Нещо смешно, което децата казаха - 10 тема

• 100 250
  • 742
  •   1
Отговори
# 300
Lucky Plam, що ми се струва, че предложената идея съдържа скрито послание? Аз бих се притеснила, че предлага майката на Ема за Дани.

# 301
  • Страната на чудесата
Хахаха, защото им бяхме на гости предходните дни и говорихме много за раждания, тъй като майката е Дула ( много известна при това) Тя е жена на близък приятел на моя партньор😀

# 302
Ааа, така кажи. Grinning

# 303
- Кой ще си спи на леглото тази вечер? А?
- Аз няма да спя...
- Тии! Ще си спиш на леглото.
- Аз ще взема си възглавничката и ще легна тука, пред тати на мама.

(Щял да спи на спалнята при нас)

# 304
  • Пловдив
От над половин година дъщеря ми не ползва пампарес и си казва "имам пиш". Когато сме в къщи ползва гърнето, дори сама си го взема и сама си сваля дрехите и сяда на гърнето. Когато сме вън обаче аз трябва да помагам, да я събуя и да я държа. Не мога да клеча приведена продължително време, за това в такива ситуации я подканвам:
- Хайде... Пиш, пиш...
- Мамо... Дупето си пишка само ти не му казвай, то само си пишка.

На последък всеки път ми обяснява, че дупето й не се нуждае от моите инструкции.

# 305
По въпроса "вали сняг,значи идва Коледа"..Гледаме преди малко прогнозата за времето и малкия казва на синоптичката:"лельо,кажи сняг!" .....Човека иска Коледа Grinning

# 306
Децата сноват напред-назад и по навик Емо не затваря вратите. За пореден път излиза от хола и оставя вратата отворена. Подвиквам след него:
- Врататааа!
А той се връща и хленчи възмутено:
- Да, знаам! Стига си ме врънкала!

# 307
Преди години моята баба е излязла до магазина с една наша съседка и с нейното внуче. Взели тоалетна хартия и отиват на касата, където пред касиерката и пред цялата опашка малкия се провиква "Мама сейе, мама сейе" (досещате се какво значи), сочейки тоалетната хартия. Joy Joy Касиерката е попитала баба му какво казва, а тя набързо го е дръпнала извън магазина,зачервена от срам "А, ми то и ние не му разбираме" Joy Joy Joy Joy
Със същото дете, майка му, и малката му сестричка, която имаше лек говорен дефект (не можеше да изговаря правилно Ч, Ш, Р, Ц и др.) бяхме на цирк. На предния ред малко дете разговаряше нещо с майка си, споменавайки думата "цирк", но беше много малко и почти не му се разбираше. Нашата маймуна се изцепи "Гледай го пък това, не мозе да казе Сирк" Animal Scream Cat Satisfied
Спомням си когато се роди моя брат (от друга майка, но от един баща) много обичах да бутам количката. Бях на 7. Излезли сме с майка му и аз бутам. Среща ни една позната, аз обаче ревнувах непрекъснато щом му обръщат внимание, но не защото вниманието не е за мен, а защото си позволяват да пипат моя брат. Angry Та, нашата позната ми казва "Оо, я да видя брат ти", при което се навежда към количката, а аз се ядосвам и тръгвам да бягам с нея напред, крещейки "Да бе, и милиони да ми даваш няма да ти дам да го пипаш" JoyJoyJoy

Последна редакция: пт, 06 апр 2018, 12:44 от khaleesi_x

# 308
  • София
Преди няколко дни купих на 4-годишната си дъщеря една кутийка с киндер шоколадчета. Вътре май бяха 5 бр, ако не греша. Тя ги извади всички на масата и започна да ги брои. Преброи ги, а дядо й решава да използва случая и да й проведе урок по смятане. Пита я:
- Ако аз взема едно шоколадче, колко шоколадчета ще останат?
- 4.
-А ако взема и още едно шоколадче, колко ще останат?
- Ааааа, не, дядо, не може да вземаш повече от едно.

Досвидя му на детето! Grin

# 309
Ще има тържество на буквите в училище и разпитвам моя първокласник с какво ще участва. Каза ми няколко стихчета и после добави "Аааа, и в една приказка ще участвам. За трима братя. Аз ще бъда най-малкият, но пък той е най-умният. Ти не се притеснявай, аз и без това съм си умен, ще мога да го изиграя." 

