Hurra, hurra, die Schule beginnt - или наесен, с песен - 196-та немска тема

• 68 810
  • 741
  •   1
Отговори
# 270
  • Немция
Относно първата страница- съгласна съм с мнението на Хриси.

С коледните подаръци съм също доникъде, дори децата още не са си казали последната дума. Баткото все си мени интересите, както и желанията, и изчаквам.
А Адвентскалендерите ще са от порядъка на сладостите, с играчки и книжки е пълно и не ми се иска поредно попълнение. И без това на Коледа ще се изсипе рога на изобилието, че очакваме куп подаръци и от роднини.

Синьо, кога идва Дядо Коледа при вас по принцип, че не ми стана ясно- през нощта ли? Немският вариант с Кристкинд е да оставя подаръци следобедно време, докато си пиете следобедното кафе, но аз предпочитам нощното похождение, така че сутринта децата да имат време цял ден да поиграят с играчките, да ги изпробват. Нощно време няма извънредни вълнения, спят си децата.

Към майките с по-големи деца- кога спряха децата ви да вярват в Дядо Коледа или Кристкинд, на каква вьзраст горе-долу? При 8-годишния ми син(който е по-големия от двамата) засега няма такива изгледи,  детето продължава да очаква коледни чудеса.

# 271
  • Berlin
Големият, на 6г., още миналата Коледа каза, че дядо Коледа не съществува. Защо? Защото тогава на двама дядо Коледа видял, че брадите им не са истински. Grinning Сега джуджетата/елфите изработват подаръците, пък дядо Коледа стои някъде там и го споменаваме само, за малкия. Simple Smile

Някакъв календар по-интересен да препоръчате? Да не е само играчки или само сладкиши, може би смесен или пък мъничък със шоколад, че 2 трябва да взема. За първи път ще им купувам такива, дано да не излапат всичко още 1вия ден.

# 272
взимали сме на Равенсбургер едни 3д пъзели малки фигурки, топки, играчки за елха иълизат

# 273
Досега подаръците се появяваха ненадейно под елхата в късния следобед/привечер, докато хлапето е заплеснато с нещо, но тази година щял да седи и да чака Mr. Green (мечтата му е да види истинския Дядо Коледа/Мраз). Ние сме само 3-ма и е доста трудно единият да изчезне незабелязано. Обмислям евентуално да ги оставим в чувал на терасата... Не искам да е през нощта, защото моят дребосък хем няма да заспи до 100 часа, хем ще се събуди много рано.

Ние поръчахме готов Adventskalender с шоколадчета. Торбичките не знам дали да ги пълним; хлапето нещо не слуша много напоследък. Ако размислим, може да разпарчетосаме едно по-малко Лего в тях.

Roo Roo, хубаво е, че информацията е послужила на някого. Simple Smile
Май тези с неадекватните питания са се пренасочили трайно към фейсбук, което много ме радва.

# 274
  • weiter, weiter, ... weiterstadt

Към майките с по-големи деца- кога спряха децата ви да вярват в Дядо Коледа или Кристкинд, на каква вьзраст горе-долу?

сега бяхме в Бг на църква и му показвам иконата на Исус, за да сложи там свещта и тогава ми каза: аз не вярвам, че той идва да носи подаръците, как малко бебе ще носи толкова подаръци, вие с тати ги купувате и слагате...  Whistling

миналата година бях взела адв. календар на милка, който си имаше арр и на таблета се занимаваше всеки ден.
много му хареса.
има ли и други подобни? знам, че на Милка всяка година е едно и също.
ако не намеря, днес видях на feuerwehrmann Sam календар с 24 книжки. евентуално него, но ще трябва и друг с шоколад...  Rolling Eyes

# 275
  • Germany
Аз казах на малкият /8г./ миналата година, че реално няма дядо Коледа, а мама и тати купуват подаръците. Плака много и беше сърдит, че съм му казала и че съм му развалила магията... Имам чувството, че е "забравил" разговора, защото онзи ден изкоментира, че цената на исканото от него нещо няма значение, щом е от дядо Коледа. Големият също се разстрои, като му казахме преди години и ни беше сърдит, че сме го лъгали. Честно казано съжалявам, че подържах идеята за магичният старец толкова дълго.

# 276
  • DE
Децата много бързо разбират истината, поне моите. Веднага след детската градина  някъде 5-6 годишни ме попитаха направо - Нали вие купувате подаръците? Последва обяснение кое как е и до там. Нямаше драми, не смятам да поддържам такива илюзии, още повече, че обичам да наричам нещата с истинските им имена.
Суетнята покрай празниците ми е толкова натоварваща. От друга страна обичам коледните базари, да украся дома си, да се съберем с приятели и близки...

# 277
а... малкия ме разконспирира преди около 2г., когато ме видя да слагам 5 евро под възглавницата на брат му за едно зъбче ...
А , ясно. Ти си феята .
И от там сега всичко съм аз. Никулаус включително.

# 278
Моето хлапе още не се е усетило кой купува подаръците. Laughing Не знам дали ще му кажа директно някога. Предполагам, че ще си продължаваме с изненадата дори и когато вече знае. Аз не си спомням да съм имала драми едно време с Дядо Мраз, даже не си и спомням как съм разбрала, че това са мама и татко.
Николаус го бях забравила. ooooh!За него и аз си нареждам ботуша пред вратата. Mr. Green

Ние на празниците го караме много лежерно. Няма суетня, няма напрежение. Просто приятно прекарано време заедно. Само с манджите малко се престараваме, но сме отбор ящнички чревоугодници. Laughing

# 279
мен от сега ме втриса с подаръците за родата на мъжа ми... Rolling Eyes

за два тийна трябва да купувам нещо. отделно, че са двойни подаръци, че имат и рожденни дни преди това, та все по два купуваме, не ходим често там.

миналата година дадахме пари, защото момичето си беше избрало неща, които й трябват за ездата.
де факто нито видях нещата, нито ние имахме нещо в ръцете да подарим и тази година не участвам в подобно нещо.  Naughty
обаче нямам идея какво да взимам... newsm78 освен пак ще мина през Бенетон за вдъхновение. Mr. Green
за момчето съм измислила една игра, още един подарък ми трябва.

свеки е супер трудна. ooooh!

# 280
  • Germany
Лапето е на 8г. От миналата година се чуди има ли Дядо Коледа или няма. Пита ме няколко пъти, аз му казах че сам трябва да реши, ако вярва в него, значи го има. Той обаче е фен на математиката и за него големият проблем е как за толкова малко време, ходел на толкова много места Satisfied Преди няколко дни едно услужливо детенце в бг училището им обяснило, че Дядо Коледа няма и родителите купуват подаръци. Така че, това беше. Да, ама сега имат да пишат за домашно писмо до дядката, а той не иска, защото нали нямало такъв Rolling Eyes А,  и подаръци не искал, защото всичко си имал...

# 281
asyalein вземи и гутшайн за Krämer . Момяето на колко е години? Ние за приятелите на сина ми разпечатваме просто един гутшайн за Амазон и за 5 мин. сме готови с подаръка. После картичка, гумени мечета и гутшайна и си готов.

# 282
...А,  и подаръци не искал, защото всичко си имал...
ей , такова нещо за пръ път чувам. Моите само искам, искам, искам ... все намират интересни неща. Даже понякода се чудя откъде всичко знаят което го има , а аъ даже не подозирам за него

# 283
Ние за приятелите на сина ми разпечатваме просто един гутшайн за Амазон и за 5 мин. сме готови с подаръка. После картичка, гумени мечета и гутшайна и си готов.

офффф, не искам да е толкова неперсонално. не стига, че рядко ги виждаме, ами и така директно да им дам пари не ми харесва.
момчето е на 12г. и до скоро много правеш неща с ръцете си - сглобяваше, дялкаше и т.н., но вече няма интерес. за него имам една игра, стратегическа.

иначе сме подарявали за момичето Fitness-band, карта за плувния басейн и добре са се приемали.
модните аксесоари също.
конете са хоби, което е подклаждано от майка й, и смятам, че слад като палиш детето си за подобно нещо, то и разходите трябва да можеш сам да поемаш. подаръците трябва да са приятна изненада, нещо, което не би си го купил, защото не се сещаш, че може да ти е интересно или защото не ти достигат пари от покупка други необходими неща.
въобще гледам да влагам мисъл в покупките, не да отбивам номер. Peace

PeaPink, и моят син така разправяше и Крискинд не можело да донесе толкова подаръци, ама вчера цял следобед ме ръчка да пишем списък.  Whistling
сега в Бг толкова реклами изгледа, че всичко му трябва.  ooooh!

# 284
  • München, Deutschland
че всичко му трябва.  ooooh!

Мнооооого готино!  Laughing Трябва му.  Grinning Моят половин като малък и той така казвал - че нещо му трябва или че "работи" в двора. Не обичал да му казват, че си играе.  Mr. Green Само от момчета съм чувала така да се изразяват и ми е много забавно. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт