Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-19

• 70 951
  • 742
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте,
искам да попитам да добър адвокат, който да провери една фирма. Много е важно! Благодаря Heart Eyes

# 121
  • In transit
Имам следния казус. Днес си харесах страшно много един апартамент. Среден етаж, юг и малко изток като изложение. Големи спални. Районът е цветния квартал. На тиха улица. 89м2 площ. Проблемът е, че апартамента се дава под наем. Питахме собственика дали не мисли да го продава, каза, че не мислел и ми обясни, че бил платил 50 000 евро за него зелено. Блокът е на около 5 години някъде. Искам да се пробваме да предложим 70 000. Тази цена е съвсем адекватна за района  е в момента. Смятате, че ще имаме успех? Знам,че тук има много наемодатели. На някой случвало ли му се е подобно нещо? Как бихте реагирали вие на подобно предложение?

# 122
Имам следния казус. Днес си харесах страшно много един апартамент. Среден етаж, юг и малко изток като изложение. Големи спални. Районът е цветния квартал. На тиха улица. 89м2 площ. Проблемът е, че апартамента се дава под наем. Питахме собственика дали не мисли да го продава, каза, че не мислел и ми обясни, че бил платил 50 000 евро за него зелено. Блокът е на около 5 години някъде. Искам да се пробваме да предложим 70 000. Тази цена е съвсем адекватна за района  е в момента. Смятате, че ще имаме успех? Знам,че тук има много наемодатели. На някой случвало ли му се е подобно нещо? Как бихте реагирали вие на подобно предложение?
Да Мики, искали са да купят апартамента който давам под наем. Отказах. Купила съм го с цел  инвестиция, и не бих се занимавала пак със сделки, нотариуси...но и беше скоро. Ако въпросния имот е купен отдавна, и сега могат да му вземат добра печалба,имате шанс. Не забравяй, че колкото е по хубав един апартамент по трудно се разделят с него собствениците. Колкото по дълго за го притежавали, по свиден им е..."моя имот е най хубавия".
Предложете цена, каквато вие смятате за разумна, и пробвайте. Ако откажат, откажат...
Цветния няма градски транспорт, зимата е леко откъснат от града...сигурна ли си че си струва 70к ?

# 123
  • In transit
Ами той е до Спартак. А и ако искаш вярвай, но е най-хубавото и просторно тристайно жилище, което съм видяла през последните 6 месеца Sad

# 124
Ами той е до Спартак. А и ако искаш вярвай, но е най-хубавото и просторно тристайно жилище, което съм видяла през последните 6 месеца Sad
За тия месеци, да бяхте взели едно на зелено, за около 50-55, вече щеше да обзавеждаш

# 125
  • In transit
За тия месеци, да бяхте взели едно на зелено, за около 50-55, вече щеше да обзавеждаш
Grinning Много си права, ама как да го взема на зелено, като аз го гледам завършено и ми се вижда тясно.

# 126
  • Бургас
Mikkey, пробвай, може пък да се съгласи човекът. Може въобще да не се е сещал за тази възможност.
Аз не бих продала жилище, което давам под наем, защото с тази цел е купувано. Но след години може да мисля друго.

# 127
  • Варна
70к не е ли много за Цветния квартал?
Аз не бих се разделила с хубав имот. Едва се пречупих проблемен да продам. Имаше сантиментална стойност. Отделно се губят пари по сделката.

# 128
  • In transit
Красе и аз почвам да мисля, че са много. За съжаление няма нищо свястно няма за продажба в по-централните части. Или ако има е над 90-100 000 евро. Ти ако чуеш около вас нещо да се продава, свиркай моля те.

# 129
  • Варна
Красе и аз почвам да мисля, че са много. За съжаление няма нищо свястно няма за продажба в по-централните части. Или ако има е над 90-100 000 евро. Ти ако чуеш около вас нещо да се продава, свиркай моля те.
Какво да ти кажа.… аз затова се метнах така стремглаво на Нептунския. Бяха ми казали, че няма никакво предлагане и аз се уплаших. Но не е кой знае какво цвете, спалните са ми по 8-9 м2. Но нали е за инвестиция, не ме бърка. В Победа под нас( бившето нас Simple Smile ) се продава на БДС, но ще е още по-усоен и влажен. Иначе широко, голямо...

