Нещо смешно, което децата казаха - 10 тема

• 100 212
  • 742
  •   1
Отговори
# 255
  • София
В момента сме на етап да я учим да си знае адреса. На 4 г е. Вчера като се прибирала от ДГ с баба си една жена, с която се разминавали по тротоара  се усмихнала на дъщеря ми и й казала, че е много сладка. А сладката госпожица в отговор й изрецитирала адреса си. Smile Ако вземе да кани така на гости всеки, който й се усмихне, няма да завърши добре тази работа. Май ще се местим в друг апартамент като гледам. Smile

Най-накрая се научи да използва на място думата "например". До скоро  я заместваше с "напротив".

Вместо "изречение" казва "извращение". Laughing

# 256
Моят блок се вижда от парка, в който ги водеха като беше предучилищна да играят. Та редовно като го вземах, децата казваха че ги е поканил в нас на гости да играят и ме знаеха всички къде живея, барабар с адреса вървеше поканата.

# 257
Последните два поста ме подсещат за един случай с нас в детската градина, но този път ние бяхме многократно и настойчиво поканени от една прекрасна госпожица да ходим у тях на гости.
Прибираме се вкъщи след играта в градинката и още от вратата се почва да сме ходели у К..
   -Не може!
   -Защо?
Не върви да кажа, че всъщност не сме поканени, след като поканите от К. са налице. Решавам да го обезоръжа с железен логичен аргумент:
   -Не знаем къде живее.
   -Знаем- у тях!
   -Да, това е вярно. Но къде е това "у тях"? Не знаем как се стига "у тях".
   -Знаем- с кола!
   -И това е така, но качваме се в колата... И? Не знаем накъде да караме.
   -Знаем- по пътя!

# 258
Хаха,винаги имат отговор Grinning

# 259
- Защо тати ми е тати?
- Харесах го да ти е тати?
- Купи ли го?
- Не, спечелих го.
- Откъде? От лотарията ли?
(3 години)

# 260
Малкият към прабаба си, по повод турските сериали, които гледа:
- Ти гледаш филма " Откраднати надежди на безпътен кръстопът".
Изцяло авторски коментар; добре го накъдри Sunglasses

# 261
Хахааах, все отбор сладури са на последните 2 страници.  Simple Smile

Нашият татко вече над 10 години ходи с обръсната глава. Вчера 7-годишният ме пита:
- Мамо, ти как се реши да се ожениш за баща ми?
- Ами харесах го...
Shocked Shocked Shocked Ама той е бил грозен, преди главата му да заприлича на фъстък!
    Как го хареса?  Shocked

Пък баща му беше пръв Убавец на младини, милият... hahaha

# 262
Вчера нещо ми говори ,(3,9г)ама аз така се бях замислила и загледала ,че нещо не го отразих и след малко се кокори и ми казва"Мамо,тук ли си?!..."Стана ми мн смешно,един такъв сериозен Grinning

# 263
  • София
Аааа моята още преди време ми е обявила, че ще се ожени за принц. Ама този принц бил баща й. Аз , ако обичам да си търся друг принц. Stuck Out Tongue Winking Eye
Току виж съм се огледала Blush

# 264
  • На брега на реката
От снощи! Спорим с малката (4г), че е време за сън, тя пък иска последна приказка.
Аз: Ти разбираш ли какво ти казвам. 11ч. минава, време е да заспивате!
Тя: А ти разбираш ли като ти казвам последна приказка, знаеш ли какво означава последно!
Stuck Out Tongue Winking Eye

# 265
Пътуваме вчера с колата и виждаме щъркели. ММ коментира че "отивали на север". Малката : " отиват да видят К (името на приятелката ѝ) и госпожата". В първия момент не зацепих, но после през смях обясних, че не на този север (има квартал с това име в нашия град и въпросните хора живеят там). Последва, обаче, въпрос "а на кой север?" hahaha

# 266
Ахх, много ме разсмяхте дами.

Аз още съм в очакване за нашето ръсещи бисери същество но ето няколко от племенницата сега вече на (5г.)

Хвали ми се по телефона
Вуйноо, аз вече казвам ПЕТНАДЕСЕТ а не както когато бях малка и казвах ПИТНАИСИ.

Като беше на 2-3 все казваше
Вуйна - УНА
Вуйчо - УЧО

А онзи ден и казахме че вуйна е бременна и ще си има братовчед а тя ни заявява
Не искам БРАТОВЧЕД а братовчедка, иначе ще го хвърля от прозореца.

Сещам се сега за един случай. Бяхме им на гости а тя има братовчедка 1 година по-голяма от нея. И играем си там нещо с тях и тя явно слуша че племенницата все ми казва ВУЙНО и по едно време правя прическа на племенницата и тя

ВУЙНО може ли после и на мен да сплетеш плитка???

# 267
  • София
Хахааах, все отбор сладури са на последните 2 страници.  Simple Smile

Нашият татко вече над 10 години ходи с обръсната глава. Вчера 7-годишният ме пита:
- Мамо, ти как се реши да се ожениш за баща ми?
- Ами харесах го...
Shocked Shocked Shocked Ама той е бил грозен, преди главата му да заприлича на фъстък!
    Как го хареса?  Shocked

Пък баща му беше пръв Убавец на младини, милият... hahaha

Laughing Laughing Laughing Laughing

Това ми напомня на моята щерка. Возим се в тролея. Качва се един плешив мъж. Детето, тогава 3-тодишно, се изцепи на висок глас, за да няма нечули: "Мамо, този чичо защо няма коса?". Полровината тролей машинално се обърна да огледа чичото. А чичото видимо се смути. Обясних й, че така не е възпитано да се говори, както и , че трябва да говори по-тихо в градски транспорт. Мина се близо една година без подобни изцепки в градския транспорт. Качваме се в автобуса. Тя сяда в скута ми. До нас има възрастна жена. Казвам на детето да не си клати краката, че ще ритне жената без да иска. А тя "Коя жена? Тази старата ли?". Laughing  Пак обяснявах, че не е хубаво да говори така, за да не обиди някого. "Ама защо да се обижда? Ти нали все ми казваш, че трябва да говоря истината? Жената е стара." Следва кратко мълчание и довършва "Не съм я нарекла баба". Е, тук вече не можах да й опонирам.

# 268
Моята дъщеря е на 1 и 9 месеца.......вече говори разбираемо...
Един ден се прибираме от магазина с колата ми и виждаме през прозореца жена с много торби......познах я, това беше нашата съседка. Качих я в колата и решихме да я откараме....По - пътя всичко си беше нормални, когато обаче жената каза, че краката много я болели, защото вече била на възраст изречението, което сътвори Ралица беше уникално:
"Бабицко, и на мама каката ли сте станат, като твоите? Зелени (дебели) и тетени ( треперещи)......"
 Направих й забележка да не говори така! Умрях от срам пред жената, а единственото, което правеше тя е да се смееше..Hands ClapHands ClapHands ClapPeople Ok WomanJoyJoyJoyHeartHeart

# 269
Уауууу дете на година и девет месеца да връзва толкова сложно изречение  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт