Hurra, hurra, die Schule beginnt - или наесен, с песен - 196-та немска тема

• 68 749
  • 741
  •   1
Отговори
# 165
Синьо, ние реално я пращаме на ясла за забавление и социализация, вкъщи колкото и да се занимавам с нея и става случно вече. Ако не и харесва да ходи като цяло на ясла и не е готова още ще си я прибера вкъщи. Но ето примерно цял уикенд и обясняваме, че Кита е затворена, а тя настоява да ходи на Кита, даже плака единия ден, че не я водим. Сутрин влиза сама и с усмивка, днес даже не казала чао на баща си ами се изстреляла вътре. Обаче после ни съобщават, че стои в ъгъл. Това разминаване ме смущава мен. Иначе условията са супер, за възпитателките не мога да кажа, защото нямам много опит и не знам още точно как да ги преценя, особено, че Мила още ходи за малко и я води и взема предимно баща и. Ще видим, сега решихме по ваши съвети да оставим да мине малко време и пак ще мислим ако нищо не се промени.

# 166
  • München, Deutschland
Откъде мога да купя коледни дрешки за съвсем малко бебе (родено през септември)? Иска ми се някакво костюмче коледно да е, но в Амазон каквото харесах е от Англия и няма да дойде до края на месеца, когато пътувам за Бг, а искам да го взема с мен.

Може би има немски магазини за детски дрешки, вкл. онлайн?

# 167
Ох, аз да си излея гнева. Но пък и мен ме е яд, че се вбесявам на такива "дреболии".
Аз толкова усилия съм положила да науча немски, до ниво С1 и курсове и изпити съм си плащала сама, колко пари за учебници за книги съм дала. Колко време, усилия и къде с желание, къде с натискане над самата себе си съм учила. И още продължавам да уча.  Да не мислите, че passive ми е много интересен? Но вчера го преговарях.  Да не мислите,че adjektive mit präpositionen много лесно ги запомням? Миналата седмица пак ги зубрих. И какво се оказва, че някои нахалници, които ги мързи две думи да научат на немски, скръндзат се един курс да си платят, обаче не ги мързи да ме гонят по фейс и по телефона да има превеждам и да им попълвам документи. Що бележки, документи, писма от училища, детски градини, документи за детски и за какво ли не. Просто си ги щракват хората на тел и хоп за превод. Но не се стига дотам аз трябва да съм гъвкава, чевръста, защото хората имали срок, искали  да ги пращат, нямали време. Да съм отидела до тях,че да им попълня документите, пък те живеят извън града. Най-нахалните "молби" съм се "престрашавала" категорично да откажа, но и много молби не съм.
Пращала съм линкове към езикови курсове, линкове и адрес на АВО в града, където попълват документи, обяснявала съм процедурата към Арбейтсамт да те пратят безплатен курс за писане Bewerbung. Но не, аз или други сродни души като моята са по-удобни.
Днес след като бях гонена цяла седмица за едни документи склоних за последно да направя такава услуга.  Точна като немски чиновник отидох на мястото. Повъртях се 10 мин. и после се сетих, че може и на другия вход да ме чакат. Да не сме се разбрали. Кръжах още 10 мин. като лястовица между двата входа, че да не изтърва хората. Викам си има време докато взема децата ще се озъртам още 10 мин. Минаха 20 мин. Всичко се случва, хора сме си викам. Тръгнах си.
Питах гневно във фейс защо не дойде. "Ох, ами аз забравих". 
Е и сега какво се очаква от мен да запазя самообладание ли?
Имам ново правило в живота. Никакви успуги повече. Хора сме винаги си казвам, обаче сега си казвам и аз съм човек.

# 168
  • София
chrissy Ако не намериш друго, то от Англия можеш да ги поръчаш директно до България с превозвач. Когато се прибереш, ще ги вземеш. Все едно си ги донесла.  Wink

# 169
  • The QC to be!!!
Откъде мога да купя коледни дрешки за съвсем малко бебе (родено през септември)? Иска ми се някакво костюмче коледно да е, но в Амазон каквото харесах е от Англия и няма да дойде до края на месеца, когато пътувам за Бг, а искам да го взема с мен.

Може би има немски магазини за детски дрешки, вкл. онлайн?
Няма ги в немския или френския амазон? Сигурна ли си, че няма да бъдат доставени преди датата ти на пътуване? Поръчвала съм от англ. амазон, и в рамките на 3-4 дни са ми пристигали поръчките. Можеш предварително да попиташ колко време ще отнеме. Странно, че ще отнеме 2 седмици от англ.  newsm78 Но може би зависи от продавача. Може и те да не държат стока на склад, а да я поръчват едва след като получат поръчката.

