Какво ви се работи?

• 97 424
  • 1 325
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Книги в печатен формат ще има и библиотеки с напечатани книги ще има. Не всички хора четат и ще четат само на електронен носител, защото печатната книга предлага емоционално и чисто физическо преживяване. Отделно библиотеките не са само хранилища и обмен на книги, а общностни образователни и социални центрове.

# 241
Camino-то и яз го мечтая, обаче като походя повече от 16 км на ден ме боли кръста и не смея.
И аз съм така. Затова и не виждам как ще стане след още 20 и кусур години да мога да отида.

# 242
Всъщност в момента има разцвет на печатните книги, именно заради технологиите.

Но технически, еднодневки и други, дето не са много красиви, може да минат и без хартията.

# 243

На какво се базира това твърдение?

# 244

На какво се базира това твърдение?
1. Безцелни разходки по книжарници в България и чужбина;
2. Сравняване на количество и качество на печат в сравнение с преди 10-15 години;
3. Познаване на печатарски и дизайнерски електрони технологии.
4. Синтез на 1, 2 и 3, малко евристично.

Така де, съвсем различен е процесът да направиш дизайн на книга на компютър и да се прави по старите технологии, с почти нулеви възможности за илюстрация или с много лошо качество. Като добавиш и по-добро снабдяване с хартии и мастила и ето ти шаренийката в Хеликон.

# 245
Е аз исках да работя нещо свързано с деца, примерно начален учител, психолог .. или да помагам по някакъв начин на деца, в детска градина и т.н. Също да имам малко кафене (но това е за сега от невъзможните мечти). Ноо така и не записах да уча педагогика и работя като счетоводител Grinning Grinning , което май никога не съм искала, но ми се отвори такава възможност. Никога не е късно човек да постигне мечтите си Simple Smile

И аз явно съм на твоя хал

# 246
Би ми се искало също да съм професионална танцьорка, по принцип много ми харесва да танцувам. Но пък не съм от най-пластичните.Говоря за шпагати и такива неща. Хахах...Laughing

# 247
  • Монреал

Но технически, еднодневки и други, дето не са много красиви, може да минат и без хартията.

Не ти вярвам.

За мечтаещите да станат библиотекарки поствам тенденцията на печатните и цифровите книги:

Последна редакция: чт, 07 сеп 2017, 22:41 от zemonti

# 248
Статистиката обхваща общо всички книги. Освен това никъде не отчита качеството на самата книга, а то се подобрява, вкл. и като креативност на продукта, типография. Има разцвет на детските книжки с илюстрации.

Така че трябва да се изясни за какво говорим- за книгата като напечатан текст (ясно е, че все по-малко се печата просто текст) или за книгата като продукт. Освен това има различни сектори в света на книгите. В момента имам прекрасни детски книги, които само преди 15 години щяха по-трудно да се произведат.

Изобщо, генералната статистика не разказва цялата история. Ето ти разбивка по типове книги и формати:
https://www.publishersweekly.com/pw/by-topic/industry-news/books … gain-in-2016.html

# 249
Ех оправихте ми петъчното наствроение, много готини мечти сте имали Heart
Като бях малка исках да стана профайлър или криминален детектив, до ден днешен ме влекат тези книги и предавания... но уви не сбъднах тази ми мечтза, после исках да съм адвокат пак наказателното право ме влечеше...уви и това остана в миналото ...Професията ми е съвсем различна и всичко е многостранно в живота ми, опитвам се също да пътувам и да пиша, занимавам се с красота и скоро надявам се да сбъдна и още една мечта Simple Smile

# 250
Какво е Камино?

# 251

Поклоннически път от Франция до Испания, който завършва пред катедралата Сантяго де Компостела. Вървиш 800 км, спиш в поклоннически спални и размишляваш върху живота. Сега е на мода сред хора с криза на средната възраст с неопределени духовни наклонности.

# 252
  • София
Нямам никакви религиозни наклонности, харесва ми идеята за пеш преход през страхотни места в Португалия, Франция и Испания  (всъщност има няколко начални точки, само крайната е катедралата Сантяго де Компостела, най-кратката е от Португалия).

# 253
А на мъжете ви какво им се работи, че отидохме в девета глуха.

# 254
Благодаря. Форумът ме информира.
На моят мъж нищо не му се работи, ама няма как. Но и Камино ще го мързи да прави.

Общи условия

Активация на акаунт