Hurra, hurra, die Schule beginnt - или наесен, с песен - 196-та немска тема

• 68 769
  • 741
  •   1
Отговори
# 180
  • München, Deutschland
Chrissy, погледни и в  Ernstings Family, те от рано започват да зареждат коледни неща и може да има вече подходящи дрешки.
Уау, наистина имат много красиви бебешки неща, на мен досега най ми харесаха те от всички бебешки, които разгледах. Жалко, че няма точно това, което ми се иска, но ще имам предвид да погледна пак преди покупката, ако се е появило нещо.

# 181
  • Англия
И аз бих взела нещо, което да е точно, те дрехите и без това още известно време им стават след като минат посочените сантиметри. Ако не искаш да е пълна изненада, попитай майката как върви бебето. Моето бебе е родено последните дни на август и на U3, на 6 седмици, беше порастнал със 7 см и наддал 2,5 кг. В момента носи размер 62, за Коледа най-малко на 68 ще е минал.

# 182
Задължително питай майката, моята дъщеря се роди 53см и 4кг, повечето от дрехите, които бях купила за първите 2-3 месеца ги носи само първите 2-3 седмици Wink

# 183
Точно така, попитайте майката какъв размер носи бебето в момента.
Моите деца бяха дълги, макар и не особено пухкави, та прескочихме размер новородено и размер 50 и още от ден първи започнахме с размер 56.

# 184
  • в сърцето на един мъж...
Fiolio, браво, честито! Знaчи е както предположих - искат превод на бг закона. Ще намерите преводачи, това вече не е истинска пречка.
Оттук само успехи със строежа пожелавам, веднъж като оправите документите.

И ако станем съседки по село, да кажеш. Grinning  

Като гледам подписа ти, като нищо да пием по кафе. Simple Smile Ако искаш пиши на лични къде си.

Ако решите да се събирате, може една по-голяма среща да направите Simple Smile

Криси, в кик също има понякога, провери и в H&M - за Коледа по-добре 68 размер, а за шапката - втората по размер.

# 185
  • München, Deutschland
Докладвам, че детето сега, на месец и 1/2, било 58см. Благодаря за съветите, за след още месец и нещо може би 62 ще е ок. Simple Smile
За шапчицата ще трябва на място да видя как изглеждат, ама те бебетата са винаги с несъразмерно големи глави, та може и по-голяма. Simple Smile

Благодаря за съветите.

А, през Кик ще минавам днес точно, ще хвърля едно око, благодаря. Simple Smile

# 186
  • Wetteraukreis
Здравейте, момичета! Тази седмица, в яслата и детската градина сме поканени на Laternenbastelnachmittag. Бихте ли ми казали какво обичайно представлява този ..."творчески следобед" /така да го нарека/, трябва ли да се носи нещо?  Всяка информация ще ми бъде полезна. Много е неприятно да не знаеш какво да очакваш, а от скоро сме в ДЕ. Следващият месец е обявен Martinsfest. Как протича обичайно този празник в детските градини? Благодаря ви предварително за отделеното време!

# 187
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
питаш в градината дали да носиш нещо, обикновено те са купили материалите и ти даваш някаква дребна сума.
може обаче при вас да е друго - питай!

Мартинфест се върви с тези фенери, които ще правите, пеят се песни за Санкт Мартин и се пали огън.
понякога по-големите деца играят и малка постановка, която разказва за Санкт Мартин.
може и да имате празник с хапка и пийка - питай.

всяка градина си решава отделно какво ще правят.

# 188
О. Задължително да направите хубав фенер . Ние ги събирахме толкова са хубави, но лека полека се късат .

# 189
О. Задължително да направите хубав фенер . Ние ги събирахме толкова са хубави, но лека полека се късат .

Joy
аз единия го сложих като полюлей в стаята на детето  Mr. Green

# 190
мен ме беше страх от пожар и затова ги закачих на краищата на корнизите или кудето имаше интересно място.

# 191
мен ме беше страх от пожар и затова ги закачих на краищата на корнизите или кудето имаше интересно място.

newsm78

от какъв пожар?
аз го ползвам да скрива крушката, няма свещ вътре.  newsm78
крушката не нагрява, а фенерът е достатъчно голям и е отдалечен от нея.

Последна редакция: пн, 23 окт 2017, 12:54 от asyalein

# 192
Не знам . Аз си се страхувам Simple Smile

# 193
Започнахте ли с организацията за Коледа и с купуването на коледните подаръци?
Аз съм толкова разконцентрирана по въпроса. Искаме сняг. Искаме роднини. Искаме много неща, а не можем да ги съберем на едно място за 1 седмица отпуска.   

# 194
  Пътуваме за България,точно преди Коледа.Досега подаръци ,елха -тук, за Нова година прибиране...Сега  не мога да го измисля-мъкнене на подаръци към БГ и после ясно,че малката ще  иска да си ги вземе в Германия./с ръчен багаж сме само/ Или тръгване без подаръци и купуване от София??? Та този казус ме лекичко отказва да се замислям за празниците. Още сме май на тиквена вълна,Хелоуин,есенна ваканция .Предполагам след нея,ще почна да се терзая по-отговорно!

Общи условия

Активация на акаунт