Hurra, hurra, die Schule beginnt - или наесен, с песен - 196-та немска тема

• 68 818
  • 741
  •   1
Отговори
# 285
... въобще гледам да влагам мисъл в покупките, не да отбивам номер. Peace
...
ясно, ясно, но за 12 г. Амазон има избор. НА рд за 12 г. сина ми си поръча такива гутшайни и много им се радва.
Друго съм виждала да подаряват патеншафт за животно в зоопарка. Т.е. ние това му подарихме на него, той си искаше и си избра животните. Има си каталог нашия зоопарк. Преценявате си.

Но всякакви идеи има . Според мен 12 г. са лесни. И те могат да си купят. 7,8, 9 са по-трудни. Имат много интереси, но не могат сами.
Според мен де.

# 286
  • Germany
Да не си помислите, че е затрупан с играчки или пък много му купувам. Не! Просто до скоро все Лего искаше, сега му поомръзна и е в един такъв период, че е голям и май не знае на къде да се ориентира. Подарихме му малко дронче за РД да го запалим за по-голямо за в бъдеще, интересно му е, перфектно го кара, но май не му е мания...Честно казано бих искала да си намери нещо, което го влече много като хоби, защото ми се струва хубаво.

Въобще ми е много трудно с подаръците за деца. Имам чувството че от толкова джунджурии навсякъде са се напълнили с излишни неща.  

asyalein и в къщи се отварят по два адвенткалендара, един с миньони ще е тази година и един със сладичко трябва да вземем.
И на мен ми е стресово покрай тези празници, и то защото има разни допълнителни ангажименти, в едно училище, в друго училище, в работата. Аз понеже снимам, миналата година правих и проект 24 дена до Коледа. Ей, разката ми се фамилията. Вече исках на Коледа да се завра някъде, да си лоча винце и никой да не ме закача.

# 287
Ние тази година ще взимаме МТБ. Ясно ни е. Камо където както каза сбъдваща има мнооого подробности при иъбора и ми много сложно.

# 288
Ние тази година ще взимаме МТБ. Ясно ни е. Камо където както каза сбъдваща има мнооого подробности при иъбора и ми много сложно.
Oсвен подробностите по моделите и разновидностите, има и особености по физиката на самото дете, важно е колко са му дълги краката, колко са му големи ръцете, колко са му широки раменете, извивката на гърба...Абсолютна лудница. Така че да купите колело, без детето да го е пробвало и професионалист да го е видял и премерил на самото колело е голяма грешка.

# 289
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
за 12 г. Амазон има избор.

не пазаруват онлайн.
това означава, че като си избере, трябва ние да го поръчваме... мерси... Naughty

chrissy, и моят е все зает и работи... Whistling

PeaPink, и моето дете няма много играчки, легото е на фази, но рядко.
пада си по организиране на events: дискотеки, партита, планира, пренарежда, декорира. много са му нужни подизпълнители  Joy

# 290
Ходихме вчера при професионалист . и това успяхме да свършиме. разбрахме се с  него. ще стегне сегашните колела а ние ще видим какво ще купим. Разбрахме се с децата , че може да не намерим до Коледата , ще почакат докато намерим каквото трябва на подходящата цена. Но 3 колела оставихме за стягане и подмяна на гуми и подобни. Това хоби колелата няма да иълезне по-евтино от фотографията на птици. Там пък каква е цифромания ... Добре че са разбрани и при такива иъисквания нямат претенции за комп. игри и нови телефони и като са си счупили мониторите си карат със сяупени ... даже компромиса са обикновенни телефони с копчета , но да имат МТБ и да имат обективи и подобни ... оф ужас.

# 291
Тази година и аз изоставам с подаръците. Децата само са нахвърляли идеи, но още никой нищо конкретно не си е избрал. Малката иска само Елза и Ана, все тая дали е дреха, игра или пъзел. Само тези двете да са там. Smiley Синът ми се колебае между Лего и маса с джаги, билярд, т.н. Голямата щерка все не може да измисли какво иска. Wink Каза, че ще е доволна, ако получи пари и я пусна в някой търговски център да си ги харчи.

# 292
Аууу... много скъпи хобита имат дечурлигата, бре! По-скъпи от на възрастните!
Ние засега отбиваме номера с Лего. Whistling И едни дървени летвички ще му докупим. Ако някой се чуди какво да купи на по-малки деца, горещо препоръчвам Kapla. Peace Много уважавам такива прости и мултифункционални играчки, които развиват фантазията на хлапетата.

При нас с времето се насъбраха доста (по моите представи) играчки. Confused Хем купуваме само за празници (РД, Коледа...). Повече от половината са подаръци от други хора.

# 293
да, и моето много си играе с Kapla, чудя се дали да му ги купувам... имаме дървени кубчета с различна форма и скоро не е строил с тях. newsm78
иначе веднъж много се занимаваше да строи с екстра дълги Kapla мост по модела на да Винчи без опора, само от летвичките. доста е пипкаво и фината моторика се развива.

Повече от половината са подаръци от други хора.

ние сега бяхме в Бг на детски рожден ден и детето беше поканило 25 деца. представи си за колко подаръци става на въпрос.... Whistling

# 294
ние сега бяхме в Бг на детски рожден ден и детето беше поканило 25 деца. представи си за колко подаръци става на въпрос.... Whistling
Ужас!

И нашите кубчета си седят почти неизползвани. Обаче с Kapla се играе всеки ден! Дори в момента зад мен хлапето трупа товар на един камион. Laughing В ДГ имаха мнооого и правеха страхотни неща. И аз се чудех дали да купим; сега ще взимаме още 200. Даже ме е яд, че не съм знаела за тези прости летвички по-рано.

# 295
Синьо, колко броя имате?
досега все някъде другаде е играл с тях и винаги имаше голямата кутия, май са 1000, ама скъпички ми идват и място нямам.
синът ти с колко бройки успява да построи нещо?....

# 296
200 имаме в момента. Такъв тип кула не може да построи с всички части без да се качи на стол за последната 1/3-1/4. В ДГ имаха кутии с 1000, но на нас ни се видяха скъпи, а и чак толкова много място нямаме. Хлапето строи къщи, пътища, мостове, кули... общо взето Kapla-та винаги е извадена. Сега ще ходя да искам да ми платят за рекламата. Crazy

# 297
ок, 200... моето строи се сцени, т.е. не са му толкова въздушни проектите и гълтат повече части....
ще помисля пак.

# 298
С подаръците за Коледа сме доникъде. Но ние не бързаме и повече от 1 голям подарък на човек/дете  и сладки неща не подаряваме. Така че имаме много време.
За информацията на 1 страница - аз прочетох някои неща, особено полезни са ми разни малки неща като преводите на квасена сметана или названието на содата за хляб.

# 299
  • Немция
Частите от Капла се приеха и от моите деца много добре- когато са на гости при мой племенник, ние нямаме у нас. Сега се замислих дали не ги изненадам с такива за Коледа. Такава кула като при Синьо се среща и у нас, но от големи Лего части, имаме доста такива и все още ги ползват много, защото бързо се строи с тях.

Общи условия

Активация на акаунт