Трудната страна на майчинството

• 55 984
  • 1 317
  •   1
Отговори
# 1 230
Е това с предупреждаването на родителите, масово и със съобщение, не се случва и няма индикации да се случи. Разбира се, че си оставям детето у дома, но ако на другите не им се каже сериозно да търсят, какво точно и как точно, моите усилия ще са напразни.
Да де.
Няма логика. Защо да не се предупредят всички когато така все ще се отсъства и ще се чистят коси, мажат с мазила косите на деца, което не чак забава и ще се взират с лупи майките през ден или два. Няма никаква логика.

Дори и да трябва да се червиш и да си набеден за мръсен и не знам си там какво за ден-два то пак е по-добре от масовата зараза постоянно. Защото са си гадини и неприятна зараза.

Значи ако си взема почивни дни за да си почистя детето и се изтормозя с мазила и взиране в дългата й коса и някой не си поглежда детето и ми го заразяват през седмица ще им се стори тясна градината на всички. И на директори и на родители. Що за безобразие?! Да угаждаш на клиентите без оглед на здравето и хигиената на децата не е панацеята..
Щом искат въшки и мизерия в градината ги бойкотирай и си търси друга градина, ако ти е належаща Simple Smile

Последна редакция: пт, 10 ное 2017, 23:40 от Анонимен

# 1 231
Това с нимфите беше излишна подробност. Мазане, ресане и пощене, последното не е задължително, аз се изчистих сама с помощта на няколко вида мазила и гребени. Накрая се боядисах, за всеки случай.

# 1 232
Въобще не е излишна подробност, защото точно това е формата на въшката, която може да не забележиш. И точно те остават.

Иначе използвах най-бързия и масов канал за комуникация- фейсбука на групата, но ме обвиниха, че всявам паника.

Ми нека се паникьосат малко и да се замислят. И без това след седмица ще се усетят какво става.

# 1 233
Сирен, детето не даваше да го пощя, а аз сама се изчистих. Какво да им забелязвам на въшките, след като идеята е да ги изтребя?

# 1 234
Ако не ги забелязваш, има вероятност да пропуснеш някоя нимфа, която между другото хич не се трогва от шампоана- възрастните умират по-лесно. Детето ти е момче, но представи си момиче с дълга и гъста коса- мислиш си, че ще минеш само с препарати, но пропускаш 1-2 микроскопични. Та работата е- ресане, докато спреш да намираш, с гледане под лупа. Всичко останало има риск от останал екземпляр и всичко наново.

# 1 235
Та работата е- ресане, докато спреш да намираш, с гледане под лупа. Всичко останало има риск от останал екземпляр и всичко наново.
Като минала през въшлясването на кифла с ужасяващо гъста коса, дълга до кръста при това, ще ти кажа, че не точно ресането (то не се изключва), а намирането на препарат, който мори гадините е ключово.

# 1 236
Въобще не е излишна подробност, защото точно това е формата на въшката, която може да не забележиш. И точно те остават.

Иначе използвах най-бързия и масов канал за комуникация- фейсбука на групата, но ме обвиниха, че всявам паника.

Ми нека се паникьосат малко и да се замислят. И без това след седмица ще се усетят какво става.

И аз бих постъпила като теб. Сигнализирам веднага, хич не ми пука.
Аман от невежство и балкански срам (изобщо не е за срам) голям праз, случва се, въпросът е да се вземат мерки.

# 1 237
Аз бях с гъста и дълга коса, когато въшлясах. Няма да се повтарям как се изчистих, че вече стана досадно. Няма лошо да четеш за въшките и фазите им на растеж, но мазането и ресането са разковничето към изчистване, а някои казват, че даже само с ресане става. Гребените свалят гниди, ти за мини въшки ми говориш, еми извинявай, ама няма логика.

# 1 238
Проблемът не е в техниките на чистене, а в омертата около въшките. Между другото, дори този сайт има филтър и НЕ изкарва заглавието на тема, в която има думата "въшки"- явно и в алгоритмите е вписано. Голям куриоз.

Та когато се съобщи за въшки, явно приетият начин на мислене е "от другаде са, не са от мен", вместо без много разсъждения да се предприемат 2-3 прости стъпки и проблемът да се решава не на лично, а на групово ниво. Защото без групова ангажираност се получава само заразяване наново.

