Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-19

• 70 960
  • 742
  •   1
Отговори
# 105

newsm20Въшебна си Лъки. Аз прибрах подаръка,75 де. Гледам и за джобни да има.
Да, и за разходи по сделката му искай, че брокерите и нотариусите взимат скъпо Laughing Laughing Laughing
Без комисионн мисля да купувам Joy Голяма съм стипца Joy Даже два мога да взема с тия пари ooooh! Да не ме чува ЛМ Joy

# 106

newsm20Въшебна си Лъки. Аз прибрах подаръка,75 де. Гледам и за джобни да има.
Да, и за разходи по сделката му искай, че брокерите и нотариусите взимат скъпо Laughing Laughing Laughing
Без комисионн мисля да купувам Joy Голяма съм стипца Joy Даже два мога да взема с тия пари ooooh! Да не ме чува ЛМ Joy
Ако и без нотариус купиш, те признавам. Joy

# 107
ЕЕЕеее ти съвсем се уля. Виж Негреско,от строител. Малко е далеч от плажа,но си е в комплекса.

# 108
  • Бургас
Дора, като човек, живеещ в Бургас и отдавал ваканционен имот ще споделя, че печалбата не е кой знае каква, а разправиите са много. И най-вече - кой ще го чисти, отключва, посреща и изпраща туристи, сменя чаршафи?

500-600 евро за Елените и Сл. бряг е скъпо. Във ФБ продават студия в Сл. бряг и за по 300 евро. Елените е прочут като евтин ол инклузив, но е вярно, че там е тихо и спокойно.
 "Модата" в момента е да се купува евтино в Сл. бряг и да се отдава под наем на персонал. Взимаш парите напред за цял сезон и не се занимаваш. Един познат си купи два:) За 23 000 евро единия. 1700 лв. (от един) му останаха чисто след сезона, без да се занимава с чистене и др.

В центъра на Бургас, а и вече в някои комплекси за 600 евро няма да намериш нищо, освен партер и таван.
Но за малко повече можеш да купиш добър имот с целогодишно отдаване под наем средно за 500 лв. на месец.

Последна редакция: пт, 08 сеп 2017, 09:45 от Tintina

# 109
Ако ги имате парите под дюшека, не се чудете, а ги вкарайте в качествен имот. Няма да сгрешите, и все ще ви носи някой лев печалба.
А тези истории дето ти ги разказват как се изкарвало 174 лева на нощ, не ги вярвай. Народа ходи на почивка и гледа или евтинко, или пълен лукс и гъзария...не влизаш в нито едно от двете.
Абсолютно съвпада с мое виждане по въпроса.
Не е за пренебрегване и това:
От Класификатор за предназначение на сградите и на самостоятелните обекти в тях
се вижда, че "Апартаментен хотел" е с код 170, т.е. е нежилищна сграда.
Какво произтича ли? - всичко, което е за не жилище.
(не може да се ползва отстъпка за данъка от 50% за основно жилище, не може да се направи постоянна адресна регистрация, токът ще е промишлен, имотът ще е секвистируем)
Апартаментът в хотел не представлява самостоятелен обект на собственост.
Ето едно съдебно решение (гр. д. № 1038/2011г ВОС):
http://legalacts.justice.bg/Search/GetActContentByActId?actId=lLcNq6pf4u8%3D

# 110
Включвам се да кажа, че си харесахме апартамент и другата седмица ще подпишем предварителния договор. Освен за липса на тежести и задължения, нещо друго трябва ли да търся? А и нямам идея за нотариус. Брокерката каза, че работела с 4 и ако нямам може да си избера някой от тях. Нещо да ме посъветвате? Има ли нотариуси, с които не е препоръчително да се работи?

# 111
  • Sofia
Пуснахме за продажба преди около три седмици един едностаен апартамент чрез голяма агенция. Положението с покрива не е цветущо, макар че няма теч в момента. Цената е най-ниска за квартала и изобщо за съседните квартали. Оставихме усещането в брокерката, че ще се съгласим едва ли не на първата оферта, защото искаме да се отървем на всяка цена от имота, но като я получихме, едно от заинтересованите от продажбата лица, категорично не се съгласи. Предложението беше за 2000 евро под нашата цена. После предложиха още 500 евро, като стана ясно, че явно това са им възможностите, но пак отказахме. Малко се ядосах и на брокерката, защото ни се стори, че гледа и тя бързо да се отърве. Взе да изтъква разни неща, за да ни убеди, а те изобщо не бяха верни.
Та сега съм леко в стрес. Знам, че последният етаж усложнява нещата. Чудя се какъв е шансът да получим изобщо по-добра оферта. За тези три седмици имаше едва пет огледа. Което ми се струва много малко. Ако може някой, продавал кофти жилище на последен етаж, да сподели как са протекли нещата при тях.

Самоцитирам се - апартаментът го обявихме за 39 000 евро. Кварталът не бих казала, че е зле. Те предложиха 37 000 , ние казахме 38000, те вдигнаха на 37 500 и до там. Блокът е зле, не толкова апартаментът, а това както знаем не е лесно поправимо. Тераса има, някой беше питал по-нагоре. Преди половин година купихме през същата брокерка апартамент за 41500, като ни свалиха само 500 евро с хиляди уговорки. Първата ни мисъл беше да се отървем от стария на всяка цена, но се намеси по-външен човек, който настоя да гледаме по-обективно и да не бързаме. Всъщност в най-добрия случай няма да вземем повече от 500 евро отгоре на вече предложената ни. Но този апартамент така да се каже го продаваме трима души и едното мнение беше категорично да се изчака. А и брокерката-хиляди обещания в началото, а после веднага се хвърли на първото предложение и взе да ни убеждава..... Ще видим кой се е прецакал... Въпросът е да не се проточат с месеци нещата.

# 112
  • Варна
Относно пазарлъците да кажа пак как продадох и купих. Продавах обявен за 66, предложиха ми 60. Отказах, върнах им 64. Пак 62.5 и ме хвана яд вече, защото наглост. Брокерката успя да измъкне още 500е. Та продадох на 63. За 2 г и кусур само двама бяха дали депозит и имахме преговори. Но аз си живеех в жилище на ММ и само губех пари от данъците на имота, е и неудобството да съм нагъчкана с мебели за 2 жилища. Но подаръци няма да правя. Оказа се, че съм продала кофти апартамент (влага, мухъл, северен дневен тракт и т.н), с добра квадратура и хубави стаи за много добри пари. В съседния вход са купили 10м2 по-малко за 51. Сега, когато купувах предложих 3 по-малко и ми върнаха само с 800 над моята оферта.
Пробвайте винаги поне 5 под офертната да предлагате, все ще се разберете по средата.
И моето новото има хиляди кусури, но положителното надделява. Купила съм последен жилищен, но отгоре има тавански стаи под наем и козирка, която накрива целият таван, неотличимо е жилищен етаж. Първи и последен с покрива директно над мен не бих взела.

# 113
# 114
  • In transit
Красе благодаря за съветите, ще се пробвам.

# 115
  • Бургас

Постарах се и аз, обаче още си живеем в жилището, което продаваме и няма как да махна всичко.
Но преди всеки оглед пада яко подреждане. Омръзна ми вече:(

За търсещите в София - моя позната ще продава скоро апартамент от 57 кв.м на ул. "Св. Киприян" в Младост. Последен етаж (4 или 5, ходила съм, но не помня точно), има скосове, няма асансьор. Кухньохол, малка баня, отделна спалня, две тераси. Течове няма, кооперацията е нова и населена, може да се осигури и паркомясто. Обзаведен е. Каза ми цена 1200 евро, но може да се преговаря. Ако някой се интересува - ще дам тел. на лично.

# 116
  • София, Bulgaria
Най-добрите сделки за продавача са винаги в първите няколко седмици от излизането на имота на пазара, без значение какъв е моментът: криза или некриза. Правилото е: излизаш на пазара и продаваш. Застоялият имот никога не е правил добра сделка, макар че собственикът много често си мисли обратното. Да взел е определена сума пари, но не защото толкова е струвал по принцип имотът, а защото пазарът се изменил през това време и имотът е дошъл на цена, на която пазарът реагира. Това става във възходящ пазар, а в низходящ при падане на цени...накрая притиснат от време и обстоятелства го продава на много под първите получени оферти.

# 117
Вчера един приятел е бил на оглед някъде около София ленд. Най-малките апартаменти били по 90 кв.м. Цени: от 1600 до 2100 евро на кв.м Flushed Такса поддръжка - 1.09 евро/кв.м ... Т.е 90 евро на месец за най-малките апартаменти Simple Smile

# 118
Вчера един приятел е бил на оглед някъде около София ленд. Най-малките апартаменти били по 90 кв.м. Цени: от 1600 до 2100 евро на кв.м Flushed Такса поддръжка - 1.09 евро/кв.м ... Т.е 90 евро на месец за най-малките апартаменти Simple Smile

На месечна база ли е поддръжката? Досега съм срещала обяви само за годишна поддръжка, обикновено без ДДС.

# 119
Някой да знае дали на мястото на бившата автокъща А2 на Симеоновско шосе се започва строеж на жилищна сграда или пак ще е шоу рум? Вчера като видях какви огромни дупки са изкопали и на каква огромна площ се работи, ми се струва че ще е огромна сграда.
Та щом строителството кипи,  значи има и търсене, независимо от 1200К+ на кв. М.

Общи условия

Активация на акаунт