# 130
Мики по-назад ти бях показала един апартамент стара тухла, може би не си го видяла, но сега се разрових и го няма вече, може и да е продаден  Sad. Апартамента беше много хубав, голяма квадратура, тристаен, с огромен хол, две спални, освен това блока е на военните и е строен качествено. На хубаво място в Младост1(Варна), за около 61000е. И беше на известен доктор, човек с пари и направен вътре, но явно трябва да се реагира бързо. Ако ми излезе от някъде, ще ти го покажа.

Последна редакция: вт, 12 сеп 2017, 11:49 от Freyda

# 131
  • In transit
Фрейда наистина съм го пропуснала.
Красе, аз за Чаталджа говорех...в Победа не искам.

# 132
Фрейда наистина съм го пропуснала.
Красе, аз за Чаталджа говорех...в Победа не искам.

Ето я обявата но линка не се отваря:
Здравейте колеги, с нова, намалена цена е възложения ни с изключителни права ОБЗАВЕДЕН, ПАНОРАМЕН, ЕЛИТЕН апартамент в бл.141 на Младост, на 9 -ти, непоследен етаж. Апартаментът е след капитален ремонт по дизайнерски проект. Състои се от прекрасен хол с площ 42 кв.м., две спални по 12 и 14 кв.м., баня и тоалетна в едно помещение, Апартаментът е с централно отопляване,дограмата е висок клас PVC дограма. Ако имате клиенти не се колебайте да ни позвъните на 0899155503, Тодор Киров
Аз много го харесвах този блок, защото е с един вход , самостоятелен, с големи тераси.

# 133
Чета ви от няколко месеца без да пиша и смятам за редно да публикувам и моята история. От година и нещо следях всекидневно сайтовете за имоти, които са пълни с повтарящи се и фалшиви обяви. Исках да купя апартамент точно в определен квартал (в София), който ми е доста познат. При преглеждане на обявите, ако има в тях изглед отвън на сградата или пък гледка през тераса/прозорец, можех с точност от 95% да локализирам в коя сграда и етаж е апартаментът. Отивах на мястото и звънях на звънеца. Понякога имах късмет, понякога не. Бях започнал да се отчайвам, когато най-накрая един щастлив ден видях интересна обява, обадих се, въпреки че знаех къде точно е имота, и може би бях първия на оглед. В същия ден се разбрахме, че го купувам, което потвърждава мисълта, че хубавите имоти се купуват сравнително бързо.

С брокери нарочно не съм се занимавал, защото не мисля, че за да ровят в нета и да ми показват обяви, които вече съм видял, си заслужават големия процент! Всеки средноинтелигентен човек може да направи/изиска същите проверки, които ще ви направи и брокера. Ако се страхувате, пробвайте с адвокат, пак по-евтино ще ви излезе. Ако не ви се занимава сами - платете си, много хора го правят. Аз си бях обещал, че с брокери няма да се занимавам, защото в 90% от случаите са алчни, некомпетентни и нагли.

Съветът ми към купуващите е да следят сайтовете и да имат търпение, не става от днес за утре и процестът е много натоварващ, но когато се случи, си заслужава. Съвет към купуващите - опитайте се да продадете без брокер, нищо не губите, не се оставяйте да ви притискат и да подписвате безкрайно обвързващи договори.

# 134
Въпрос на гледна точка. Аз от ровенето по обяви се убедих, че често дори и при реална обява, на снимки изглежда едно, на огледа - съвсем друго. Същото е и с описанията. Брокерът може да спести доста изгубено време, защото един вид филтрира нещата, щом разбере какво търси клиента. Отделно може да следи пазара и да покаже веднага жилище, което иначе при търсене сам може да пропуснеш.
Да поясня, че не съм брокер и даже много се напарихме от първите, които бяхме наели и които постъпиха безкрайно некоректно. Слава Богу, попаднахме на друг, който си свърши работата, ориентира се какво ни трябва и ни намери това, което търсим.

Общи условия

Активация на акаунт