По-млад мъж до теб!

• 26 284
  • 239
  •   1
Отговори
# 105
  • Пловдив
Магдена , виждаш толкова колкото ти позволява мирогледа Wink
Е па как, винаги другият е с ограничен мироглед. Wink

# 106
  • София

Не съм отказала да родя  Mr. Green. Имам цели две деца, с 0.5 деца в повече от средностатистическата европейка. Но и без да раждам има желаещи да идват тук. Населението в Европа и света и без това се увеличава. Повечето развити страни се увеличават само и единствено от приток на хора. Само в супер бедни и неразвити държави с болести и висока смъртност жените раждат по 5-6 деца.

Е, значи по Скандинавия и в САЩ раждат, щото са супер бедни и неразвити държави?

Населението в Европа се увеличава откъм мюсулмански бежанци, които наистина се плодят като зайци, но пък си висят на социалната система, докато местните бачкат.
Това във Франция го изпитаха на гърба си още като направиха французи тия от колониите и тогава "коренното население" беше силно възмутено, че бащите на огромните семейства с по 15 деца, тракат броениците в приказки със себеподобните и се изхранват с детските.

# 107
  • Paris, France
Абсурт, в Скандинавия и САЩ средностатистическата жена има 1.7-1.9 деца а не по 5-6. Щяха да имат по още по-малко ако не внасяха чужденки. Единствената развита държава с брой деца над 2.1 в света в момента е Израел. За да не сме голословни:

https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/rank … der/2127rank.html

В челната двайсетица са само страни от черна Африка + Афганистан. Във Франция....... няма французи  hahaha. В Норвегия, Австрия, тук снасяме много деца основно чужденките. Много от нас не бихме имали толкова много деца или нямаше никакви да имаме ако бяхме останали в собствените държави. Средната туркиня, тунизийка, португалка и италианка имат повече деца тук отколкото средната им сънародничка в собствените им държави. Но и това не успява да качи броя деца над 2.

Родените в Европа мюсюлмани нямат особено висока раждаемост. Срещу нас дойдоха да живеят алжирци, родени тук. На възраст около нашата са и имат едно детенце. Много от съучениците на децата ми с ислямско вероизповедание са единствени деца. Жените от Северна Африка се женят и раждат много късно в момента, на около 30, по-късно и от българката и половината се развеждат след раждането на детето им. В доста държави с ислямско население жените имат под 2.1 деца - Тунис, Ливан, Катар, Бахрейн, Иран, Бруней. Европа и Северна Америка отдавна се увеличават само и единствено от приток на хора и тяхното потомство. В Източна Азия и Източна и Централна Европа населението намалява. Бежанците тук не са само мюсюлмани. По 15 деца имат само някои мъже от Западна Африка.  Бялата държава с най-ниска раждаемост в света в момента е с мюсюлманско мнозинство - Балканска Босна bouquet

# 108
  • София
Сега, остава да разберем, като в целия свят раждат средно по около 1.5- 2.0 деца, като как го виждаш непрекъснатото увеличение на населението на Европа?

Откъде ще дойдат новите работещи, които да изкарат пенсиите на европейците? newsm78

# 109
  • Paris, France
Не в целия свят а в целия развит свят. Как откъде? Ако можеше, половин Индия и три четвърти от Африка биха дошли, но нямат средства. А може да дойдат и от страни с намаляващо население. В БГ населението намалява от 30г а много млади хора емигрират. На много места не е лошо населението да пада и да има все по-малко деца. Вдига се стандарта на живот а и качеството. Примери - Япония, Пуерто Рико, България. Много дейности в днешно време стават ненужни или не изискват толкова персонал поради механизация и автоматизация.

# 110
Социалната система изхранва най-вече тази, които имат по много деца, а не работят.

# 111
  • Paris, France
Тук много многодетни хора работят и двамата. Свекърва ми и свекъра винаги са работили, но са имали детски добавки независимо от дохода. Помощи независимо от доход тук дават след третото или четвърто дете, но май вече гледат и другите семейни доходи. В повечето семейства поне единият работи. Дори и някои самотни многодетни майки работят. В Англия почти не познавах работеща самотна майка, дори и с единствено дете. В България многодетна работеща майка не съм видяла в наши дни, но може и да има.

# 112
  • Пловдив
Цитат
В България многодетна работеща майка не съм видяла в наши дни, но може и да има.
Е, де. Като не стоиш в България, няма да видиш, то и аз във Франция не съм видяла, ама и не съм стъпила там. Wink
Само от първо мислене се сещам за няколко работещи майки с по три деца мои познати или познати на мои приятели. Различни случаи има между тях - тризнаци (ин витро), три отделни деца от два брака (естествено, от първия са големички вече към момента на раждането на третото), близнаци от втори брак и две големи от първия, осиновено голямо + близнаци рождени малки... на всичките майките им си работят. И отговарят на критериите, не си писала за възраст на децата или нещо друго.
А, и във форума има доста.

# 113
  • София
Аз съм пример за многодетна работеща майка (невидяла никога що е то детски), че и с много по-млад съпруг. Нито неговата възраст ме притеснява, нито моята.  Съвсем егоистично си признавам, че се чувствам отлично. Който го притеснява моята или неговата възраст, да си страда.

# 114
  • Paris, France
Магдена, в България са голяма рядкост многодетните майки. тези, които познавам се броят на пръстите на едната ми ръка. В гимназията нямах съученик от семейство с повече от две деца. Рядкост са. Както пишеш обикновено втората бременност е с близнаци и затова.

Браво Шарки!  bouquet В България детски май няма никакви ако родителят има жилище, а собственици са над 80% от хората.

# 115
  • Пловдив
Така е - многодетните са малко. Говорим за тези, които не са циганки.  Embarassed
Измежду самите многодетни - отново извън циганките - обаче работещите не са никак малко.

# 116
Аз съм пример за многодетна работеща майка (невидяла никога що е то детски), че и с много по-млад съпруг. Нито неговата възраст ме притеснява, нито моята.  Съвсем егоистично си признавам, че се чувствам отлично. Който го притеснява моята или неговата възраст, да си страда.
След като вие сте ОК с това, все тая кой за какво се притеснява.

# 117
  • Пловдив
Всъщност за чужд брак нормално никой не би се притеснявал.
Е, евентуално може свекървата, тъщата и така нататък... евентуално.

# 118
Всъщност за чужд брак нормално никой не би се притеснявал.
Е, евентуално може свекървата, тъщата и така нататък... евентуално.
Аз, ако стана свекърва някой ден, не бих се притеснявала за подобни неща. Ако Говендър Мой е щастлив с нея, защо не? Като тъща може и да се притесня, не за друго, а защото жените все още са в по-неизгодна позиция и го отнасят.

# 119
  • Пловдив
Аз написах "евентуално". И нямах предвид конкретно случая на Шарки, нито дори въобще случаите на по-млад мъж и по-възрастна жена, а въобще всякакви притеснения за чужд брак.

Общи условия

Активация на акаунт