Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 64

• 102 793
  • 733
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Момичета, някой има ли час за д-р Стаменов за 3-4 ноември? Опитвам се дас е ориентирам дали ще е на работа.
Благодаря Kissing Heart .

# 541
Здравейте, ние сме пациенти на д-р Персенска от 2014г. След доста неуспешни опити и ние решихме да се преместим при Д-р Стаменов.За час чакахме около три месеца. На консултацията той ни попита какво искаме от него. Каза че ако сме били при него ,дори нямало да опитваме толкова и според него сме били за ДЯ. Преглед нямаше. Това е, отказа да сме при него, да сме си останали при Персенска..
Водим се с неизяснен стерилитет, на 38г. ,на стимулации вадим по 6-7 яйцеклетки, но не достигат до бластоцист.Генетични и имунологични са ок.

# 542
Здравейте, ние сме пациенти на д-р Персенска от 2014г. След доста неуспешни опити и ние решихме да се преместим при Д-р Стаменов.За час чакахме около три месеца. На консултацията той ни попита какво искаме от него. Каза че ако сме били при него ,дори нямало да опитваме толкова и според него сме били за ДЯ. Преглед нямаше. Това е, отказа да сме при него, да сме си останали при Персенска..
Водим се с неизяснен стерилитет, на 38г. ,на стимулации вадим по 6-7 яйцеклетки, но не достигат до бластоцист.Генетични и имунологични са ок.

И аз съм при Персенска със същия проблем. Казва лошо качество на Я

# 543
  • София
Имам едно усещане, че когато не знаят какво да те правят и все казват лошо качество на Я. То пък всички над определена възраст ни слагат в тая графа. Не, че няма много причини да е така, ама чак пък всички. За себе си мога да се съглася, нямам тръби от 12г. и съответно кръвоснабдяването към яйчника(вече един) е много влошено, от там и качеството на Я. Но пък не мога да се съглася, че при всички е точно така.

# 544
Момичета днес ми е първи ден от МЦ и се наложи да пусна FSH ,защото просто няма как да го пусна събота или неделя.Трябва ми за документите за фонда,а доколкото знам трябва да е до 12,5.Моя резултат е точно 12,5 и сега се чудя дали ще го признаят или трябва да е под 12,5?Моля ако някоя от вас знае нека ми каже?

Последна редакция: пт, 27 окт 2017, 15:18 от mmorena

# 545
  • София
Момичета днес ми е първи ден от МЦ и се наложи да пусна TSH ,защото просто няма как да го пусна събота или неделя.Трябва ми за документите за фонда,а доколкото знам трябва да е до 12,5.Моя резултат е точно 12,5 и сега се чудя дали ще го признаят или трябва да е под 12,5?Моля ако някоя от вас знае нека ми каже?
"Не се извършва одобряване независимо от наличие на индикациите по чл. 26 в следните случаи:
2. Липсващ или ограничен яйчников резерв със стойности на ФСХ повече от 12,5 mIU/ml;"
http://www.car-bg.org/finance.htm
Твоето не е повече, би следвало да те ободрят, ако другите документи са в ред.

# 546
mmorena дано наистина си  имала предвид ФСХ, а не ТСХ, както си написала

# 547
Извинете за невежеството ми,но за какво отговаря този хормон.Значи че е намален яйчниковия ми резерв ли?Имам две ИКСИ-та досега.Едно самофинансирано и едно по фонда.Ще подавам за втори опит.Възможно ли е да е толкова висок от стимулацията?Извинявайте за многото въпроси,но съм доста объркана.

# 548
  • София
Извинете за невежеството ми,но за какво отговаря този хормон.Значи че е намален яйчниковия ми резерв ли?Имам две ИКСИ-та досега.Едно самофинансирано и едно по фонда.Ще подавам за втори опит.Възможно ли е да е толкова висок от стимулацията?Извинявайте за многото въпроси,но съм доста объркана.
При мен след стимулация винаги е бил по-висок като съм пускала.

# 549

Имам приятелка, която след няколко неуспешни при Персенска отиде в Турция, защото Персенска и каза, че е за ДЯ. В Турция направи още три опита, при които нямаше трансфери, защото ембрионите спираха развитие.
Знам, че на всички ни се иска доктора ни да не е прав, но за съжаление понякога са безсилни, както и вярвам, че всеки трябва да опита от всичко, за да знае, че е направил каквото е могъл.
Има и двойки, които след неуспехи тук са успели в Турция. За мен всичко е късмет, от чиято липса аз очевидно страдам, но за съжаление това е положението.

# 550
Цитат на: Nachita_Nachita [b
[/b]link=topic=994552.msg35743881#msg35743881 date=1509123173]

Имам приятелка, която след няколко неуспешни при Персенска отиде в Турция, защото Персенска и каза, че е за ДЯ. В Турция направи още три опита, при които нямаше трансфери, защото ембрионите спираха развитие.
Знам, че на всички ни се иска доктора ни да не е прав, но за съжаление понякога са безсилни, както и вярвам, че всеки трябва да опита от всичко, за да знае, че е направил каквото е могъл.
Има и двойки, които след неуспехи тук са успели в Турция. За мен всичко е късмет, от чиято липса аз очевидно страдам, но за съжаление това е положението.

Да, след напразните ни очаквания от Д-р Стаменов за различен подход и при нас отидохме в Турция. Там опита ни беше също толкова неуспешен колкото и опитите при Д-р Персенска. Ембрионите спряха развитие.
Сега се записахме за ДЯ, както Персенска ни посъветва. Вярвам и и не бих я заменила за Стаменов ,в това вече се убедих.

# 551
Начита, какво става с теб Hug

# 552
Начита, какво става с теб Hug
Нищо ново около мен, пробвах и пак не стана. Мислим в посока ДЯ.
Чета ви, но не пиша ,защото наистина вече нямам какво да кажа Worried

# 553
  • София
Начита,Мери, всички сме имали такива кофти моменти..Борбата е жестока и по-скоро психиката ни трябва да издържи.Ще се справите,момичета! Аз вярвам,че Перси дава всичко от себе си,мъничко късмет и ще стане..Сигурна съм!

# 554
Момичета, не разбрах много от обяснението на доки за имунологичните изследвания.
Какво се изследва с тях и какво се прави след като излязат резулататите? На кой ден от МЦ се правят, има ли значение в коя лаборатория, необходимо ли е заедно с тях да направя и биопсия в същия месец? За биопсията разбрах, че се реже парче от лицавита и не може да се прави трансфер същия месец, а се изчаква следващия. Бихте ли ми дали повече разяснения, в пълно невидение съм Sad

Последна редакция: нд, 29 окт 2017, 21:14 от Cassablanka

Общи условия

Активация на акаунт