Какво ви се работи?

• 97 247
  • 1 325
  •   1
Отговори
# 180
Мисля, че в последните 15 години професиите вече не са това, което бяха. Едно време имаше телефонистки...и машинописки...

# 181
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Скрит текст:
:...
Сетих се, че някъде в края на 2010г. колеги от браншова организация ми бяха пратили на служебния мейл един доста обемен тест, от не помня коя международна организация, за определяне способности и подходящата професия. Тогава не го попълних, че щеше да ми глътне време, а скоро след това напуснах и акаунтът ми беше закрит. Рових в нета, но намирам някакви елементарни подобни тестове кои ми се виждат по-скоро за забавление. Онзи така и не го открих. Ако някоя от вас знае такъв безплатен онлайн, ще съм благодарна да даде линк. Любопитно ми е каква подходяща професия би ми показало. Simple Smile

Този линк се "подмяташе" из форума преди 2-3 години, обаче изобщо не си спомням в коя тема. Като го попълних, ми излезе точно това, което работя в момента. Не съм си избягала от съдбата, значи...
Стана ми интересно какво ще ми излезе, ако се подхвърли пак, метнете го насам.😀😘
Не знам къде е бил, но намерих нещо прилично - първо тук - https://www.16personalities.com/bg/%D0%BB%D0%B8%D1%87%D0%BD%D0%B … D0%B5%D1%81%D1%82 и после намираш за типа ти тук - http://www.security.bg/ljubopitno/testove/test-koya-e-naj-podhod … -profesiya-za-vas Малко размит ми е диапазона с възможните професии, но с толкова начална информация - толкова резултат. Laughing

В този, втория сайт, има много интересни и точни тестове.

# 182
Повечето такива тестове са базирани на Бригс-Майер теста. Има доста в нета, ако ти е интересно, гугълвай. За мен не са особено точни, но то няма и как да са, като са със заложени параметри.

# 183
  • София
О, като каза машинописка, исках да стана такава. Едно време, когато нямаше още РС-та, реферати и всичко трябваше да се пишат на машина и беше ужасно трудно да се намери машинописка. Не помня откъде нашите взеха назаем една пишеща машина и няколко години сама си пишех рефератите. ужас, то нямаше коректори, по-точно бяха дефицитни, пък първата страница не можеше да е с грешка и поправки и съм я писала по пет пъти, а най-гадното е да сбъркаш на последния ред. Бррр. След време изкарат секретарски курс и научих БДС. Преди години сама научих десетопръстната и на латиница. И работих като секретарка някакво време в зората на демокрацията. Може да се каже, съм съм работила това, което ми се е работило тогава. И като счетоводител ми се работеше, но сравнително кратко време го работих, после родих и така си остана, вече не ми се връщаше към счетоводството.

# 184
  • España
Спомних си, че  имаше един период, в който исках да стана дресьорка на животни в цирка. Четох книгата на една руска циркова артистка, дресьорка на мечки и от там ми хареса тази професия.  Баща ми ни водеше редовно на цирк и ми се виждаха много екзотични номерата с лъвове, тигри или мечки.
Сега дори не водя децата на циркове в които участват животни.

# 185
Ми то от 2 години и животните в цирковете са забранени...

# 186
Готин тест. 😀 Пише, че трябва да стана ЗАЩИТНИК.😂

# 187
  • град-държава
В момента съм забила в едни ботаники и се сетих какво ми се работи, а никога не съм. Винаги съм искала да бъда художник на порцелан за Роял Копенхаген или Майсенска манифактура.
Особено когато попадна на фотографии и видео от ателиетата, съвсем се отнасям.

# 188
Бих работила международно скъпо платен "нос" в парфюмерийната индустрия. 
Или бих измисляла десени за платове. Както и материи. Вечно нищо не мога да си харесам от наличното по магазините и в суров вид, и вече ушита конфекция.

# 189
  • град-държава
Профи, десените в повечето случаи се създават от илюстратори. Точно преди дни разглеждаг профилите на две илюстраторки, които бяха създали такива за Лакосте и някакъв руски бранд. 

# 190
 smile3521 Така-така, ама не мога да рисувам, затова аз ще ги измислям, а други /илюстраторите/ ще ги рисуват. От мен идеята, реализацията само ще я контролирам. Май като творчески директор ще съм по-скоро. Laughing Peace

# 191
Профи, десените в повечето случаи се създават от илюстратори. Точно преди дни разглеждаг профилите на две илюстраторки, които бяха създали такива за Лакосте и някакъв руски бранд. 

Не се създават от илюстратори, а от дизайнери. Точно това съм работила преди години. Наистина е приятно занимание, но изобщо не е толкова лесно. Аз работех това, когато компютрите бяха голяма рядкост. Трябва да се спазва повторението на десена, да се съобразяваш с машината, която ще го печата - това ти струва много ограничения, както и непрекъснато изискваха от мен да намалявам броя на цветовете, размера на фигурите и какво ли още не

# 192
  • София
И как така ти ще ги измисляш, а друг ще ги рисува? Няма как да стане тая работа, не може друг да ти чете мислите и да рисува това, което ти хрумва на всеки трийсет секунди. Все едно композитор да не може да свири дори на гребен.

# 193
  • град-държава
Пони, илюстратор съм и повярвай ми не са един и двама, които се занимават и с това. И аз имам заложен проект. 😉 Особено, където се изискват безупречни умения в рисуването и уникален дизайн. Пълно е с всякакви, затова уточних, че част от хората, които ги създават са илюстратори. Поне едни от най-добрите, които съм виждала.
Възможностите са неограничени, а ти си правила нещо точно определено от общото. Ако им трябваха акварелни флорални мотиви, на теб ли щяха да възложат работата? И при двата примера от предния ми пост, става въпрос именно за такъв дизайн.

Профи, оле мале. Трудно ще я бъде тази работа... 😂

Последна редакция: чт, 07 сеп 2017, 00:37 от Vermilion`

# 194
Вермилион, аз също съм професионален художник, завършила съм "Текстил и мода", поне така се казваше специалността, когато аз завърших, след това много пъти сменяха имената. Защо да не ми възложат да направя акварелна рисунка? Няма да се справя ли? След като напуснах много години съм рисувала всякакви акварелни неща за частната си практика. Това, което исках да кажа обаче е друго - че когато работиш нещо, което ще се изпълнява впоследствие основната ти задача е да се съобразиш с възможностите на производството, което вече ти докарва куп главоболия и много често от първоначалната ти идея изобщо нищо не остава

Общи условия

Активация на акаунт