Какво ви се работи?

• 97 741
  • 1 325
  •   1
Отговори
# 300
Аз също предпочитам да си огранича харчовете и да не работя твърде много.
А, нищо не сме говорили за разходите. Само за повечето часове работа за още едни 1000 отгоре. При положение, че на 5 цифрени заплати данъците ни са 50%, не си струва чак толкова упражнението.

# 301
Работи ми се в българското посолство в друга страна.

И на мен, тъй като това покрива параметрите ми за идеална работа, а именно малко работа, много пари. В случая даже става въпрос за никаква работа, защото те не работят точно нищо и при никакви обстоятелства.

Аз също предпочитам да си огранича харчовете и да не работя твърде много.

Харчовете си нито мога, нито искам да ги огранича, даже проявявам тенденция към постоянното им увеличаване. Бих работила много повече за да запазя правото си да харча както аз си мога.

# 302
Имам три любими неща - танци, песни и театър. За футболист не ставам, а и в Бг само се прибират парите за женския футбол. Още на прощапулника си съм хванала микрофона, на по-късен етап тренирах спортни танци, а от няколко години ме тресе да ставам актриса . Това, което знам, че ще направя, е да се пробвам поне веднъж, да си купя инструмент и свекървата да преподаде няколко уроци по солфеж. Не пея лошо, ама си е необходим и педагог Simple Smile Аз съм крайно против работата до пенсия, малко хипи стайл. Дано мъжът ми не успее да ме приземи, а аз да му дам криле. Защото системата е тотално сбъркана, а аз искам и да пътувам ...навсякъде Simple Smile

# 303
Не бих работила много, за да харча много...има доста по интересни неща в тоя живот от харчене на пари.....!
Искам да разполагам със свободното си време....и не защото ме мързи да работя....просто считам, че човек трябва да има и други неща и интереси в живота си освен да яде, спи и работи! Все пак не сме добичета....!  Simple Smile В свободното си време уча език....не защото ми е затрябвал, ей така интересно ми е....вече мига да си позволя дори лека литература на този език, обичам да карам колело край морето....да ходя на каланетика, да чета списание, книга! Имам колежка в работата, която поне пет години не е чела една книга, стои всеки ден след работа и взима 250 лв. повече от мен! Е, кой е по на далавера!  hahaha
Но ако тези 250 лв са ми необходими да вържа двата края бих стояла и аз, дисциплинирана съм и отговорна към семейството! Simple Smile

# 304
Забравих да спомена, че ако спечеля от тотото, отиваме на пътешествие в космоса Heart Eyes

# 305
Мдааа, и трудовото ни законодателство е едно такова "гъвкаво", много ми е интересно, как, ако работиш 4 дена седмично, което е 16-18 дена месечно, ще бъдеш осигуряван за пенсия...ще ти се наложи да поработиш с 20% повече години, т.е. не 35 г., ами 42. Nice, a?
Предполагам, че 5-ят ден не е точно почивен, а home office. Тогава си е съвсем nice.
Три дена са 24 часа, 4 дена са 32 часа на седмица, а 5 дена са 40 часа.
Другият вариант е 35 часова седмица, по 7 часа на ден, но това не ме устройва. Искам да си имам 1-2 дена почивни минимум в седмицата, отделно уикенда, искам да си почива и да си изчистя къщата.
Има държави, които са разбрали че прекаленото работене причинява здравословни проблеми- бърн аут например, и после излиза прекалено скъпо когато здравната и пенсионна каса трябва да плаща на тези хора. Така, че втората работа се наказва в кавички с данък 60 процента. А и е забранено по-дълъг работен ден от 10 часа. А ако правиш извънредни часове бюрото за труда ще принуди шефа ти да наплати в сметка извънредните пари предварително, да внесе примерно за цялото предприятие 500 000 евро като гаранция. И за това в много предприятия извънредните часове не са желателни.
А в България работодателите направо правят работниците си като крепостни селяни и роби, така ги третират. Ама такава ни е политиката.

