Какво ви се работи?

• 97 256
  • 1 325
  •   1
Отговори
# 195
  • град-държава
Питам само. Аз няма как да зная ти какви умения и обазование имаш.
Факт е, че много хора се занимават с това. Трябваше да уточня, че това, което ми е правило впечатление е създадено от илюстратори. ✌

# 196
  • София
така си е, има значение дали се прави произведение на изкуството и дали трябва да се произведе промишлена стока. Дизайнерът можеда измисли невероятна кола, но трябва всичко това да може да стане истинска кола, а заради произвоството може накрая авторът да не си познае първоначалната идея. нали това нещо трябва да е използваемо и продаваемо.

# 197
Ми то от 2 години и животните в цирковете са забранени...
В кои циркове са забранени? Миналата година в цирк "Балкански" имаше дори тигри.
https://www.peta.org.uk/blog/these-17-countries-banned-wild-animal-circuses/amp/
У нас не.

Навремето исках да ставам генен инженер, но се изплаших, че няма да ме приемат и не кандидатствах.

Последна редакция: чт, 07 сеп 2017, 09:31 от Пролетен дъждец

# 198
  • Варна
Има една поредица "На лов за автомобили", където купуват стари трошки и ги тунинговат до страхотни ретро коли. Остават ми очите, хора, ето това бих го работила с голям кеф.

# 199
  • Countryside
Продуктов/графичен дизайнер на свободна практика. Ходи ми се по изложения и семинари по темата, имам нужния бекграунд, просто ми трябва малко обучение, за да ошлайфам работа с определени продукти. Но преди това трябва мноого труд, за да станеш известен в средите и съответно търсен, да се знае името ти. И то определено не в България, където повечето хора си мислят, че всичко може да се изплагиаства и то без пари...

Последна редакция: чт, 07 сеп 2017, 09:18 от Сиренце

# 200
  • Под липата
Вече нищо и за никого не ми се работи. Чувствам се брутално изтощена.
Преди 14 г. като започнах, едновременно учех и работех. Всичко ми беше ново и интересно. Работата с хора ми доставяше удоволствие. Тогава, въпреки натовареността си, не се чувствах изморена.
Днес, 14 години по-късно, вече се усещам захабена. Оказва се,че за някои професии и работодатели, за работника няма ни празник, ни делник. Няма два почивни дни. Няма болнични. Трупаната с години умора е като дебел пласт утайка, която ме задушава. Търпението ми изчезна, а досадата от ежедневната работа ме убива... Понякога ми се струва, че съм участник в нелеп ситком. Оказва се, че в крайна  сметка, работата ми ме среща с 100-150 човека, които в рамките на месец се извървяват средно по 10-12 пъти...

# 201
Бих работила международно скъпо платен "нос" в парфюмерийната индустрия. 

Забранено им е кафе, спиртни напитки, подправки, не смееш да настинеш и кариерата им е не повече от 10 години.

# 202
  • Countryside
Всъщност идеята за "носа" ме подсети какво наистина ми се работи, абстрахирам се от бекграунда си. Дегустатор на шанмпанско, по възможност за "Вьов Клико". :mrgreen :

Последна редакция: чт, 07 сеп 2017, 09:49 от Сиренце

# 203
Хай, и на мен да си направя сама стара кола ми е мечта, ама като хоби, после ще ми е жал да я продам.

# 204
Вече нищо и за никого не ми се работи. Чувствам се брутално изтощена.

И аз така. Въпреки, че съм сменила и разнообразила, ако някой каже, че ми е нужна промяна. Ами и промяна съм правила. Моите години са повече от твоите двойно, мисля си за пенсия, въпреки, че не съм и преполовила нужното и като време и като стаж.Neutral Face

# 205
  • Варна
Е, те тези го правят за пари ама като гледам и на тях трудно им се откъсват от сърцето някои от направените коли. И аз бих се пробвала, имам мерак, сигурно ще се науча, идва ми отвътре да човъркам. Но за съжаление ми липсват средствата за да го направя.

Живот и здраве, може би някой ден... Ако се захвана ще свиркам да помагаш Simple Smile

# 206
Те затова белите хора са измислили sabbatical и творчески отпуск по една година...но всъщност човек може и сам да си финансира такъв отпуск.

Върти ми се в главата, че е по-гот човек да си планира "мини-пенсионирания" по 1-2-4 години, за да не прегаря. Натрупваш пари, после известно време почивка с намалени разходи. Да си почиваш, докато си млад, после няма много смисъл...

# 207
Мислила съм го. Имам възможността да се оттегля за година. Въпросът е после, че трудно ще започна пак след тази година.

# 208
Не знаеш как ще е след годината. Може да се окаже лесно. А може много неща да се случат.

# 209
Хай, много е скъпо, а и изисква оборудване или поне познати с такова, които да не ти взимат луди пари за части, които понякога трябва да се правят, защото не се намират. А и понеже в последните 20 години си е популярно хоби и старите коли не са вече евтини. Може да се намери някоя на 20 години и да разчитаме, че след още 20 ще е в класа на old runners Simple Smile. Лошото е, че и тези от преди 20 са с електроника, а не чисто механични, които за мен са по-привлекателните.

Общи условия

Активация на акаунт