Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 64

• 102 823
  • 733
  •   1
Отговори
# 510
Имаш ли цветна снимка за да се види състоянието на тръбата?

Правих цветна сника миналия Декември в Пирогов. Лявата тръба е прекъсната и напълно непроходима в следствие на интервенцията от извънматочната бременност. Другата тръба е перфектна. Надявам се да не се наложи нова цветна снимка. Поради пълната непроходимост на тръбата изпитах такава ужасна болка, че за малко да припадна. Но ако се наложи ще искам упойка.

Не искам да губя още една година в изследвания и лутане, затова се постарах да направя всичко за което прочетох, че е небходимо. Надявам се да пристъпим бързо към някаква процедура, защото времето си минава, а ние хич не сме първа младост и 1 година си от значение.

Благодаря Ви за подкрепата, на всички.

# 511
  • София
Аз съм с една тръба.Правихме инсеминация-успешно забременях,но извънматочно и приключи,което няма зависимост,тъй като поради срастване от др операция тръбата ми е била с гънка.Е,правих снимка в Надежда и според Шефи беше ок..Стават такива неща.Важно е да вярваш на доктора си.За мен Перси е моят доктор.Винаги съм се чувствала спокойна и ми е давала кураж.
Цветков е много добър също.Много ме успокои за сърчицето на моето бебе..
Edorado , много се радвам,че успяхте!!!Леко бременеене и те очаква толкова щастие,че е неописуемо!Гуш!!

# 512
Един съвет.. къде да пуснем втора спермограма за да задействаме документите за фонда, първата е в Надежда.

# 513
Здравейте ,искам да попитам беше обявено ,че д-р Стаменов няма да го има в клиниката от 23 до 03,11,2017 ,а вчера си е бил на работа и е преглеждал ? На линия ли ще си е в този период ?

# 514
  • София
на 24 и 25 са обявили някакво нещо си за офис хистероскопия.
та може и да е бил там в почивките да преглежда.  Rolling Eyes

аз се надявам сега да липсва, че заради тия обявени почивки изпуснах тоя месец, пък после да си е наличен.

# 515
това е 24 и 25 ноември 2017

# 516
  • София
значи хич не съм разбрала  Crazy

дано се изясни все пак има ли го или го няма тая седмица.

# 517
Здравейте момичета! От скоро съм в киликата, но вече имам един неуспешен опит и друг неуспешен, но в друга клиника.При нас проблема е мъжки фактор/морфология, уж при мен няма проблем, но имплантация не настъпва и при двата опита, тестовете са кръгла 0. Според вас какво може да се направи от тук нататък, като изследвания например? Правила съм НК-клетки в норма, разширен тест за антифосфолипиден синдром, също в норма, както и АНА скрининг.Тези изследвания правих след консултация с имунолог. Хормоните са ми в норма.
Доста съм объркана, ако някой е с подобен проблем, моля да сподели какво е предприел.

# 518
Един съвет.. къде да пуснем втора спермограма за да задействаме документите за фонда, първата е в Надежда.
Мисля че може да се пусне във всяка една акредитирана болница, която има договор с фонда. Мисля че всички тези вършат работа:
http://www.car-bg.org/clinics.htm

Ние сме от Пловдив и я пуснахме в Селена

# 519
  • София
Здравейте момичета, онзи ден бях на първи разговор с д-р Персенска за започване на втори опит. Дадох си заповедта. Д-р Персенска ми каза да си запиша час на 9-10 ден от цикъла за проследяване за биопсия. Разбрах само, че се прави за по-лесна имплантация. Но каква манипулация е , кво е що е, цена....нищо не знам. Това ли е въпросното надраскване на матката?

Всяко инфо ще ми е от полза

# 520
  • София
И на мен ми е важно дали ще отсъства и кога, че ми каза да ида да поговорим на определен ден, а като не знам там ли ще е..., много сложно става.

# 521
Момичета дайте съвет.. от снощи започнах да пия Фемара.. но днес не се чувствам добре... отпаднало ми е.. замаяно..гади ми се от време на време.. обливат ме вълни от време на време и ми е пресъхнала устата... какво да правя... боли ме и главата.. сега като се прибера от работа ще си премеря кръвното как е..или пък да изчакам да видя как ще съм утре и да се обадя в болницата.. 😕

# 522
Здравейте момичета,
Имам следния проблем и искам да питам, дали същото се е случвало и на някоя от вас.
Имам цикъл, който продължава ок. 11-12 дена.
Така е през последните 5 години, поне оттогава си спомням. Силно течение - тъмно червена кръв имам само първите 2-3 дни, след това цвета на кръвта се обръща и става червеникаво-кафеникав. Течението силно намалява, т.е. почти само зацапва и това продължава до към седми ден. От седми ден нататък имам съвсем леко зацапване - малки кафеникави точици - приличат на засъхнала кръв и така до 11-12 ден.Не знам, дали това означава някакъв проблем.
Имам хистероскопия преди година и половина с отстранени 2 полипа. След хистероскопията се надявах това зацапване да спре. Тъй като не спря, няколко месеца след първата хистероскопия ми направиха втора, контролна. На втората хистероскопия не се откри нищо. Но това дълго зацапване продължава. Едно от предположенията беше, че бавно ми се вдига естрадиола и затова зацапва по-дълго. Имам от днес изследвания - естрадиола ми е 275, фоликул 17 мм, т.е естрадиола ми е висок, а днес 11 ден все още имам това дребно зацапване. Правя от дълго време неуспешни опити инвитро и се чудя, дали това не е проблема. Никой лекар не ми казва конкретна причина и обяснение. На ехограф не се вижда нищо. Ще се радвам, ако ми споделите, дали ви се случва нещо подобно. Цикъла ви от раз ли спира.

Последна редакция: ср, 25 окт 2017, 19:17 от eehheee

# 523
А хормони на щитовидната жлеза изследвали ли сте?Питам, защото аз имах така продължителен цикъл когато жлезата ми не беше ОК.Сега пак имам зацапване след 2-рия ден, но продължава макс до 5-6 ден от МЦ, след това си спира.А преди беше като при вас до 10-11 ден.

# 524
Момичета кога е най добре да се изследва ФСХ.Сега трябва да подготвим документи за втори опит по фонда,но няма актуално изследване.Очаквам цикъл и ако го пусна сега дали ще е достоверно.

Общи условия

Активация на акаунт