Hurra, hurra, die Schule beginnt - или наесен, с песен - 196-та немска тема

• 68 791
  • 741
  •   1
Отговори
# 255
  • Германия
Някоя от мамите тук има ли опит с Tagesmutter? Април се връщам на работа и от януари ще пускам малката при Tagesmutter, първо за по 10 часа на седмици, после по повече, най-вероятно от 7 до 15-16 часа, според това как се разберем с работодателя. Надявам се на дъщеря ми да й хареса, жената гледа само по 3 деца, та се надявам дай обръща достатъчно внимание..

Ще ми е интересно ако някой може да сподели опит

# 256
Аз навремето за щерката купих просто електрическо пиано и не ме е яд, защото заради натоварването в училище и кофти избран учител, изгуби интерес към инструмента. В момента сме на вълна цигулка обаче.

# 257
  • Бургас
Здравейте!
За първи път пиша в темата ви.
Спешно ми е!
Искам да намеря даден адрес в град в Германия.
Опитвам се с в нета,но така и не ми се получава.
Бихте ли ме насочили към  карта която дава най-подробно описание на всичко което се намира около даден адрес. Имам предвид магазини,институции и тем подобни!
Благодаря предварително!

# 258
# 259
  • Бургас
Благодаря ти,Сбъдваща!
Ориентирах се горе-долу.

# 260
Сбъдваща мечти, благодаря! Да видим само кога ще сколасаме да идем до там, че само събота е вариант. Tired

TeoM83, дано да си паснете с жената! Няма ли възможност за ясла или ти не я предпочиташ?

# 261
  • Германия
Синьо, трудно е с яслите, а и ако трябва да съм честна, предпочитам Tagesmutter. Все пак тя ще гледа максимално 3 деца, мисля си че повече внимание ще им обърне отколкото в ясла, където групите са доста по-големи..

# 262
Момичета,вие имате ли членство към ADAC? Сега разглеждам сайта им и имат някакъв вариант за едногодишно членство за вас,партньор и дете. https://www.adac.de/mitgliedschaft/tarife/default2.aspx?Componen … ourcePageId=10022 Това важи ли,когато всеки от нас кара отделна кола или е само за един автомобил? Rolling Eyes

# 263
Имаме . Персонална е . На член , а не на автомобил/и.
Това е членство в авто клуб и членуват хора, не автомобили.
Те предлагат и допълнително застраховки, но те ще си имат свои условия.

До къде стигнахте с подаръците за Коледа ? Само 6 седмици остават и аз за първи път имам чувството, че няма да се справя с покупките. Все не намирам време за детайлите.
Например не ми е ясно как по обиколката на главата да избера размера на шлема за колело и то искат този, който пази и носа ... минава през лицето . За да ида до специализирания магазин трябва да ми се отвори време за това.
Пазарувам ги онлайн ...

Последна редакция: вт, 14 ное 2017, 11:07 от Bandiera rossa

# 264
До никъде не съм с подаръците. Предишни години по това време съм приключила с всичко. Тази година нищо не е купено още.

Дами, има оплаквания, че събраната информация в началото на темата е неактуална, заради което в някои части е грешна, подвеждаща или заблуждаваща. Така е, от доста време не сме актуализирали информацията, съгласна съм.
Дали можем да се организираме пак и да разделим информацията на порции, желаещите да помогнат да вземат по една част, да я прегледат, коригират и допълнят, а един да обобщи всичко накуп? Аз не мога да се заема с това, съжалявам, времеви ресурс липсва.

# 265
Сбъдваща мечти  мен ако питаш я махни изцяло информацията. Според мен много тежи на 1 страница ... пък и за мен целта на темата е да си чатим ... не да правим сборник. Но понеже питаш за мнения. Ако я оставиш пак не ми пречи., Нека си стои. Няма да се занимавам да опреснявам никаква информация обаче.  

И аз друга година до сега да съм натрупала подаръците и то по няколко пъти. Тази година нито имам някакъв ентусиазъм в пазаруването нито пък имам време да отделям за детайли. Много съм назад с маериала.

# 266
  • München, Deutschland
Вече от над година пиша в темата (т.е. последните няколко) и никога не съм отваряла първа страница. Според мен има повече от достатъчно инфо (сега специално отворих), достатъчно е да се напише в началото, че евентуално не всичко е актуално като линкове, суми, служби.

Така или иначе, който си търси здравна каса, примерно, няма да си я избира по това какво пише в някакъв си форум, а ще си сравнява сам услуги, какво се поема от всяка и т.н.

# 267
  • Germany
Според мен има повече от достатъчно инфо (сега специално отворих), достатъчно е да се напише в началото, че евентуално не всичко е актуално като линкове, суми, служби.

Така или иначе, който си търси здравна каса, примерно, няма да си я избира по това какво пише в някакъв си форум, а ще си сравнява сам услуги, какво се поема от всяка и т.н.

Подкрепям мнението на Хриси!

# 268
Сбъдваща мечти  мен ако питаш я махни изцяло информацията. Според мен много тежи на 1 страница ... пък и за мен целта на темата е да си чатим ... не да правим сборник. Но понеже питаш за мнения. Ако я оставиш пак не ми пречи., Нека си стои. Няма да се занимавам да опреснявам никаква информация обаче.
И аз така викам.

Само един подарък за детето има наличен. Ще има още 1-2 за него, но има време да ги набавим.
За половинката обикновено аз правя нещо, но сега не може, че нали Дядо Коледа/Мраз ще идва. Crazy Поне вече имам идея какво да му купя. За две неща от моя списък мъжът ми рече, че били глупости. Ще си ги купя сама. Crossing Arms

Хлапето вече е голямо и нахитряло и нещо не можем да измислим как да го баламосаме, за да има време дядото да остави подаръците вечерта. Вариантът през нощта не ни устройва, 'щото искаме да спим. Laughing Идеи?

Само мен ли ме мори толкова много тъмнината? Днес се показа слънчице и живнах, но предните дни като започнеше да се смрачава още в 15:30 и можех да заспя и права. Поне сутрин съм ок.

# 269
   Още не съм измислила 24 -те изненади,за всеки ден от декември до Коледа...Какво да говорим за покупка на подаръците!? Измъкнах от мазето кашона с украса и....дотук!    Когато организирахме, преди 3години,идването ни в Германия-инфото от първа страница много ми помогна!😊

Общи условия

Активация на акаунт