# 310
Не помня дали съм го разказвала. Преди 30+ години сме на гости у леля за ваканцията. Идва и друга наша семейна братовчедка. Оставя за няколко дни петгодишната си злояда дъщеричка. Сутринта малката капризничи и не иска да яде. Праща баба до мазата за лютеница. Докато яде половин филия хляб се озовава на земята във вид на трохи. Казвам й:
- В...,  да вържем за крачето ти една кокошка да кълве трохите. - В... ме поглежда и отговаря възмутено:
- Да, да! Да не искаш да ми изкълве крака?

# 311
Няколко истории, дочути оттук-оттам:

Това го чух преди много години в едно радиопредаване със сходна тема като нашата.
Една жена разказа как наблюдавала племенниците си, които си шушукали нещо и се смеели весело. Накрая лелята не издържала:
-Хайде кажете какво си говорите, че да се посмея и аз...
-Лельо,-отзовало се веднага момченцето- кажи топола!
-Топола!
-МАЦКА ГO#А!
И пак: хи-хи-хи.
Лелята възмутена:
-Е, браво на вас! Хубава работа- няма що! Не разбирам какво смешно има?!
-Е, как бе, лельо?! Представи си: котка- без козина!
JoyJoyJoy
Преди време купувах от аптеката разни неща за бебето си (памперси, козметика...). Зад мен бяха застанали детенце на около 5 и баба му. Явно на хлапето му харесаха нещата, които взимам, защото възкликна:
-Хайде и ние да си купим такива неща!
-Оооо, ама и вие ли си имате бебе?- подкачи го аптекарката.
-Дааа! Само дето още не се е родило, щото мама не иска...
JoyJoyJoy
Тази история пък ми я разказа майка ми. Пътувала в трамвая, където на седалка се били настанили майка с детето си. На една от спирките се качил чернокож и се хванал на седалката точно пред очите на детето. Естествено, то веднага изкоментирало:
-Я! Какви миъшни йъце! (мръсни ръце)
След което си вдигнало погледа:
-Ауууу, той бил целия миъшен!
JoyJoyJoy

# 312
  • На брега на реката
Дъщеря ми напоследък има навика да ме злепоставя и да ме кара да пускам червената боя. Вчера на касата в супермаркета беше много впечатлена от изрисуваните вежди на касиерката. Така звучно ги изкоментира, че нямаше как да не отнесе мъмрене и забележка от мен. При което малката ми отговори да бъда спокойна, едва ли ще ни разбере, защото сигурно не говори български (живеем в чужбина).
Днес в магазин за дрехи изкоментира една прекрасна жълта пола, че приличала на повръщано. Отново последва забележка, а след нея оправданието с българския език. Чакам момента, в който ще се изложим тотално пред някой говорещ български език.

# 313
Дъщеря ми напоследък има навика да ме злепоставя и да ме кара да пускам червената боя. Вчера на касата в супермаркета беше много впечатлена от изрисуваните вежди на касиерката. Така звучно ги изкоментира, че нямаше как да не отнесе мъмрене и забележка от мен. При което малката ми отговори да бъда спокойна, едва ли ще ни разбере, защото сигурно не говори български (живеем в чужбина).
Днес в магазин за дрехи изкоментира една прекрасна жълта пола, че приличала на повръщано. Отново последва забележка, а след нея оправданието с българския език. Чакам момента, в който ще се изложим тотално пред някой говорещ български език.

На колко г е?

Което ми напрмня, и аз живея в чужбина където преди 15г се пушеше в ресторантите.
 Седят на една маса двама мой приятели и единият, който е много цапнат в устана коментира външния вид на момичетата на съседната маса в пълни детаили. Остава без цигари и решава да си поиска една от съседната маса. Става и много внимателно се приготвя да е любезен. В това време едното момиче му подава кутията и го пита.
- Огънче ще искаш ли? - на български Wink

# 314
В Ню Йорк сме с приятел в супермаркет. Подминаваме жена от персонала - тъмнокожа и доста едра. Той пусна коментар по неин адрес.
Напазарувахме и сме на касата. Същата жена вече обслужва клиенти на въпросната каса. Идва нашия ред и тя: "Добър ден", а ние 😲😲😲
Оказа се, че има приятели българи и дълго време е имала гадже българин.

Извинявам се, че не е по детската тема, но не се стърпях.
Моето дете е много мъничко и не мога да се включа с негови бисери, но ви чета най-редовно 😊

Общи условия

Активация на акаунт