Какво ви се работи?

• 97 354
  • 1 325
  •   1
Отговори
# 225
Сабатикъл бих ползвала за пътуване, обикаляне по света и живеене по месец да речем в различни държави. Мечтая да минем Камино с домочадието. Ако стигнем някога до пенсия, вече ще е късно и невъзможно.

# 226
Библиотекарка ми е скучно. Аз книги не чета.

Аз пък без книги не мога.
Ще е супер хем да работя, хем да мога да чета. Heart Eyes

# 227
Много готина тема. Изчетох я цялата.
Едно от най-силните ми детски желания беше да бъда учителка. Да изпитвам децата и да им пиша двойки Simple Smile
След това много исках да бъда хирург. Сутрин ставах към 7ч. и докато закусвах гледах предаване за една болница. Показваха операции с доста подробности. Как бъркат в на хората мозъците, забиват разни пирони в гръбнака и т.н. Много ми харесваше. Бързо осъзнах, че дават само успешни случаи и ако живота на някой зависи от мен ще се гътна преди него. Blush
Сега съм на път да сбъдна друго, вече осъзнато желание за работа. Правя умерени и обмислени стъпки. Искрено се надявам да се получи. 

# 228
  • София
Camino-то и яз го мечтая, обаче като походя повече от 16 км на ден ме боли кръста и не смея.

# 229
Искала съм няколко неща да работя през живота си.

Като минеш през писател, психиатър, клиничен и форенсик психолог, семеен терапевт, -археолог, пилот, дизайнер (моден и интериорен), моден журналист, био-технолог в генното инженерство, преподавател във ВУЗ и фрийланс.

Ами значи като си била малка, си искала да станеш Кларис Старлинг.

А аз исках да стана Ханибал Лектър:) нищо чудно, че си ми толкова интересна:)

Чудя се пак колко хора искат да са писачи и журналисти. Ми ставайте бе, това е най-лесната професия на земята...

Камино и Ком-Емине са ми в списъка, като стана луда бабка в менопаузата. Ако не стане, поне ще съм от тия бабки, дето скитосват по българските туристически пътеки.

# 230
Сирен, определено улучи.

От много малка бях наясно каква искам да ми е професията и следвах плана.
За писател не мисля, че ставам, но винаги мога да помечтая.  И надали ще съм следващият Стивън Кинг. А заплащането също ми е важно още. И така.

# 231
Има една малка мръсна тайна на платеното писане, ама няма да ви я кажа:)

# 232
Има една малка мръсна тайна на платеното писане, ама няма да ви я кажа:)
Е, ти на мен ако не кажеш, то на кого? Spill the beans;)

# 233
  • Монреал
Библиотекарка ми е скучно. Аз книги не чета.

Аз пък без книги не мога.
Ще е супер хем да работя, хем да мога да чета. Heart Eyes
Библиотеките са към края на дните си. Все още съществуват, но поддръжката им излиза прекалено скъпо на фона на намаляващия интерес.

Аз "прочитам" поне по една "книга" месечно, но откакто съществува Amazon и Audible не съм купувал хартиена книга. Цялата ми библиотека е на облака.

# 234
Kontesa, като си изпишеш милиона думи, сама ще се сетиш:)

Иначе не е тайно, а е явно, че 99.99% от хората по-скоро биха си отхапали лявата ръка, отколкото да седнат да пишат. Останалите се възползваме от това.

# 235
Аз съм старомодна и книжен плъх и всеки месец купувам около 10ина книги за нас и поне още 20тина професионално. Отделно абонаментите за списания и спец литература. Нямам Киндъл и не възнамерявам да си купувам. Обожавам нови книги!

Сирен, мисля, че съм ги минала отдавна, но за себе си съм направила лично откритие, че пиша повече когато съм в определена нагласа и настроение, което за щастие в последните 20 години рядко ме спохождат.

Последна редакция: пт, 08 сеп 2017, 15:22 от Анонимен

# 236
От малка рисувам, исках да анимирам и да работя в Дисни  Grinning После по някое време си мечтаех да отида в Япония, да работя, да рисувам манга. По-натам в гимназията се бях филмирала, че ще ставам лекар  Joy После се замислих, че попринцип много ме мързи да уча и едва ли тепърва ще почне да ми се учи и чете. И станах графичен дизайнер. Доста близко до това, което цял живот съм правила.  Peace Рисуването отиде на заден план, но все още си рисувам. Така, че може да се каже, че изпълних моята детска мечта.

# 237
Аз се конвертирах към Киндъла. Няма толкова голяма къща, дето да ми побере интереса към книги, особени тия, дето са еднодневки.

Част от тайната е, че ако искаш да си писател, в един момент трябва да изпълниш вица "чукча не читател, чукча писател". Многото четене е спирачка на писането.

# 238
  • София
Книгите няма да изчезнат, нито библиотеките. Може да бъдат дигитализирани, но няма да изчезнат и ще продължат да се печатат нови. Навремето говореха, че хората нямало да се учат да смятат на ръка, нито ще знаят таблицата за умножение, защото е измислен калкулаторът.

# 239
  • Монреал
Книгите няма да изчезнат, нито библиотеките. Може да бъдат дигитализирани, но няма да изчезнат и ще продължат да се печатат нови.
Не ти схванахте идеята с "печатането" на дигитални книги.

Иначе онлайн библиотеките са отдавна факт и си имат виртуални библиотекарки. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт