Hurra, hurra, die Schule beginnt - или наесен, с песен - 196-та немска тема

• 68 768
  • 741
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте!Извинете ме за нахлуването в темата. Моля, бихте ли ми дали информация  /телефони за връзка/ за българско училище близо до Ансбах, четох че има такова в Нюрнберг.Благодаря.

# 211
  • Германия
Здравейте!Извинете ме за нахлуването в темата. Моля, бихте ли ми дали информация  /телефони за връзка/ за българско училище близо до Ансбах, четох че има такова в Нюрнберг.Благодаря.

http://bulgarian-school.org/

# 212
  • Немция
В нашата ДГ имат различни занимания, на малки групи, а не всички наведнъж, но като цяло се набляга на играта. С нарастването на възрастта и заниманията се увеличават. За предучилищните деца има повече занимания, отколкото при 2-годишните.
По обед след 3-тата година по принцип не се спи по обяд, освен ако родителите преценят, че е необходимо, но масово децата в Германия се слагат вечерта рано в леглото- в 19, в 20 часа и до сутринта им се събира 12-часов сън.
Интересувайте се на място кое как е, има различия в ДГ и по градове.

# 213
Ако се бяха опитали да карат детето ми да седи и да учи в ДГ, щях веднага да го евакуирам. Laughing
На познати детето в БГ беше в Монтесори детска градина. Една сутрин помолило баща си да я заведе по-рано, за да има време да си поиграе, защото след това започвали "работа" по график. Карали ги да седят и да "работят" с разни материали...

Има ДГ и до 18 часа. Зависи къде, зависи какви... Нашата (в село с 5000 жители близо до града) беше от 07:00 до 17:00. Повечето деца бяха до 14:00, малка група до 15:30 и съвсем малка група до 17:00. Т.е. при нас нямаше много желаещи за целодневна. "Големите" (3+) имаха отделна спалня, но се спеше по желание. Май само 3-годишни я ползваха. Моето дете престана да спи следобед малко преди да стане на 3. Организирани занимания имаше много при нас. Всяка сутрин се събираха и им казваха в коя група коя учителка какви занимания предлага и всяко дете си избираше какво да прави (отворен концепт беше).

Само да допълня, че има общински ДГ и ДГ към църквите. Едните не е задължително да са по-добри от другите. Пак си зависи от самата ДГ.

# 214
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
след това започвали "работа" по график. Карали ги да седят и да "работят" с разни материали...

в яслата на Дзвер също наричаха подобни занимания "работа". не беше Монтесори, частна беше.
и до сега като прави нещо, ми казва, че е зает и си има работа.
де факто се занимаваха с пластелин, лепяха нещо, онази игра с чукчетата и корковата подложка, нижеха големи, дървени мъниста - това им беше "работата"...

# 215
  • Стара Загора
Много ви благодаря, момичета.Точно това ме интересуваше да знам горе-долу как е в немските градини.Притесняваше ме това с обучението да нямат някакво предучилищно ,а той като не разбира нищо и да се подтисне .Знам, че в чужбина хората са много по-различни и това не им прави такова впечатление.Синът ми е на 4 годинки ,но и българският го проговори по-късно и върви малко по-назад от повечето дечица ,за това малко се притеснявах с немския как ще е .Имаме време до първи клас Simple Smile

# 216
  • Berlin
В нашата градина "заниманията" са около 1 час преди обед - музика или спорт, или нещо за числата, буквите, не знам точно, но си е около 1 час. Другото е малко игра, обяд, сън, следобедна закуска и хоп взимам го. Simple Smile В група с деца на неговата възраст е, не е смесена, от 6.30 до 17.30 е работното им време, но ние можем до макс. 7 часа да го оставяме там. Мисля, че след 17ч. не остават много деца обаче там.
На 3 години е, от 2 месеца е там и може да не говори немски, но мисля, че разбира вече по малко.

# 217
  • Пловдив
   Толкова мило ми става, като ви чета за детските градини. Аз обаче осъзнах, че трябва да мисля за абитуриентски бал. Живеех си в заблуда, че тук такова мероприятие няма и бях много доволна. Естествено имало бал и шествие по улиците имало. Но дъщеря ми изобщо още не е на тази вълна, имала пет матури и бала ѝ бил последна грижа.
   Ще се радвам, ако някой ми подскаже в най-общи линии как изглеждат тукашните абитуриенти и как протича деня на бала. Hug

# 218
Доста по-семпли са от българските си връстници, макар и официално-елегантни, но свежи, млади, луди, красиви. Порови в сайта на гимназията ви, обикновено качват снимки на миналогодишните абитуриенти от тържеството и бала. Ще добиеш представа.

# 219
На мен не ми е мило като чета за детски градини, ами направо ми е тъжно, че не мога да напъхам моите ученици отново там ...
Толкова е вярна поговорката, че колкото по-големи децата, толкова по/много и големи проблемите.

# 220
The Game, проучи непременно какви са традициите преди бала в училището. В нашата провинция например в гимназиите след като минат матурите, имат седмица на абитуриентите, в която първия ден идват облечени като бебета, на втория ден са с фуниите от първия учебен ден и старите си раници, а последния ден идват облечени като пенсионери - слагат си перуки, очила, бастуни и тн.
Преди самия бал имат тържество в училище, изпращане от цялото училище и награди за изявени абитуриенти.

# 221
  • Пловдив
  Много благодаря за съветите за абитуриентските балове. През май гледахме снимки от завършването на бившите ѝ съученици и хем от една страна си отдъхвах с облекчение, че този панаир на суетата ни е подминал, хем ми беше леко тъжно, че пропускаме един запомнящ се момент от живота. Сега ще трябва да се активизирам и съм сигурна, че ще сътворим нещо чудесно, но ми липсва емоцията, а от там и вдъхновение.

# 222
На нас ни предстои абсолвентски бал. Чудя се там какво ли ще е? Връчването на дипломите ще е до края на годината. Чакам с нетърпение  Heart Eyes

# 223
На нас ни предстои абсолвентски бал. Чудя се там какво ли ще е? Връчването на дипломите ще е до края на годината. Чакам с нетърпение  Heart Eyes
Връчването на дипломите е голямо събитие. Всеки университет си има собствените традиции и особености, хубаво е да разпитате конкретно за вашия.
Обикновено тържественото връчване на дипломи се прави за всички дипломиращи се от една катедра - бакалаври, магистри и докторанти. Обикновено е в голямата аула на университета или друга подходяща тържествена зала. Поканени са семействата на дипломиращите се. Официално облекло, без прекалености. Речи, поздравления, букети, поименно и персонално връчване на дипломи, пожелания, награди за отличниците - както си му е реда, около 2 - 3 часа. След това обикновено има кратък коктейл с шампанско и хапки, понякога има и официален обяд или вечеря за студентите и преподавателите- това студентите си го организират сами. Понякога след тържеството студентите отиват да празнуват със семействата си, а вечерта купонясват със състуденти, но не е бал, просто купон.

# 224
Едно въпросче  Embarassed
Трябва ми заквасена сметана за приготвянето на кекс ,може ли да кажете кой  продукт
трябва да взема от супера Praynig ...ако може и снимка.

Общи условия

Активация на акаунт