх и протрузия на единия прешлен има и това и са и казали, че от там  идва зверската болка.
И още, може ли все още да се ходи по НОИ в Павел баня или за тази година свърши програмата?

# 171
Момичета, знаете ли какво означава това "хипертрофия на жълтия лигамент". От на мама скенера е, освен дх и протрузия на единия прешлен има и това и са и казали, че от там  идва зверската болка.
И още, може ли все още да се ходи по НОИ в Павел баня или за тази година свърши програмата?
Не е свършила. Звънни в турист.им агенция, нас така ни записаха. Бяха се отказали току що други хора.
Друг вариант е да отидеш с пакет от хотела 55 лв. на ден - спане, храна, 4 процедури.

# 172
Мерси, Бубка bouquet

# 173
Здравейте,
 нахълтвам в темата ви с остра криза. Възпален ишиасов нерв, от кръста към левия крак, до коляното.
Преди 6 дена терапевт ми намести 5 прешлен. Жилата продължаваше да си ме придърпва, но от вчера съм с най-зверската болка, която съм преживявала. Търся иглотерапевт в Бургас, и по-специално търся телефона на Емил Костов.
 Не се представям по-подробно, надявам се да го направя скоро, когато болката не ме пронизва.
 Най-тъпото е, че не знам какво да правя. В Понеделник съм на ретгенова снимка и консултация с невролог, който ми беше под ръка вчера. Пия милгамма Н и фламексин.

Само да препоръчам да не си губите времето и да се облъчвате с рентген, това е най-безсмисленото изследване за диагностициране понеже не визуализира дисковете, по-добре скенер, а най-добре ЯМР, бързо възстановяване !

# 174
Здравейте,

Само да препоръчам да не си губите времето и да се облъчвате с рентген, това е най-безсмисленото изследване за диагностициране понеже не визуализира дисковете, по-добре скенер, а най-добре ЯМР, бързо възстановяване !

+1 за рентгена, направо няма смисъл, аз дори и на скенер не бих се подложила вече - директно ЯМР. Дори и по-скъпо, пак накрая на него те пращат, ако наистина иска да видят какво е положението.

Стана ми интересно, какво значи терапевт да ти намести 5ти прешлен?

# 175
Здравейте,
+1 за рентгена, направо няма смисъл, аз дори и на скенер не бих се подложила вече - директно ЯМР. Дори и по-скъпо, пак накрая на него те пращат, ако наистина иска да видят какво е положението.
Стана ми интересно, какво значи терапевт да ти намести 5ти прешлен?
Юмейхо терапевт, мануално.

# 176
Мен ме предупредиха да не се доверявам на никакви юмейхо и прочее терапевти, аз и на хиропрактик отидох само веднъж и не посмях да продължа, въобще смятам, че сред тези хора има такива, които действат на сляпо и некомпетентно, а могат да направят голяма беля. Чувала съм от лекари какви ужасии пристигат при тях на хора докарани до....тежко състояние, да не уточнявам. С една сума бъдете предпазливи преди да предприемете терапията.

# 177
  • София
Здравейте,
моля за съвет кого да избера за консултация и второ мнение дали съм за операция. На ЯМР на шийни прешлени, освен всичко изредено като проблеми от С4 до С7, се набляга на диагноза "шийна миелопатия на С5-6" и ми препоръчват операция /проф.Ценов - Токуда/. Имам и ДХ на L5 - S1, но засега притискането е по-малко, счупен прешлен Т8 /създава проблеми и той/.
Спряла съм се на проф. Николай Габровски и доц. Васил Каракостов.
Ако е необходимо ще отида и при двамата, но кого да посетя първо и евентуално да предпочета, ако се потвърди нуждата от операция?
Благодаря предварително на тези които ще се отзоват със съвети и ще се радвам да пише някой, който се е оперирал при тях.
Слънчев ден!

# 178
Мен ме предупредиха да не се доверявам на никакви юмейхо и прочее терапевти, аз и на хиропрактик отидох само веднъж и не посмях да продължа, въобще смятам, че сред тези хора има такива, които действат на сляпо и некомпетентно, а могат да направят голяма беля. Чувала съм от лекари какви ужасии пристигат при тях на хора докарани до....тежко състояние, да не уточнявам. С една сума бъдете предпазливи преди да предприемете терапията.
Абсолютно! Много е опасно, особено ако няма диагноза с ЯМР или скенер.
Д-р от ИСУЛ, физиотерапевтка с 30 г. стаж, решила да намества шийни прешлени на моя позната. Без изследвания. Оказа се, че жената има МС и от това няма чувствителност на ръцете, допълнително и нараниха прешлените при "наместването".

# 179
  • София
Повече от съгласна съм с това.!!

Здравейте, ......................
моля за съвет кого даСпряла съм се на проф. Николай Габровски и доц. Васил Каракостов.
Ако е необходимо ще отида и при двамата, но кого да посетя първо и евентуално да предпочета, ако се потвърди нуждата от операция?
...........................
Това е избор , който всеки сам ще направи. Съвет не мога да дам, но ще обиколя всичките и сама ще взема решение. Това направо си е тото, ако уцелиш шестицата си ОК, ако не я уцелиш.. не знам.

Общи условия

Активация на акаунт