Нещо смешно, което децата казаха - 10 тема

• 100 186
  • 742
  •   1
Отговори
# 675
Голямата ми щерка беше много озадачена как в яслата всичките са "мама" и така още от както беше на 2г. ме нарича Мамаели. С времето се усети че мама и Ели не вървят заедно задължително Simple Smile

# 676
Синчето,от както направи 2 годинки започна да казва на пишлето си "пищов". Та,вчера се събрахме с няколко майки в центъра,всяка имаше различна работа за вършене и се сменяхме коя да наглежда децата,докато другата си свърши задачите. Дойде и моят ред да отида да платя сметки. Връщайки се,майките се заливат от смят,малкия стои и ги гледа и се чуди. Питам аз какво става. Обесняват ми,че другото момченце си носело пистолет в количката. Играл играл и го оставил на земята. Майка му,няколко пъти му казала да си прибере пистолета,но той не. Тогава другата майка му подвикнала " Къде е пищова?",тогава моя хубавец си свалил панталоните и с голяма усмивка казал "ето гооо". Вдигнали му панталона и почнали да се смеят. Тогава съм се появила и аз.

# 677
  • Северозапада
Наше близко приятелско дете доскоро ми казваше и на мен Мама. Някой път се е случвало да ме викне няколко пъти, докато се усетя, че на мен говори.

# 678
За децата приемам такова объркване,
обаче последно време "мамосвам" всички приятелчета на щерките.
Една-две майки на момченца даже стреснато ме изгледаха, сигурно го приеха като намек, че "ще взимаме" синковците Joy

# 679
  • София
Уф, и аз постоянно се обърквам и казвам на другит едеца "маме". Досега винаги се е посрещало с усмивка от страна на родителките, но може и да са ме взели за луда някой път.

Относно името ми щерката вече е на 5 г и все още отказва да ме представя пред хората с пълното ми име. Предпочита да използва това, което използваме вкъщи. Иначе знае как е името ми по лична карта, но някяк отказва да го възприеме като мое.

И друга тема сеге. Вчера си купихме овлажнител за въздух. Обяснявам за какво служи гаранционната карта, а тя ме гледа с учудена гримаса и накрая обявява:
- Мамо, не ни рябва гаранция. Дядо може да оправи всичко.
Всъщност истината е, че дядо й на младини наистина умееше да поправя доста неща, но сега на 71 г по-скоро ги поврежда още повече. Но той не осъзнава това и постоянно се опитва да попвавя това и онова, а щерката е решила, че той е голям майстор. Веднъж дори го прати да поправя един аварирал трамвай преди 3 години, защото "Дядо може да поправи всичко". 

# 680
Отиваме със сестра ми /тогава на 3-4 годинки/ в Технополис с уговорката, че после ще я водя да играем и да й купя играчка. Зяпаме си и се загледах в големите телевизори. И по едно време се чува: “Какооо, не ща в голямата гъзинаааа” . / Не искам в големия магазин/ Докато я разбера какво иска да каже, се заливах от смях, заради “гъзината”, а тя се ядосваше още повече и го повтаряше все по-силно
😁😁😁

# 681
Синът ми, на 8 месеца и половина, падна за втори път. И се обаждам на майка ми, за да й разкажа, и й казвам “Майко, малкия пак тупна на земята”. При което сестра ми чува “топна” и реакцията е: “Ама той да не ти е топка, че да го топкаш така??”

# 682
Бъзикам татко му, че снощи като е изпил 3 бири и е "захъркал" - нищичко не чува и не вижда, не знае какво става около него. И питам синчето:
- Нали, мамо? Татко ти изпи бирите и заспа катооо.... (очаквам да каже "къпано бебе").
- Като тиган!
- Като тиган ли!? Simple Smile Той ако спи като тиган, ти като какво спиш?
- Аз спя в леглото. А пък тати спи в тигана.
- Ами татко ти ако спи в тигана, значи и аз спя в тиган.
- Хя-хя-хя!  (хили се на оригиналността си)
- Ами, аз тогава ще си купя едно ново легло, и ще спя в легло! (му се заканвам)
- Не можеш да си купиш! Скъпо е! (отговаря ми подигравателно)

След малко идва с куп моливи в ръката:
- Ето цяЛите ги земих! Тати, ние имаме много за остриване! (не може да казва меко Л преди И, ами с твърдо)

Simple Smile

# 683
нищо не разбрах:(

# 684
  • София
Синът ми е на 10. Днес прояви желание да съм му купела камера. Искал да е "филмар" Simple Smile
Оказа се, че се колебае между фотограф и оператор Simple Smile

# 685
  • София
Чакахме пред кабинета на педиатърката. Освен нас чакаха и още няколко майки с деца както и един намусен мъж, който чакаше за съседен кабинет и очевидно не обичаше деца и се дразнеше на опитите на майките на същите да ги укротят. Раздразнението му беше изразявано само върху лцето му и с някое друго изсумтяване, така че все пак следва да му се признае колко стоически издържа цял час докато се появи неговия лекар.
По не особено щастливо за него стечение на обстоятелствата аз бях седнала на съседния стол. Дъщера ми играеше с другите деца, но по едно време се изтощи и дойде да ме гушне. В същия момент пръцна. Аз й направих забележка, че трябва да опитва да се сдържа пред хората и да се извини, а тя с най-невинния вид заяви"
- Не бях аз, ти беше. (Това го научи от детската градина където се топят един друг и още не съм открила начин как да я отуча)
Тогава горкият мъж със сигурност щеше да припадне от гняв. Израза на лицето му беше невероятен, а сумтенето наподоби ръмжене на див звяр. Стана ми смешно от вида му и започнах да се смея с глас на него, а не на пръцкането (което ме беше почти ядосало заради лъжата на щерката). В този миг за късмет се появи лекаря на нещастния човечец и той веднага се вмъкна в кабинета му.
Това не знам дали не е за мунската тема, но ...

# 686
Хаха. Детето има подобна случка, само че с баща си, да е бил на 4 год., на дълга, дълга опашка в Била. Баща му, който е перде и хич не му дреме, каза че доста му е станало неудобно тогава.

# 687
И какво е смешното на тази история?  Хич не ù е мястото тук.

# 688
Моята внучка се хвалела и показвала  на чичо си играчки, рокли, обувки  и после му казала: "А това е моят крем за гъз".   ( кремът за подсичане)

# 689
Никой не те кара да разбираш и да се смееш насила.
И какво е смешното на тази история?  Хич не ù е мястото тук.

Общи условия

Активация на акаунт