Дискова херния - 16

• 198 319
  • 754
  •   1
Отговори
# 600
За плазмотерапия - от теб чувам ,но за инжекции с озон - да.

# 601
Здравейте всички.
За пръв път пиша във форума...с надеждата да срещна някой, с подобен на моя проблем, който да ме обнадежди...
Като цяло започна да ме боли кръста по време на втората бременност и сега, година и половина по-късно, нещата се влошиха. Направих си ЯМР и резултата е:
-изразена Антеролистеза на Л5-11 мм
-вентрален пролапс на пулпозно ядро-12 мм.

Ходих при двама неврохирурзи и двамата казват-операция...
Има ли някой,който е успял да се размине без операцията и как?
Благодаря предварително на всички!

# 602
...Има ли някой,който е успял да се размине без операцията и как?
Благодаря предварително на всички!
Направете си преглед и при д-р Цеков в Токуда .
На мен той ми беше  второто мнение и съвсем почтено ми каза , да не бързам с операцията , да си  съобразявам натоварванията и движенията с хернията  .
Не казвам ,че от този преглед  ще мине ДХ-то , но поне  човек да е  сигурен ,че има и варианти . Иначе  пробвам с хомеопатията - Дискус , като имам криза си пия обезболяващите /НПВС/ с някакъв витамин В и задължително хапче  сутрин на гладно /Нолпаза/ за  предпазване на стомаха . При необходимост правя и 2-3  обезболяващи инжекции Дипрофост през 4-5 дни .
Успех и  бързо възстановяване !

# 603
Благодаря много за съвета.
При мен,обаче хернията е по-малкия проблем, операцията я налага антеролистезата -това ме притеснява повече. Sad

# 604
Здравей,  Стела!  На мен ми откриха дискова херния на ниво Л5-Ес1 преди 2 месеца и половина и оттогава съм с ужасни адски болки.  Не можех да стъпя на десния си крак,  направих пареза,  не можех да измина и 10 метра. Опитах какви ли не хапчета,  инжекции и физиотерапия и нищо не ми помогна.  Реших да се оперирам като вчера ми беше операцията във ВМА - София. Вече ставам и ходя. За мен това беше изхода и благодаря на Бог,  че беше с мен!  Освен това родих преди 2 месеца и половина секцио,  така че за 3 месеца имам направени 2 операции. Но всеки сам трябва да си прецени! Иначе за Сапарева баня,  базата е много стара,  а процедурата с кал не е хубава - това го знам от мои близки,  които няма да повторят ходенето си там.

# 605
elizabeth_sun, бързо възстановяване! 

# 606
elizabeth_sun, бързо възстановяване! 
Благодаря!

# 607
Здравейте момичета,
Чета ви от повече от два месеца, но не толкова редовно, за да мога да сравнявам вашите болки с моята, която така и не мога да разбера все още на какво се дължи.....
Затова ще се опитам да ви опиша как са нещата при мен и вие да изкажете вашето мнение, защото аз съм вече много объркана. А и нали казват - питай патило, не старило, та моля ви за мнения и съвети.

След втората ми бременност (преди 5 години) в продължение на няколко последователни дни само през един месец в годината след ставане от сън имах по 15 мин пареща доста силна интервална болка в ляво в ингвиналната област(пиех по един течен аналгин и ми преминаваше), много ниско не е яйчник. Посетих личният си лекар едната година в месеца, когато имах криза, и той каза че сигурно е нерв и много боляло и нямало оправия... И не предприе никакви мерки.... И така си карах през годините на месеците в криза, без много драми. 
 Но в началото на тази година, когато нещата последните месеци излязоха от контрол и болката вече продължава повече от 3 месеца непрестанно почти всяка нощ. Като продължителността на кризата е по 2-3 часа и само и единственно започва по време на сън.  Събуждам се с парещата лека болка, примерно посред нощ в 3 часа, която ми подсказва да взема обезболяващо, което обаче последните два месеца не ми действа изобщо. И не след дълго  започва невероятна адкса болка, която не е пареща, ами е центрирана точно на едно място, все едно се забива нож на едно място и която едвам издържам през тия всички часове, става и леко изтръпване на левия крак. Интервалите на "почивка" са супер  бързи сега, буквално само си поемам дъх и започват отново нейстовите болки....Всичко преминава примерно в 6 часа сутринта и след като премине, все едно с магическа пръчка болката изчезва, напълно, все едно нищо ми няма. Нямам следа цял ден от болката, мога да скачам, да бягам, което ме изумява.... Разбира се само дето физически започна много да ми личи на лицето, че е изморено от нощните болни....И вече със страх започнах да очаквам момента на заспиване, защото всичко се завръща в пълният си блясък.
Преди седмица, видях че нещата излизат извън контрол и посетихме много добър ортопед. Живеем в чужбина. Човека ме прегледа и каза, че изключва всякакви съмнения за херния. Изписа ми силни обезболяващи, които да пия час преди сън след хранене. Слава на Бог те ми подействаха и от седмица благодарение на тях нямам кризи.  Днес правихме рентгенова снимка, която излезе необезпокоителна, всичко и е наред при нея. След 15 дни ще ми правят и ЯМР, за да се видят и меките тъкани как са. А аз през това време да карам на обезболяващи, но вече да посягам към тях само при криза....
Та стартирахме ги нещата и ще се разбере скоро какъв е и при мен проблема, но все пак в главата ми се въртят толкова неяснотии и затова искам да чуя и вашите менията. Състоянието ми напомня ли вашите болки, за това ли говорим при ишиас и дискова херния, просто много се обърках вече...