За фазите на растеж не се чете самоцелно, а за да се знае докога има опасност и колко още да си бдителен. Поне 7-14 дни.

Последна редакция: сб, 11 ное 2017, 13:06 от The Siren of Titan

# 1 239
  • София
Последните ми 2 въшлясвания бяха като студентка, даже не знам дали не писах и тук в темата. Не знам новите лосиони какви са, но старите моряха само въшките, а гнидите не. След това се излюпваха нови и т.н. Номерът е да се мажеш всеки ден. Аз последните 2 пъти сама се чистих с малка помощ от майка ми за отзад над врата. Детето ( да чукам на дърво) още не е имало.
В нашата градина има скарлатина в другата първа група - 8 деца са се тръшнали. Те са в другата сграда, но това не ни спасява особено, защото те ги събират на общите занимания. Засега в нашата нещата са ок.
Минахме 10- дневен курс със зинат и сополите изчезнаха до момента в който го спряхме. 3 дни след това пак е със зелени сополи и съм много отчаяна. Sad Знаете ли дали педиатърът може да дава направление за носен секрет или само специалист УНГ може?
В нашата градина пък големи разправии за този дядо Коледа - дали да носи еднакви подаръци на всички, или всеки родител сам да избира подарък. Разбира се от градината няма проблем, но ние във фейсбук групата се сдърпахме. Има един контингент майки които подскачат като ужилени за всичко - да няма торти на рождените дни (как рожден ден без торта???); да не дават на децата им сладко в градината (т.е. като има филия с нещо сладко, или някакъв кекс за закуска, децата да не ядат...). За мен това е излишно вманиачаване. Колкото повече му забраняваш на детето нещо, то толкова повече ще се стреми към него. Представям си как цялата група закусва кекс с айрян, а моето примерно да седи и да гледа. Сигурна съм, че при първа възможност ще преяде с кекс до пръсване.
Тааа... Ще идва дядо Коледа, ще има тържество, ще му пеят песни. В петък даже са писали кой какви желания има. И сега голямата драма е на някои родители е, че трябвало подаръците да са еднакви, че да не се скарат децата. Трябвало да е нещо образователно - някаква книжка и нещо за рисуване примерно. За мен смисълът на дядо Коледа е детето да си поръча нещо и той да му го донесе, а не просто да му донесе нещо. Представям си моят как ще се разочарова, че чаканият цяла година старец му носи книжка и флумастри - поредните. Естествено, че може да си получи желаните подаръци вкъщи, но тук няма да види дядо Коледа. И въпреки, че направихме анкета, въпреки, че 2/3 сме за различни подаръци, пак бълват коментар след коментар и вече ще се предам и аз, само мир да е, че не се трае.

# 1 240
Децата в градината ли ще отварят подаръците, че трябва да са еднакви?

# 1 241
  • София
Идеята е да не ги отварят там, но някои се опасяват, че ще ги отворят и ще се сбият. Аз мисля, че дори и да ги отворят, всяко дете ще е запленено от своя подарък. Защо да с е бият, след като всеки е получил каквото иска? Миналата година в другата градина точно така стана и не е имало никакви драми за подаръците.

# 1 242
  • някъде в орбита...
В петък даже са писали кой какви желания има. И сега голямата драма е на някои родители е, че трябвало подаръците да са еднакви, че да не се скарат децата. Трябвало да е нещо образователно - някаква книжка и нещо за рисуване примерно.
По-безмислено празнуване не бях чувала. Това е като състезанията в които никой не печели Neutral Face Rolling Eyes А трябва ли децата да са облечени еднакво, и да седят по един и същи начин, може би родителите също че да няма засегнати, нали Stuck Out Tongue Closed Eyes

И тук сме с опит с въшките. Моята четина (коса до кръста) я чистих сама, дребните биваха пощени като маймунчета. Фазите на въшките нямат значение, само добър препарат и чесане, и постоянство Wink

# 1 243
Да де, ама как да обясниш на хората, че проверките и чесането трябва да продължат не 2-3 дни, а 2-3 седмици. И за да се обосновеш, обясняваш за фазите на развитие. Иначе от незнание се получава наново разпространение. Както казах, нито едно знание не е самоцелно, ако се мисли критично и се действа.

# 1 244
  • град-държава
Spastik Children, аз бих изпълнила желанието на детето си - комунизмът свърши много отдавна. Тъпотия са тези неща.

Общи условия

Активация на акаунт