Hurra, hurra, die Schule beginnt - или наесен, с песен - 196-та немска тема

• 68 401
  • 741
  •   1
Отговори
# 660
babix inhalat  на детето много помогна. На мен ми е помагало доста миналата година gelomyrtol. Аз тогава мислих , че ще се мре!
и грейка с топла вода на гърдите е помагало. и виж синузита, колкото и странно да звучи.
......обаче ей на, сама няма как да си взимам кръв, за да си тествам това или онова.
налага се да ходя на лекар. Tired
научих се кога да преувеличам, кога няма смисъл да ходя, т.е. и аз почнах като тях.
...
това и аз си го мислих. трябва да работиш със системата, а не да се оставяш на нея. налага се.

# 661
мама-Ени, Shocked. Hug.

abs, да оздравяваш бързо! Мъжът на Geia също!

Синьо не всеки е в състояние и има ресурса да ползва информацията за правилна преценка и за превенция!
Не всеки може да си превъзмогне вътрешната @съпротива@. За д астигне човек до даден проблем, то той има нужда от мотивация, напътстване и съдвижие ... А не от хапчета за кръвно и спане, мазила за хемороиди и маска за дишане докато спи.
Тъй, тъй. И аз не ща да се правя на лекар, но то си е направо наложително да идеш при такъв подкован с информация. Да се довериш просто ей така си е направо безотговорно.

В Германия търсят лекари и сестри от чужбина (не специално от България), защото немските бягат в други страни заради по-добрите условия там. Наскоро гледах документален филм по темата. И кадри от България имаше. Там липсата на емигрирали лекари също се компенсира донякъде с лекари от по-бедни страни. Въртележка...

Ужасни неща разказвате, момичета. Confused Значи медицината и при спешни случаи никаква я няма. Ако нямаш късмет...

asyalein, и на теб бързо оздравяване!

# 662
Ние сме от доволните от немската здравна система и гледаме в Бг да припарваме до лекар само в краен случай. Но около нас има толкова невероятни истории за медицински идиотии, че осъзнаваме колко големи късметлии сме да имаме читав педиатър, личен лекар и зъболекар.
Синьо, покрай децата посещаваме сравнително често спешното в КА, последно преди по-малко от месец с травма на главата. Винаги са били адекватни и бързи.

# 663

и понеже сме по темата: вадя някакъв невероятен секрет от дробовете, но много ме боли вече трахеята надолу към дробовете когато кашлям...
някаква идея как да се облекча?
секретът излиза, кашлянето е много болезнено. Rolling Eyes

Намажи си гърдите с мед от гърлото надолу по средата. Вечер преди лягане, сложи салфетка отгоре и така спи.
На другата сутрин трябва да почнеш да изчистваш всичко.

# 664
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
ааа този геломиртол е ужасен, не мога да ям от него, уригвам се на евкалипт  Crazy

не се повлиявам от инхалации, носът не ми тече вече или съвсем малко и е прозрачна, тънка течност, а плюя гъста жълта newsm78
после ще се метна в леглото с черешовите костилки  Whistling

да, това с меда е идея, може и хардал да сложа...

осъзнаваме колко големи късметлии сме да имаме читав педиатър, личен лекар и зъболекар.

и аз имам читав ЛЛ, но и той стига до границите си и ме препраща на специалисти.
оттам почва драмата...

любимото ми от миналата година:

Скрит текст:
обаждам се по гинеколози (отказах се от моята и търся нов/а) и спешно се опитвам да си запазя час.
никой не приема нови пациенти.
накрая в един праксис приемат.
казвам, че е спешно.
питат ме какво ми има, че е толкова спешно.
обяснявам, че кървя над 20 дена (от праксиса на моята гинка ми обясниха, че било нормално хахаа).
тя: мога да ви дам час след 10 дена.
аз: късно ми е, искам по-скорошен.
тя: г-жо В. след като сте кървила 20 дена, дали ще кървите още 10 дена или не, е все тая....

