Къде в Пловдив??? - 73

• 66 844
  • 743
  •   1
Отговори
# 465
  • Пловдив
Ами не разбирам наистина за какво изравняване говорите.Вероятно има някакви загуби и те се плащат.Но на три различни места в Смирненски плащам вода.Идва жената казва примерно 10 кубика и толкова плащам на фактура.Единият имот е офис,другият е клиника,третият е апартамент.
Как плащам тези изравнявания и загуби?Сигурно звуча като дебил ,но вече наистина ми е любопитно.
Преди години родителите ми бяха домоуправители на блока в ,който живеехме и там имаше мазета и тавани на общ водомер и помня ,че там водата се делеше.Имаше и общ водомер на блока/8 семейства/ ,и винаги имаше разлики между това което всеки е изразходвал и общия водомер.Та тези разлики се доплащаха.Вероятно все още го има точно този проблем и той се коментира.Обаче такъв проблем нямам с тези имоти в Пловдив

# 466
Проблемът с тази ситуация е много голям
Разправям се с място, което начислява абсурдни стойности /периодично, не всеки месец/
Треди водомер сменям за моя сметка, викам ВиК да го приемат и никой не може да ми помогне трета година.
Имам някакви подозрения /за които вероятно ВиК нямат вина/, но засега нищо не мога да направя /освен да плащам/
Ситуацията с авариите и кой плаща е - къде е тя, преди или след общия водомер примерно

# 467
  • Пловдив
Разликата между сумираното количество вода от всички апартаменти и общия водомер(онзи в мазето) се разпределя между апартаментите, т. н. изравняване, но това са загуби от течове, които се намират на територията на жилищната сграда, не извън нея. Също така може да е вода ползвана за миене на стълби, прозорци, поливане на градинката и т. н., както са се разбрали на общото събрание. Някъде тази разлика се покрива от събираните комунални такси вход, а на други места се разпределя между ползвателите на ВиК услуга.
Ако някой собственик не си плаща сметките, те си остават само и единствено негово задължение.

# 468
Големите разлики между индивидуалните и общия водомер стават, когато на някой му се е развалил водомера, той консумира, но уредът отчита малко или е спрял да отчита.

# 469
  • Пловдив
Ха,това сега го научавам за ВиК.Имаме имот ,който не използваме.Онзи ден случайно бяхме там и мина човек за водата.За три години има 4 кубика.Платих ги днес.Но по логиката на тази наредба излиза ,че комшиите са ги платили.Сега и аз ги платих.Така Не става ли двойно ?
Именно...става,ама според наредбите им си е законно!То иначе как ще избиват водата на Игрев и останалите малцинства?

# 470
  • Пловдив
И аз имам чуденка за ВиК - ако в блока има потребление (имаме комшии, които правят ремонт, но реално не живеят все още в апартамента) и инкасатора не е уведомен, че идват хора и съответно не засича водомера им - в този случай водата, която консумират ще излезе на общия водомер, нали? А след това когато стане реалното засичане - какво се случва с вече разпределените кубици от общия водомер?

# 471
  • Пловдив
И аз имам чуденка за ВиК - ако в блока има потребление (имаме комшии, които правят ремонт, но реално не живеят все още в апартамента) и инкасатора не е уведомен, че идват хора и съответно не засича водомера им - в този случай водата, която консумират ще излезе на общия водомер, нали? А след това когато стане реалното засичане - какво се случва с вече разпределените кубици от общия водомер?
Разпределят по другите живущи и плащаме...кво друго  Grinning

# 472
  • Пловдив
Дори и да правят ремонт, нали в апартамента има пломбиран водомер с партиден номер!? По- вероятно е новите собственици да са наследили старите задължения на последните ползватели на апартамента.
Не работя за ВиК, не ги защитавам...

# 473
При нас общия водомер се засича и разликата се плаща от нашите такси вход, както и тока за стълбище и асансьор. Вода плащаме само по нашите показания, аз си следя всичко. Обаче водата е увеличена на 2,14 от поне 3 месеца.

# 474
На 10 гд. водомера трябва да се сменя. Ако не се смени се завишава потреблението на кубик вода на човек в домакинсвтото, а ако има и топла вода...

# 475
Те ги следят и искат задължително да се сменят.
Нашите на двете жилища ги смених, за третото още не ми е казала и аз си мълча. Sunglasses

# 476
Може и да не се сменят водомерите, а само да им се направи проверка от лицензирана за това фирма. Ние така направихме с нашия водомер.

# 477
Разпределят по другите живущи и плащаме...кво друго  Grinning

Не, стоят си неотчетени, незасечени и като няма засичане на всички, няма преразпределяне - затова понякога може да е наведнъж....

Именно...става,ама според наредбите им си е законно!То иначе как ще избиват водата на Игрев и останалите малцинства?
[/quote]

Може и да е така, ако сте с общ водомер с братята от Изгрев, друг вариант няма.
Тяхната вода пак ние я плащаме, но не чрез личните сметки за вода.

Последна редакция: ср, 18 окт 2017, 11:58 от Ерин Брокович

# 478
  • Пловдив
Като сте отворили темата за водомерите, откъде в Пловдив мога да купя нов водомер и трябва ли да следя за някакви специфични изисквания?

# 479
Във всички строителни хипермаркети има водомери. Включително в Маркитата. Аз да си призная търсих в нета фирма, която да ми го и монтира, че нямаше кой. След монтажа, при следващо отчитане инкасаторът го пломбира.

Общи условия

Активация на акаунт