Hurra, hurra, die Schule beginnt - или наесен, с песен - 196-та немска тема

• 68 445
  • 741
  •   1
Отговори
# 555
Момичета пак аз ..Simple Smile
Сега мъжът ми  ще ни  осигурява  фамилно -намен пак ще ми е нужен ли документ  E104,(S401  ли беше) от Бг ???

# 556
Във Варна си заслужава да се върнеш . Завиждам. Весело опаковане на котките.

# 557
  • Варна
Baby, котките са по-важни от мен и там насън да ме бутнеш знам кое как.Simple Smile
Bandiera rossa, благодаря, и аз нямам търпение да си се прибера у дома!

Сега мъжът ми  ще ни  осигурява  фамилно -намен пак ще ми е нужен ли документ  E104,(S401  ли беше) от Бг ???
На мен при първоначално записване в немската каса (ТК) не са ми искали тези формуляри, тъй като  ми се струва,че те по служебен път проверяват дали си с прекъснати права, но се страхувам да не дам грешна информация, затова по-запознатите да кажат.

# 558
Сега мъжът ми  ще ни  осигурява  фамилно -намен пак ще ми е нужен ли документ  E104,(S401  ли беше) от Бг ???

Моят мъж също работеше и се осигуряваше първо сам, а после дойдохме и ние с детето и се осигуряваме фамилно към него. Никакви формуляри от здравната каса в БГ не са ни търсили. Но най-добре попитайте в съответната здравна каса.

# 559

Моят мъж също работеше и се осигуряваше първо сам, а после дойдохме и ние с детето и се осигуряваме фамилно към него. Никакви формуляри от здравната каса в БГ не са ни търсили. Но най-добре попитайте в съответната здравна каса.

Нито на нас. Просто добави мен и децата към здравната си застраховка.

# 560
Здравейте!Обмислям да си взема кредитна карта Advanzia MasterCard Gold Kreditkarte https://www.advanzia.com/Produkte/Gebuehrenfreie-MasterCard-Gold/ Тъй като получавам заплатата си в сметка в HypoVereinsbank,т.е. в кредитната карта няма да имам приходи,по какъв начин става възстановяването на изхарчените суми (смятам да я ползвам предимно за купуване на самолетни билети и онлайн пазаруване,където не приемат Пейпал)?

# 561
Здравейте!Обмислям да си взема кредитна карта Advanzia MasterCard Gold Kreditkarte https://www.advanzia.com/Produkte/Gebuehrenfreie-MasterCard-Gold/ Тъй като получавам заплатата си в сметка в HypoVereinsbank,т.е. в кредитната карта няма да имам приходи,по какъв начин става възстановяването на изхарчените суми (смятам да я ползвам предимно за купуване на самолетни билети и онлайн пазаруване,където не приемат Пейпал)?
Аз ползвам такава сигурно от година вече, пращат ти всеки месец извлечение и по сметката в него превеждаш безплатно пари. Само не бива да закъсняваш, че процента им е висок след падежа. В началото беше с 500Е, след като започнах да я използвам и си платих може би два месеца ми увеличиха не помня на 1000 или 1500 и сега съм на 3000Е.

# 562
DaAdAd,много благодаря за инфото! Simple Smile Аз гледах и картите на Comdirect,но тази беше с по-висок рейтинг (нищо не разбирам от тези неща и се водя по чуждите коментари... Thinking)!

# 563
  • The QC to be!!!
Аз ползвам такава сигурно от година вече, пращат ти всеки месец извлечение и по сметката в него превеждаш безплатно пари. Само не бива да закъсняваш, че процента им е висок след падежа. В началото беше с 500Е, след като започнах да я използвам и си платих може би два месеца ми увеличиха не помня на 1000 или 1500 и сега съм на 3000Е.
И преди писах няколко пъти, тази е една от най-добрите, ако не даже и най добрата кредитна карта в германия. Плащаш сумата от личната си банкова сметка. След като получиш картата по пощата, идва и информация на коя банкова сметка да превеждаш плащането. Ако банковата сметка която ще ползваш не носи твоето име, обади им се да им кажеш, иначе това ще ти създаде проблеми при първото плащане. Един колега имаше проблем поради тази причина, но бързо се оправиха.
Много са адекватни, любезни, в Люксембург са, и ако се преместите след време в друга държава от ЕС, може да си продължите с тази карта, само трябва да им дадете новият си адрес и банкова информация.

# 564
  • BG-DE
Здравейте, ММ от няколко месеца работи в Германия но сега му се налага да напусне работа и известно време да бъде в Бг, след което смята отново да търси работа там, та трябва ли задължително да се отпише адресно и бихте ли могли да ми препоръчате предплатена карта на немски оператор, четох за тези на Алди но останах с впечатление, че трябва всеки месец да се зареждат, а на него може да му се наложи да остане 2-3 в Бг.

# 565
Здравейте, ММ от няколко месеца работи в Германия но сега му се налага да напусне работа и известно време да бъде в Бг, след което смята отново да търси работа там, та трябва ли задължително да се отпише адресно и бихте ли могли да ми препоръчате предплатена карта на немски оператор, четох за тези на Алди но останах с впечатление, че трябва всеки месец да се зареждат, а на него може да му се наложи да остане 2-3 в Бг.
Ваучерите на Алди, ако не са с пакет за Интернет имат валидност 1 година. Казвам го от опит. Всички в къщи сме на Aldi Talk. Децата имат само ваучери за телефон без да ползват Интернет - зарежда ме ги като свършат . Особено на сина ми, той е с часовник, не се обажда почти и трае 7-8 месеца. Ако обаче имаш пакет с Интернет или други услуги, той важи 1 месец, после го презареждаш или не, тогава оставаш на базова тарифа и пак можеш да говориш, ако още имаш пари в картата. Дали това е най-изгодно, не знам, не съм ползвала други.

# 566
  • BG-DE
Много ти благодаря  bouquet сега остава да разберем дали е добре да се отрегистрира или не предвид, че после пак ще търси работа на територията на Германия  Thinking

# 567
  • The QC to be!!!
Lebara

# 568
Много ти благодаря  bouquet сега остава да разберем дали е добре да се отрегистрира или не предвид, че после пак ще търси работа на територията на Германия  Thinking
Според мен, ако може да си остане регистриран.

Алди предлагат карти на E-Plus. Ваучери могат да се купят абсолютно отвсякъде - супермаркети, бензиностанции.

# 569
Според мен, ако може да си остане регистриран.
 ...
ако не се регистрира другаде , в бг например. иначе е противозаконно да е регнат на 2 места

Общи условия

Активация на акаунт