По-млад мъж до теб!

• 25 708
  • 239
  •   1
Отговори
# 15
  • Най-красивата страна
Аз пък не мога да бъда с мъж ,който е по-млад от мен .На такъв мъж гледам както на по-малкия ми брат и не мога да го приема като сексуален обект.
Ако  мъжа е с 15 -20години по-възрастен от мен ,пак не ме привлича.
Иначе имам такива познати-тя на 50,той на 32.Тя има голям син от предишен брак,а той не може да има деца.Живеят си заедно вече 7 години и изглеждат щастливи.Свикнала съм с тях и ги приемам като нормална двойка,въпреки,че разликата си личи.
Съпругът ми е с 3 години по-голям от мен.

# 16
Авторке, ако се обичате и имате еднакви виждания за общо бъдеще, не виждам проблем. И ние с партньора ми сме с разлика, но в негова полза. Щастливи сме, имаме дете и възрастта изобщо не е пречка, даже напротив. По-различно е, когато жената е по-голяма, така че вие сами най-добре ще усетите дали нещата се получават.

# 17
Моят мъж е по-млад от мен, а освен това е и страшно красив и изглежда много по-млад от годините си. Аз смятам, че си изглеждам на годините, по-млада, ако ме гледаш в гръб.Laughing

Живеем вече над 12 години заедно, не усещам разликата в годините ни да е проблем или някакъв фактор. Важна е не биологическата възраст, а зрелостта на хората и съвместимостта на характерите. Да гледат в една посока, да имат подобни ценности и да се стремят към едни и същи неща в живота.

Успех ти желая във връзката и по-малко притеснения!

# 18
  • Over the rainbow
До човек си е според мен. И ние с бившия близо 4 години заедно с 10 години разлика. Ами наистина изглеждаше като поведение по-зрял, и като цяло доста стабилен беше, обаче гледахме в различни посоки. Аз съм на етап семейство и деца, а той на етап кариера. Отделно прояви интерес към друга жена, което и беше причина за прекъсване на отношенията ми, което за нещастие за мен доказа, че не съм преценила правилно ситуацията и си минаха така годинките, но нищо. Човек се учи от грешките си. Иначе имах доста съображения в началото дали да я започвам тая връзка, не се виждах сякаш с по-млад мъж, но той беше доста напорист и ме спечели. Но сега като се замисля, нещата още от началото не са били ок. Просто човекът не беше на моите честоти. Макар да сме говорили за семейство и за деца, правехме планове за бъдещето, просто един ден е решил, че иска да пробва и с друга за разнообразие.
Като заключение ще кажа, че разликата във възрастта не е фактор. Ако човекът е сериозен и имате общи интереси, подкрепяте се, обичате се няма нищо лошо и връзката може да просъществува.
При мен не се случиха нещата.

# 19
Според мен такава връзка не е особено стабилна. Особено, ако за жената е време да създаде семейство и да стане майка, не е препоръчително да се обвързва с младеж, който все още учи или е в началото на самостоятелния си житейски път - намиране на работа, утвърждаване в професията, отделяне от родители и т.н. Не, че не ми се е случвало и на мен. За кратко имах връзка с колега преди доста години. Аз на 31, той на 25. Въпреки, че беше минал казармата и завършил, не беше проблем и намирането на работа, не се получи. Приемам го за съвсем нормално. В кръга на моите познати има такива успешни връзки и бракове, но там разликата в полза на жената е до 5 години, даже 4. Не повече. Имат и деца. Но и двамата са били узрели за идеята за семейство и деца.
Не съм приемала, харесвала или участвала и във връзки, в които мъжът е 15, 20 и повече години по-възрастен от жената. А съм имала възможност. И все пак, колкото и да не ни харесва, биологично обусловено е последното да е далеч повече в рамките на нормалното, отколкото другото. Просто жената има един доста кратък житейски процерец, в който може да стане майка.
Виждала съм и жени, които си имат деца от предишни връзки или не искат да имат деца, заедно с по-млади от тях мъже. Доколко обаче такава връзка ще продължи е въпрос на решението на мъжа в нея кога ще поиска свои деца и семейство.

# 20
А защо се изхожда от максимата, че един мъж и жена ще искат да са заедно само за да имат деца?
Това е несъстоятелен довод.
Оттук и липсва всякаква логика в избора на възраст на партньор. Много двойки са заедно, защото им е добре да са заедно – двамата. Други имат меркантилни подбуди, но пак са си взаимно полезни и достатъчни, трети се боят от самота и пак са заедно. Децата не са единствен залог и база за нормалност при избор на партньор.

# 21
  • Sofia
При Nataka това е водещото, както стана ясно от темите ѝ...

# 22
  • София
А защо се изхожда от максимата, че един мъж и жена ще искат да са заедно само за да имат деца?
Оттук и липсва всякаква логика в избора на възраст на партньор. Много двойки са заедно, защото им е добре да са заедно – двамата. Други имат меркантилни подбуди, но пак са си взаимно полезни и достатъчни, трети се боят от самота и пак са заедно. Децата не са единствен залог и база за нормалност при избор на партньор.