# 170
  • Англия
Поръчай ги чрез фирма-превозвач, аз ползвам cargobghome.com. Пътуват винаги в неделя, на друфата седмица нещата са ти там. Аз също гледах за костюмче, преди години съм купувала от CundA и НМ, но сега не видях. От Англия виж в mothercare са най-хубавите, според мен и boots.com

# 171
  • München, Deutschland
Точно, Baby, и аз така предполагам, че нямат всичко на склад.
Колегите ми казаха за магазин Baby Walz, там намерих нещо, макар не и точно каквото си представях. Имат магазин в Мюнхен и уикенда  ще отида да видя на живо.

Може ли да ми препоръчате и размер? Колежката предлага за 3 месеца 62 за бодито (има 52/56 или 62/68 и мисля да взема второто) , но има и 4 размера шапчици - 39/41, 43/45, 47/49, 51/53 - някой с концепция какво е това? Обиколка на главата в най-широката й част? Може би тогава не най-малкото, а 43/45... newsm78

Страх ме е по интернет да не поръчам нещо тотално огромно или тотално миниатюрно, защото не е за голям човек и нямам никакъв усет... Тези поне мога да ги видя и после да поръчам размера по интернет, ако го няма наличен.

# 172
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
щом е родено бебето септ., то няма как да му купуваш най-малките неща.

моето мина след 2-3 седмици на 62/68, беше голямо бебе.
кога ще се облича костюма?

JomistaHug
просто не се занимавай.
блокирай си ги във всички листи.

има една много хубава притча...

# 173
  • München, Deutschland
щом е родено бебето септ., то няма как да му купуваш най-малките неща.

моето мина след 2-3 седмици на 62/68, беше голямо бебе.
кога ще се облича костюма?

За Коледа, т.е. може би целия декември.

# 174
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
тогава ще е на 3м.
ако е по-едро бебе , бих взела 74, ако е дребно или момиче - 68.
шапка: 47/49, ако главата е голяма: 50. най-добре нещо еластично, но явно нямаш кой знае колко избор...
моето беше с голяма глава и много бързо минах на шапки 50  Whistling

иначе аз бях взимала такъв костюм от НМ, но това преди години. повече не съм намирала, търсех и следващата година. Peace

# 175
Jomista, Hug. Май трябва да научиш кой наистина заслужава помощ и кой просто те използва. Всъщност си го научила почти.

chrissy, ей тук има няколко дрешки с коледни мотиви. (Не бих подарила полиестер на бебе.)
Не всички бебета са гиганти. Моето беше средностатистическо и в началото трябваше да му купим и дрехи р-р 50, защото 56 му бяха големи. Не помня кой размер е носил декември (и той е септемврийско бебе), но едва ли е бил по-голям от 68-74.
Ако можеш да плетеш, можеш да му изплетеш някаква такава шапка. Или пък да ушиеш. Simple Smile

# 176
  • Германия
chrissy, аз бих взела 62-68 или 68, според мен 74 е мноооого голямо. Дъщеря ми е на 8 месеца и скоро започна да носи 74, а някои бодита са й още 62-68. А определено не е малко бебе и се роди 4 кг. Шапчиците същата работа - една й слагам сега, лееееекично й е малка -> 44/45, главата й беше 38 см като се роди. Ако е много голяма ще се свлича и ще пречи..

# 177
  • München, Deutschland
Момичета, много ви благодаря, чинно записвам размери и си ги складирам във файл. В събота отивам да огледам размери на живо. Ще поискам снимка да се ориентирам колко е голямо сега, че те мъжете са приятели и повече коли обсъждат, бебето не е сред темите. Спяло и било малко, тази информация съм получила от последния месец. Ама за новите коли колко чух. Grinning

# 178
Дъщеря ми е родена ( а и в момента е) средностатистическа по размери. На почти 2 месеца носи размер 56, като 62 ще и стане ако ръкавчетата са навити. Принципно растат средностатистически с по около 2,5-3 см на месец в началото. Така че 62-68 би трябвало да е добре и за малко и за голямо бебе, но аз специално бих купила 62 ако трябва да се избира между 62 и 68, защото все пак се носи за малко и нека да е точно. Но зависи с какви размери е родено бебето, тук едно беше родено над 5 кг и почти веднага започна с 68...

А главата на дъщеря ми на 2 месеца е 38 см обиколка, родена 35. Бих взела най-малкия от изброените размери шапки. Но отново - зависи си от бебето. Поправка - засега бих взела най-малкият от изброените размери, но за Коледа втория, и главите мисля с по около 2 см на месец растяха.

Просто в случая наистина трябва да се гледа да е що-годе точно, защото коледните неща не са дрехи, които могат да се носят дълго докато станат на бебето.

# 179
  • Deutschland/HE
Chrissy, погледни и в  Ernstings Family, те от рано започват да зареждат коледни неща и може да има вече подходящи дрешки.

Общи условия

Активация на акаунт