Извинете ме за ужасно дългия пост!
И ви благодаря предварително!

# 608
Според мен може да е ингвинална херния в ляво. Аз съм имала такава вдясно,  но не ме болеше,  а само излизаше като подутина.  А ти щом имаш и силни болки може и да е и от левия бъбрек като болката да отива в ингвиналната област.  Може само да се предполага.

# 609
С какви ли не симптоми се сдобивам аз....
В събота почти целия следобед скубах треви.....Хем си знаех че не бива да се натоварвам...бяха до кръста ми....близо 5 часа на ръка и малко с мотика....
Вечерта пих един парацетамол, на другия ден имах леко придърпване в кръста, а от вчера жестока мускулна треска....
Обаче от два дни вечер немога да заспя....сякаш ме гъделичкат по краката... Не е изтръпване а гаден мръсен гъдел...лек....и в двата крака. Отделно от това се будя на няколко пъти от потреперване на мускулите на ръцете...Като спазми. Хем треперят хем не.....ужасно чувство....
Скованост във врата пак....
Освен дисковите протрузии в шиен и поясен отдел, лордозата, сколиозата и приплесването на прешлени, в диагнозата пише и радикулопатия и невропатия....
Възможно ли е това гъделичкане в краката и тези мускулни спазми да са от това...?
Отделно започнах всяка вечер след работа да правя бързо ходене по 2-3 км. Още след 5-тата или 10-тата минута движение, започват да ми се подуват пръстите на ръцете. Седна ли веднага минава. но се усеща едно пукане по краката.....Сякаш вени се пукат, н няма нищо.....Почина ли си и минава.....
Ужасна развалина съм !
Имате ли такива симптоми?

# 610
Благодаря ти, много elizabeth_sun! Flowers Hibiscus Мисля си, че ако е бъбречна криза тя няма да отминава, ами ще напомня за себе си през целия ден, но знае ли човек наистина....
А иначе вашите болки такъв тип ли са като моята? И при вас ли, като отмине кризата се чувствате добре и нямате никаква следа от болките?

# 611
  • тук, на мястото си
val_stef, ако е бъбречна криза няма да ти "напомня",   просто  няма да спре да те боли независимо дали е ден или нощ. Болката е ужасна.
Ако си раждала второто си дете с операция може би болката ти е от някакви сраствания. Като си направиш изследванията би трябвало да го разберат. Защо си ходила на ортопед за коремна болка?

# 612
Благодаря ти, много elizabeth_sun! Flowers Hibiscus Мисля си, че ако е бъбречна криза тя няма да отминава, ами ще напомня за себе си през целия ден, но знае ли човек наистина....
А иначе вашите болки такъв тип ли са като моята? И при вас ли, като отмине кризата се чувствате добре и нямате никаква следа от болките?
Получих много силни болки в областта на левия бъбрек, които опасваха кръста от лявата страна и слизаха отпред до левия яйчник. Помислих,  че е от дисковата херния.  Заедно с режещите и коликообразни болки,  имах гадене и повръщане.  Кризата продължи около 3 часа и отмина изведнъж,  както и се появи внезапно.

# 613
Алфея, посетих ортопед, защото си мислех, че болката идва от някакъв проблем в костите на таза, защото не ме боли уж корема и затова си мислех, че може да е някакъв проблем там.
Ето тук съм маркирала, къде долу горе е съсредоточена:

Иначе не съм раждала с операция, а бъбречна криза наистина съм правила почти преди 20 години, на левия бъбрек... Но състоянието ми в момента не прилича на това, което бях изживяла тогава, а точно както elizabeth_sun е описала с повръщане, Т, често уриниране и симптоматиката характерна за бъбречни проблеми.
Но явно не трябва много да го мисля в момента наистина това, накрая ще се разбере. Слава на Бог две нощи нямам кризи. То ще вземе да ми мине докато дойде часа за ЯМР Grinning A както чувам, че можело да ми дойде час за след 2 години....  Simple Smile))))
Благодаря ви, за предположенията и съветите!

# 614
  • Варна - Черна гора
Здравейте другарчета,
На 08.05. клекнах и при изправянето ми изтръпна кръста, краката ми бяха блокирали. Едва успях да стигна до дивана. Полежах 30-тина мин. и ме поотпусна. Изпих един ESPIDIFEN (Ибупрофен 600 mg)- испанско лекарство и ми светна пред очите.
От 10.05. бях на балнеолечение в Баня Карловско. Още на 3-я ден получих болка по ишиасния нерв. Добре, че в х-л Стряма има читав невролог. Изписа ми Милгама 100mg, Definax, но от тях болката не се повлия. Продължихме с инжекции Профенид и милгама. За да се прибера до Варна ми биха и Флостерон.
От 22.05. съм в неврологията на Св.Марина. Направиха ми ЯМР: Имала съм голяма и хубава херния на L4:L5. През Декември 2017 правих скенер: тогава беше протрузия Cry
Лекуват ме с Neurontin 300 mg като започнаха с 2 табл. дневно, от днес вече са 3. Утре ще ме изпишат, а подобрението е минимално.
Неврохирург е препоръчал планова операция.
В къщи имам DISCUS с калмия и ензими. От болницата ще ми изпишат лекарства.
Планирам да пия ензимите и да бия Дискуса, но дали да е 10 инж. последователно или през ден?

Общи условия

Активация на акаунт