Не е казано, че двама души искат да са заедно САМО за да имат деца, но генетично заложения инстинкт за размножаване е тясно преплетен със сексуалното влечение и когато се събираш с някого, към когото изпитваш сексуална тръпка, е нормално да мислиш и за създаването на деца.

Изключения, които ти описваш, съществуват, но са точно това- изключения и въпреки всичко, не изключват желанието за деца.

# 23
Цитат
когато се събираш с някого, към когото изпитваш сексуална тръпка, е нормално да мислиш и за създаването на деца.
Нормално е за някои – за други е нормално да имат просто сексуално влечение. Много от младите хора днес отлагат раждането на дете и залагат на кариера, саморазвитие, търсене на подходящ партньор или неангажиращи връзки.
Нормално може да е било преди 100 години, когато жените нямаха права, информация, а интернет, повечето днешни технологии дори не са били сюжет във фантастичните романи.
Не съм фен на феминизма или крайната еманципация, но в частта на ниво личност съм категорична, че хората не подлежат на разделянето им по полови белези и инстинкти.

# 24
Не е проблем, според мен.
Скоро разбрах за една колежка, че е 9 години по-голяма от мъжа си.
На вид е точно обратното, той изглежда по-стар.

# 25

Да, много връзки започват с други цели и виждания-на хората им е приятно да са заедно, имат сексуално привличане, любов от пръв поглед и т.н. Обаче, рано или късно поне единият започва да мисли за деца и ако другият не е готов за тази крачка, обичайно връзката приключва. Единствено, когато и двамата партньори имат деца от предишни връзки, тогава има вероятност да не засегнат темата за общи деца и то най-често, когато и двамата вече отминават възрастта да имат деца. Така че рано или късно, в една сериозна връзка темата за децата се повдига. Обратното би било неестествено. Тук говоря за стабилна и сериозна връзка, а не за краткотрайни  и мимолетни връзки, или такива за развлечение, от които и двамата нямат сериозни очаквания.

# 26
Хората може и да са на еднаква възраст и единия да мисли за деца, а другия не. Или по някаква причина единият да не може да има. И не е задължително с възрастта това да се променя. Някои цял живот не пожелават деца. Връзката, поне според мен, се гради на любов, вяра, интереси дори. Ако съвпадат интересите им да нямат деца, няма проблем. Ако съвпадат интересите им да имат, то ще намерят начин. А ако не съвпадат, дали ще са на една възраст или на различни, или ще трябва да направят компромиси, за да задържат връзката си, или ще си поемат по своите пътища. Връзки се създават и разпадат много често в днешно време, независимо от възраст, етнос, социално положение. Само от конкретните хора си зависи как и колко ще протече дадена връзка.

# 27
Щастлива мама, точно това имах в предвид. Ако и двамата вече имат деца и никой от тях не иска общо, тогава съм склонна донякъде да приема, че подобна връзка може да просъществува. И отново няма гаранция, че по-младият мъж в един момент няма да се преориентира към своя връсничка или по-млада жена. Освен това е и донякъде дразнещо да си с човек, който в момента минава по пътя, по който ти вече се връщаш или поне си го изминала преди него и вече си си взела поуките и опита от това пътуване, а той тепърва събира впечатления и житейски преживявания.
Например, той на 33, тя на 43. Жената на такава възраст е все още привлекателна, интересна, опитна, страстна, знае какво иска. Но след десет години - тя на 53, в менопауза, той на 43 - кризата на средната възраст и естествена преориентация към жени във възрастовия диапазон - 25-35, например.
Разбира се, всяко правило си има изключения, но и те само потвърждават правилото.
Изключвам и случаи на публични личности като Еманюел и Бриджит Макрон - там по-скоро става дума за някаква тяхна си уговорка, която нас, обикновените хора не ни вълнува особено, пък и публичните личности си имат личен живот, който трябва да си остане такъв.

# 28
  • Sofia
Възрастта сама по себе си не е определящ фактор. 8 год. не са толкова много, че да имат осолено значение. Не са 30 примерно. Много зависи какъв е човекът, но това малко зависи от възрастта. Моят мъж е с 5 год по-малък и това никога не е било проблем. Отглеждам си го като бебе, но не защото е по-малък от мен, а защото е инфантилен. И по-голям да беше винаги ще си е такъв.  Mr. Green Та зависи твоят какъв е. А и много зависи ти какво търсиш. Ако търсиш някой, който да те глези и обгрижва не се жени за по-малък. Не е невъзможно, но е по-малко вероятно. Но ако ти си силната страна и искаш повече свобода е много добре да е по-малък. Та прецени си във вашия случай как е. Няма универсална рецепта.

# 29
Савина, не ти завиждам с инфантилен мъж до теб,но ти си знаеш най-добре. Щом те устройва.

Общи условия

Активация на акаунт