Hurra, hurra, die Schule beginnt - или наесен, с песен - 196-та немска тема

• 68 786
  • 741
  •   1
Отговори
# 240
Ние возим колелата до Бг. на трегер, но те са за градско или междуселско ... и пак си е голямо неудобство.

Сега ще ходя да разяснявам на домочадието , че или иска да прави акробатика с колелото или да кара в планината. Да избира тръпката.

# 241
  • München, Deutschland
Ние возим колелата до Бг. на трегер, но те са за градско или междуселско ... и пак си е голямо неудобство.

Сега ще ходя да разяснявам на домочадието , че или иска да прави акробатика с колелото или да кара в планината. Да избира тръпката.
Погледнете за маунтин байкове и в София. Оттам взехме някакво с нз кви рамки и екстри, което беше на около 1/2-1/3 от тукашната цена. Зависи от конкретния модел. С какъвто и да е транспорт, пак от Бг ще ми е силно по-евтино, та никога не бих купила от Германия.

Само за идея.

# 242
Трябва да купувам музикален инструмент, обаче хич не разбирам. Confused Учителката препоръча един модел, но ми се искаше и да сравня няколко модела/цени. Чудя се дали на старо също не е вариант, но пусто като не знам за какво да гледам... А и ми се ще моделът да е продаваем, в случай че хлапето се откаже по някое време. Сложно. Някой да ме посъветва нещо?

# 243
кой е инструмента

# 244
# 245
на нас в музикалното у-ще препоръчаха да вземем на старо.

# 246
  • Germany
Има вариант и да се вземе под наем. Ние като купувахме ни предложиха този вариант в магазина - плащаме цялата сума и до 6 месеца, ако детето се откаже, може да го върнем, като те ще си начислят наем за изминалите месеци /нещо от сорта на 30евро на месец мисля, че беше/ и ще ни върнат останалата сума.

# 247
Синьо, преди 2 години имахме същата дилема. Поровихме, поразпитахме, пробвахме пианата в 2 музикални магазина, разучихме вариантите под наем и на изплащане, попитахме за мнение и учителят ни по пиано. Накрая купихме пиано. Магазините дават пиана под наем за 6 месеца, понякога до 1 година (рядко). Но практиката показва, че децата се отказват или веднага след първите няколко урока, или около 2-рата година или продължават да свирят години наред.
Между другото, продаваме си пианото.

# 248
Благодаря ви. Ние пробния период го минахме. Laughing Ползваме повече от 6 месеца пиано на учителката, на нея не ѝ трябва в момента, но на мен ми е неудобно да го държим повече (безплатно ни го предостави). Затова стигнахме до купуване... Да вземем "пробно" от магазин май вече няма смисъл, защото онлайн със сигурност ще намерим същото по-евтино. Ще поразгледаме и втора употреба. На нас това ни препоръчаха.

# 249
  • München, Deutschland
Синьо, препоръките зависят от ценовия клас. Попринцип има марки, които са се доказали в бранша и се ползват и от професионалисти. Тези марки имат и по-високи (професионални) и по-ниски класове.

Зависи и досега на какво се е учило детето. За вкъщи пианото го избирахме с месеци (пак е електрическо, защото сме в апартамент), по няколко пъти се тестваше всеки модел. Много е трудно така наизуст да се даде препоръка.

Колко октави ви трябват / искате? Държите ли на Wiederverkaufswert? Нещо по-временно ли очаквате като интерес или искате да си остане и за след години? Важно ли ви е механиката? Държите ли на Schnick-Schnack, тип да можеш да свириш и то да превръща звука в оркестър, хор или каквито опции още имаше... И бюджет, разбира се.

Едва като си отговорите поне на тези въпроси, може да намерите нещо смислено за вас, по мое лично мнение.

# 250
chrissy, проблемът е, че никой освен детето не свири на пиано. Можеш да си представиш колко разбираме. Laughing
Бюджетът е 1000 евро. Ако знаем, че ще свири с години, бихме дали и повече, но такава гаранция няма. Затова ако се откаже, ще е хубаво да може да се продаде (прахосъбирачки не ми трябват). И при нас само дигитално пиано е вариант. Екстри не ни трябват, трябват ни 88 клавиша с тежест (не знам дали така се казва на български) и педали. В момента имаме едно старичко, дигитално пиано Technics. При учителката свири на някакъв специален роял.

# 251
От този сайт thomann.de съм поръчвала неща,но за друг инструмент...Имат голям асортимент и винаги съм била доволна от обслужването! Relieved
Скрит текст:

# 252
  • München, Deutschland
Ако не можете сами да изберете, може би има смисъл да идете в голям магазин за бератунг.... При нас си го избира приятелят ми за себе си, но той е с майка музикант, а той самият се е занимавал години наред със свирене, та базата е малко по-друга. И дори той, знаейки какво търси, отиде да ги пита какви варианти имат и за колко пари, защото ти познаваш особеностите на инструмента, но не знаеш какво има в момента на пазара.

Марки като Ямаха си държат цените, търсихме и на старо и разликата беше 100 евро при цена от 1000, 2000 дори 3000 евро, т.е. тези ще можете да продадете отново почти без загуба. Но трябва да са поне среден клас. За 1000 евро има добри варианти с добра механика, лошото е, че изкарват малко кофти звук за чувствителни уши. Не съм сигурна обаче това доколко е проблем за детето, защото все пак не е свирило 10-15-20 години, за да има чак такава огромна база пиана за сравнение. А и имайки достъп до истински роял, няма да загуби чувството от истинския инструмент.

Влезте в няколко магазина за пиана (офлайн), нека детето изсвири някоя мелодийка и да каже как усеща. После попитайте и продавача. Много често в тези магазини се въртят и истински музиканти, които следят какво излиза на пазара и са готови да помагат. Един път придружавах и се заговориха един проф музикант с моя приятел и сигурно 20 минути обсъждаха на кое пиано какво им харесва и какво - не.

И нашият първоначален бюджет беше такъв, после го увеличихме, но за жалост не помня на какво се бяхме спрели тогава. Виж какви Клавинови има. Дори и по-старите модели, които са една идея по-евтини, не бяха лоши, то какво толкова "старо" може да има на едно пиано.

Също сравнете в музикални сайтове кои модели в този ценови клас имат механика и колко от нея е истинска, има различни "степени", така да ги нарека.

# 253
Благодаря ви! Ще вземем да идем и до магазин, въпреки че не вярвам в нашия малък град да има повече от 5-6 налични модела. Само се надявам половинката да не задълбае в подробности (както обикновено), че тогава наистина ще стане сложно. ooooh!

# 254
Благодаря ви! Ще вземем да идем и до магазин, въпреки че не вярвам в нашия малък град да има повече от 5-6 налични модела. Само се надявам половинката да не задълбае в подробности (както обикновено), че тогава наистина ще стане сложно. ooooh!
В такъв случай мога да препоръчам да посетите тези: http://www.piano-hoetzel.de/index.htm

Общи условия

Активация на акаунт