почти като виц, ама не е  Twisted Evil
ако бях на място едвам щях да се сдържа да не й извия врата.

чудя се дали да не започна да си ги записвам, книга ще мога да издам.

# 665
Едно от най-читавото на ЛЛ и педиатърката ни е, че при нужда ни препращат при възможно най-добрия специалист в околността и често лично се обаждат за час, когато състоянието налага бързина. Не сме приват и нямаме допълнителни застраховки.
Но ето, от гинеколожката ми не съм очарована, може и по-добре да е.  Ще се разтърся за препоръки за някой по-добър.

# 666
Асе, аз в такива случаи просто отивам в клиниката и чакам на място. Хич не се помайвам да ме размотават след 10 или 20 дена и да им търпя глупостите.
Понякога ме уморяват с това държане като удавени за тоя ред.
Последния ми случай - възпалени очи, не виждам нищо, а имам 2 сесии да обработвам. Звъня на моя очен - нямат часове за след 3 месеца чак. Обяснявам, че е спешно - елате, но ще чакате. Колко ще чакам - поне 2 часа. Чаках само час и влязох.
Хич не им вярвам на тия обяснения по телефона. На място нещата се решават винаги различно.
По същия начин ортопед - часове нормално за след 2 месеца. Обяснявам случая - елате на място, ще видим какво ще направим. Не чаках повече от час...

А понякога с час се налага да чакам повече от час, което също не ми е разбираемо.

# 667
  • Germany
Ася, с този жълт секрет и болки към гърдите може и да си за антибиотик...
Гея, ние последният път си платихме микробиологията на детето... Има читав УНГ в Хайделберг, който пуска изследвания, когато е нужно, но нямахме време да чакаме. После съжалих, защото личната не изпратила секрета веднага, пък те се замотали и излезе след 5 дни, когато детето беше здраво... Да се оправя бързо мъжът ти!

# 668
  • The QC to be!!!
Ася, не звучат леки симптомите за бабини лекове! Време е за снимка и добра диагностика първо.

# 669
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
аууу моля ви се... Whistling

вчера си взех bronchentee и нямам болки вече.
гърдите не ми свирят, нямам кой знае какви оплаквания, защо да ходя на снимка?!  Thinking
иначе секрет илиза обилно  Sick

# 670
  • Чукарландия
Аз въобще не обичам да ходя по доктори, но някой път наистина се налага. За твое успокоение, Ася. Затова ти предлагат момичетата да отидеш на снимка. Да няма нещо по-сложно, макар че пневмония някой път и на рентген не се вижда. Peace

# 671
  • The QC to be!!!
аууу моля ви се... Whistling

вчера си взех bronchentee и нямам болки вече.
гърдите не ми свирят, нямам кой знае какви оплаквания, защо да ходя на снимка?!  Thinking
иначе секрет илиза обилно  Sick
снимка за да се погледне колко е зле и от там лечение с медикаменти. Но щом сиропа ти помага това е добре. Бързо оправяне!!!

# 672
Здравейте на всички това лято ни предстои местене в Германия в Санкт Аугустин.Моя син сега е на 6 и е още в 3 група.Догодина ще почваме училище.Въпроса ми е да го запиша в немско училище или в българско?Намерих едно в Кьолн "Аз буки веди".
Много ми е притеснено с това местене,грам не знам немски.

# 673
Българските училища в Германия са по няколко часа уикенда.  Не могат да са основно училище, само могат да допълват. Ще трябва да запишете детето в началното училище по местоживеене.  Съвет- не се съгласявайте на интеграционен клас или вилкоменсклас. Информирайте се детайлно за немската образователна система. Във ФБ има група "Българи с деца в училищна възраст ", много ще ви е полезна.

# 674
много благодаря за отговора!

Общи условия

Активация на акаунт