# 306
Мдааа, и трудовото ни законодателство е едно такова "гъвкаво", много ми е интересно, как, ако работиш 4 дена седмично, което е 16-18 дена месечно, ще бъдеш осигуряван за пенсия...ще ти се наложи да поработиш с 20% повече години, т.е. не 35 г., ами 42. Nice, a?
Предполагам, че 5-ят ден не е точно почивен, а home office. Тогава си е съвсем nice.
Три дена са 24 часа, 4 дена са 32 часа на седмица, а 5 дена са 40 часа.
Другият вариант е 35 часова седмица, по 7 часа на ден, но това не ме устройва. Искам да си имам 1-2 дена почивни минимум в седмицата, отделно уикенда, искам да си почива и да си изчистя къщата.
Има държави, които са разбрали че прекаленото работене причинява здравословни проблеми- бърн аут например, и после излиза прекалено скъпо когато здравната и пенсионна каса трябва да плаща на тези хора. Така, че втората работа се наказва в кавички с данък 60 процента. А и е забранено по-дълъг работен ден от 10 часа. А ако правиш извънредни часове бюрото за труда ще принуди шефа ти да наплати в сметка извънредните пари предварително, да внесе примерно за цялото предприятие 500 000 евро като гаранция. И за това в много предприятия извънредните часове не са желателни.
А в България работодателите направо правят работниците си като крепостни селяни и роби, така ги третират. Ама такава ни е политиката.
А ако работодателят си си ти и няма от кого да изискваш? И 50% данъци са си такива и при 45 работна седмица и при 65 часовата? Общо взето когато има работа се работи по много, а когато няма се работи по 40 часа само Simple Smile
Иначе и аз съм за 3 дневната работна седмица и много ме е яд, че тук не мога д аги наредя нещата както в Европа.

# 307
Аз нямам живи родители (майка ми почина на 45, баща ми на 59, нито един не докара до пенсия) - което не ме прави безразлична към останалите възрастни хора в България. Въпрос на усещане за отговорност.

Може да си мутра в сивия сектор, а може и да си човек, винаги имаш избор.

Няма нормален човек, който да е навит да издържа цигани, бежанци и всякакви паразити. И да, определено близките ми за мен имат по-голямо значение отколкото който и да е друг.

# 308
  • София
Такива ненормални като мен са около 400 000 в България, срещу един милион "нормални", осигуряващие се на минимална РЗ.

# 309
Не ми се влиза в конфликт, но слава богу - нормалните са повече. Всеки лев , даден за пазаритите в обществото /разбирай цигани, бежанци и white траш/ е хвърлен напразно.

Не става дума за пенсионерите, те и без друго живеят с подаяния от държавата.

# 310
  • София
Чакай малко, не говорим за държавния бюджет, а за социалното осигуряване. Социалното министерство може да дава пари за цигани, бежанци и каквото там реши, но социалното осигуряване за са осигурени лица, т.е. за да получава обезщетение за безработица трябва да е работил поне определени месеци, също и за да има право на болнички, майчинство и т.н.

# 311
  • Монреал
Статистиката обхваща общо всички книги. Освен това никъде не отчита качеството на самата книга, а то се подобрява, вкл. и като креативност на продукта, типография. Има разцвет на детските книжки с илюстрации.

Така че трябва да се изясни за какво говорим- за книгата като напечатан текст (ясно е, че все по-малко се печата просто текст) или за книгата като продукт. Освен това има различни сектори в света на книгите. В момента имам прекрасни детски книги, които само преди 15 години щяха по-трудно да се произведат.

Изобщо, генералната статистика не разказва цялата история. Ето ти разбивка по типове книги и формати:
https://www.publishersweekly.com/pw/by-topic/industry-news/books … gain-in-2016.html
Наистина си се опитала да вложиш дълбока мисъл в подчертаното?

Можеше ясно да кажеш - да, количеството пада, но за сметка на качеството на печата. И че има скромен прираст в печатането на брошури и религиозни книги. Скромен на фона на големия спад в печатането последните години.

# 312

Няма нормален човек, който да е навит да издържа цигани, бежанци и всякакви паразити. И да, определено близките ми за мен имат по-голямо значение отколкото който и да е друг.

Аз съм навита да издържам цигани, бежанци и всякакви социално слаби, при това съм напълно нормална. Даже не просто съм навита, а смятам че трябва.

# 313

Аз съм навита да издържам цигани, бежанци и всякакви социално слаби, при това съм напълно нормална. Даже не просто съм навита, а смятам че трябва.

Силно се съмнявам.  Grinning Направете си една групичка от такива "нормалници", фонд и т.н., и вземете и осигурвайте колкото се може повече паразити.  Sunglasses Ние нормалните категорично не желаем.   Sunglasses

# 314
Въпрос на усещане за отговорност...
Проблемът е, че тези, на които даваме парите нямат усещане за отговорност. И колкото и да им дадеш отиват не за пенсионери и т.н., а директно в техния джоб.

Общи условия

Активация на акаунт