Нещо смешно, което децата казаха - 10 тема

• 100 218
  • 742
  •   1
Отговори
# 270
Доста се посмях.. Simple Smile
Преди няколко години сестра ми тогава беше на 6, учеше се да пише азбуката и пишеше “я” и “е” наобратно. Като и обясних, че е грешно, тя изръси, видимо възмутена:
- Вие, болярите от Пловдив, защо лъжете нас, българите, с вашата азбука?
До ден днешен се смея като се сетя Simple Smile

# 271
Уауууу дете на година и девет месеца да връзва толкова сложно изречение  Thinking

Тя говори от много ранна възраст.....каза първите си думи, когато беше на 1г и 1-2 месеца......с всички съседи общува говори си и дори понякога им се ядосва. Много бързо успя да се развие.......наистина не каза точно така, защото имаше и някой несвързани неща, опитах се да ви обясня точно какво е казала....Връзва изреченията добре, но не точно така както написах, написах го за да го разберете вие.

# 272
Една сутрин дребния (5 год.): "Мамо, сънувах кошмар.... телевизора го няма.“

# 273
Сестра ми(7 г):
Сърби ме носа, може ли да си купим чесалка за нос? Аз не знам дали съществува, но се надявам, че да, защото много ме сърби.
Като малка казваше "пудра сняг" вместо "пухкав сняг" (от една песничка).
Веднъж сме седнали на пицария, а тя с още няколко деца се мотаят около една сграда наблизо. Казваме им "Елате,защото ще активирате СОТ-а." Тя казва на другите "Ейй, елате, ще дойде содата!"
Брат ми (10) към сестра ми:
Добре,че нямам пушка,че щях да те гръмна у земята.

Последна редакция: нд, 01 апр 2018, 20:34 от khaleesi_x

# 274
Внук ми , тогава около 4 г., вижда, че чичо му излиза и го пита къде отива. Чичо му казва, че отива по моми. А внукът : "Има ли моми и за мен"?
Същият ме вижда, че излизам  по-нагласена, гримирана, пременена и с високи обувки, и  ми казва "Ето сега вече ми приличаш на учителка." Аз  действително съм учителка, но вече пенсионерка и вкъщи съм с по-домашни дрехи, с които обикновено ме вижда.
Пак той "Бабо, ти си стара, ама си млада стара. Не си като баба..... ( името на моята свекърва)".
Преди няколко дни в ДГ  групата на внучката, която в края на месеца става на  4 г. имаше тържество за пролетта. Тръгваме си и аз я карам пак да ми каже нейните стихчета, че много са ми  харесали , а тя "Аз вече ги казах и няма да се повтарям".
Тя: "Бабо, много те обичам!" След  няма и 3 минути: "Ти си много лоша!

Много съжалявам, че не съм записвала всичките им бисери. Имало е уникални, ама се забравят с времето.

Последна редакция: нд, 01 апр 2018, 23:08 от K.A.G.

# 275
  • Варна
Синът ми (5г), днес сутринта:
Той: - Мамо, трябва да сменим календара
Аз: - Добре, скъсай стария лист и нагласи новата дата.
Той: - Ама днес първи ли е?
Аз: - Да
Той: - Ама кой месец?
Аз: - Април. Днес е 1ви април, денят на шегата!
Той: - ...........шегуваш ли се?!

Много беше смешно, с такъв недоверчив поглед и подозрителен тон ме попита, дали се шегувам Grinning

# 276
Малкият /7г./ ме чува, че се закачам с батко му, че  е голям "ерген". След малко и той се обръща към него: "Как си, ренген такъв?"
Въобще архаизмите доста му убягват. Скоро му разказвах някаква приказка и го попитах, знае ли какво означава "мома". Отговори ми: "Да - турска жена".

Същият образ, като беше около 4г.:
 Возим се в асансьор с непознати хора и вътре - тишина, всички мълчат. В един момент нашият пита баща си - "Тате, ти престъпник ли си?". Баща  му - "Ами, още не съм станал". Голям смях настана ...

# 277
Миналата седмица,когато валя сняг и натрупа,детето на приятелка:
-Мамоооо,хайде да тръгвам на детска,че ще идва Дядо Коледа!(4 годишен)
Stuck Out Tongue

# 278
Аааа,сетих се и един мой много стар бисер.
Да съм била между 4 и 6.
Имахме една ниска маса с покривка,на която си играех и доста често разливах по нея неща и я цапах.Майка ми все казваше-няма нищо,тя е за пране.
На един РД сме се събрали деца и хапваме на тази масичка.Едно от децата разлива чаша със сок и залива покривката.Аз гордо му казвам:"Аааа,няма нищо,тя тази покривка от кога не е пранааа!"
Grinning

# 279
  • София
Тази работа със снега масово обърква децата. И моето ( 4-годишно), и децата на приятели, също питат за Коледа. При последния сняг през март я бях извела с шейната. С една позната докато теглех шейната в парка се заприказвахме пред детето за Великден и боядисването на яйца, а дребното пита няма ли първо да украсяваме елха, какъв Великден през зимата. А преди това пък ме беше питала не трябваше ли да идва пролетта, защо се е върнала зимата и къде отидоха другите сезони. Защо щъркелите се върнаха, не трябваше ли първо да отлетят? Изобщо голяма каша настава в главиците им.

# 280
  • On the sea
Така е и при нас имаше същите въпроси и най-вече този за Дядо Коледа Smile

# 281
Миналата седмица,когато валя сняг и натрупа,детето на приятелка:
-Мамоооо,хайде да тръгвам на детска,че ще идва Дядо Коледа!(4 годишен)
Stuck Out Tongue

Тя и моята дъщеря /4,5г/ тръгна сутринта с "Ураа! Коледа е! Ще имам подаръци!"
Снощи пак мърморя, че не може да научи стихчето на Н./нейна приятелка от градината/, а да не иска да научи нейното. Тя :  Ееее какво толкова, няма да идем на тържеството, и няма да се излагаме.

# 282
И един друг бисер,споделяла съм го в друга тема май.Детенцето е на 6.
"-Мамо,кога ще говорим на темата за секса?
-Какъв секс,малка си още,като станеш на 15.
-Еее,то тогава какво ще говорим?"
Grinning

Последна редакция: пн, 02 апр 2018, 16:22 от Vervam

# 283
  • София
Моята щерка  1 ви клас, научила от дете в училище ( 4ти клас, в частна занималня са заедно ) песен някаква........... "Снощи правих кекс, кекс , кекс.... и т.н. се повтаря това до безкрай"
Малката на 4 години, го научила от сестра си и го пее непрекъснато туй нещо.
Еми не мога да й обясня да не го пее и особено на  децата в градината и че е безумна песен това... надявам се да не го пее..... но едва ли.... Flushed

# 284
Моята щерка  1 ви клас, научила от дете в училище ( 4ти клас, в частна занималня са заедно ) песен някаква........... "Снощи правих кекс, кекс , кекс.... и т.н. се повтаря това до безкрай"
Малката на 4 години, го научила от сестра си и го пее непрекъснато туй нещо.
Еми не мога да й обясня да не го пее и особено на  децата в градината и че е безумна песен това... надявам се да не го пее..... но едва ли.... Flushed

Papi Hans- Keks
забавна пародийна песен,но не и за деца Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт