Какво ви се работи?

• 97 267
  • 1 325
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Сабатикъла - за месец или за година, ти го плаща фирмата, в която работиш, нещо като едногодишен платен отпуск без спад на заплатата, но през това време си длъжен да полагаш обществено-полезен труд, примерно да учиш семейство в Бангладеш как да си гледа реколтата и как да я продава. Ако не е физически много трудно, не е сабатикъл.

# 211
Не знаеш как ще е след годината. Може да се окаже лесно. А може много неща да се случат.

Права си. Обаче рискът е голям. Мога да си позволя само година, а после, ако не се окаже лесно, ще си бия главата в стената.
Аз нямам сабатикъл, говорим за просто напускане с надежда след година да мога да се включа в потока отново.

# 212
  • град-държава
Мислила съм го. Имам възможността да се оттегля за година. Въпросът е после, че трудно ще започна пак след тази година.
Две години е най-дългото време, в което не съм работила и в момента ми е ужасяващо трудно, а ще станат 2 месеца, откакто съм започнала. Иначе винаги съм правила почивки по 1-2 месеца и не се отпазява. Въпреки, че днешното ново е добре забравеното старо, всичко върви с такива темпове, че после свят ти се завива. Е, поне с мен е такъв случаят.

# 213
Почивки от 1-2 месеца също няма как. Отпуск - 20 дена. Неплатен ако пускаш, никой няма да го толерира.

# 214
  • град-държава
Е, ако не работиш за себе си, трудно.

# 215
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Ах, как се опитвате да ме откажете от текстилния дизайн!  Joy

Бих работила международно скъпо платен "нос" в парфюмерийната индустрия. 
Забранено им е кафе, спиртни напитки, подправки, не смееш да настинеш и кариерата им е не повече от 10 години.
Стигат ми  Peace, таман ще наближа пенсията  Mr. Green. Само с кафето ще ми е голям проблем. hahaha Лоча го с кофи и хептен да се откажа ще ми е мъка. Laughing

Не се лъжете с тия почивки. Опитах защото имах нужда. Дадох си 2 години, но живота ми даде още 3 докато успея да си намеря работа. И хич не ги чувствах като почивка. У нас животът и пазарът на труда са такива, че единици на стотина хиляди могат да си позволят такова нещо без съществено сътресение.

# 216
На мен и два три дни ми стигат да почина. Под почивка разбирам ходене на хотел без деца.

# 217
  • София
Раждаш едно бебе и ето ти творчески отпуск - за една година толкова изкукваш от неспане, акане, каши, повръщано и "мучене", че преоценяваш всякакво бъдеще в професията. Тогава всяка работа изглежда привлекателна, само и само да не си вкъщи дадундуркаш бебе.

# 218
Исках да стана хирург и да клъцкам със скалпела клъц-клъц Mr. Green
Иначе като станах по-голяма и започнах да залитам по разни дългокоси музиканти, много исках да работя на мишпулт - не знам тонрежисьор ли се казваше.

# 219
Много желаещи за моята професия. Изненадана съм Shocked
                                                                                   Библиотекарката Grinning

# 220
Раждаш едно бебе и ето ти творчески отпуск - за една година толкова изкукваш от неспане, акане, каши, повръщано и "мучене", че преоценяваш всякакво бъдеще в професията. Тогава всяка работа изглежда привлекателна, само и само да не си вкъщи дадундуркаш бебе.

Нямах предвид това, макар че точно в моята професия нещата станаха толкова луди и странни, че като че ли да родя три деца беше най-умният кариерен ход...

# 221

Леко излизам вече от детеродна възраст Simple Smile, а и си имам достатъчно деца.
Шегата настрана, но ако родя, и ми гарантират, че няма да се връщам на работа-ще родя още и песен ще пея. Само да не трябва да минавам през ясла, градина и училище. Няма шанс тази оферта.

# 222
  • София
НЕма начин - минаваш през пълния комплект.

Сетих се, че навремето едно лято бях помощник-библиотекар в болнична библиотека цял месец, водеше ми се лятна бригада. Сигурно съм била седми клас. Научиха ме как се правят каталозите, как се завеждат книгите, попълване на картони и т.н. Ходехме две момичета с една количка по отделенията и предлагахме книги на болните, които не могат да отидат до библиотеката. Беше ми много приятно и интересно, а хората много ни се радваха. най-хубавото, естествено, беше удрянето на печатите на определените страници, и попълването на картоните.

# 223
Библиотекарка ми е скучно. Аз книги не чета.

# 224
Искала съм няколко неща да работя през живота си.

Като минеш през писател, психиатър, клиничен и форенсик психолог, семеен терапевт, -археолог, пилот, дизайнер (моден и интериорен), моден журналист, био-технолог в генното инженерство, преподавател във ВУЗ и фрийланс.

Общи условия

Активация на акаунт