Детската градина - всичко, което ни вълнува 19

• 33 335
  • 766
  •   1
Отговори
# 210
Като че ли "камери" е това, което искаме и двете страни. Хем да не присъстваме вътре с тях, хем да си ги виждаме какво правят. Simple Smile

# 211
  • shumen
Вечер като го взема е щастлив.Сутрин обаче има дни,в който реве ужасно много.

# 212
В Пловдив сложиха камери в няколко ДГ. В КОРИДОРИТЕ- само за видео наблюдение без звук. Има ли смисъл да се коментира тая нелепица...

# 213
Отбий номер само..........

# 214
В Пловдив сложиха камери в няколко ДГ. В КОРИДОРИТЕ- само за видео наблюдение без звук. Има ли смисъл да се коментира тая нелепица...

Има, защото някой е направил обществена поръчка, на някой са му изкупили камерите и на някой са му платили да ги сложи.. а пък някой е получил И пари за създаването на този проект. И накрая- нищо.
Истината е, че докато не се променят други условия, много трудно може да имате подкрепата на учителките за камерите.
Другото стане ли, вече и камерите, даже и със звук, ще са лесна работа.

Последна редакция: нд, 17 сеп 2017, 14:31 от Lolly13

# 215
  • Варна
Нашите като са на двора може да се промъкне човек и да позяпа, има къде да се скрие. Много са сладки. Но едно фиксира ли те, край. Като малки шпиони са, веднага тропат, че е дошла майката на Х. Нашата група е и на първия етаж, има големи прозорци и вечер също е удобно за шпионаж Simple Smile Абе аз по други критерии избирах уж градината, а то виж какви бонуси имало още Simple Smile))

По този повод се сещам за една случка с племенника на един познат. Става преди години, поне 20 и нагоре. Въоросният племенник тръгва на градина ама е едно дете, много глезено и всички му треперят, първороден внук, че и мъж. И понеже родата се тръшка дали златото ще получи подобаващото отношение в градината, дядото се дегизира с шапка и някакви дрешки, с които внукът уж да не го познае, и висва на оградата да надзирава. В резултат учителките се панират, викват полиция и деди е изкарал един доста неприятен час в обяснения защо се крие и зяпа малките деца.

# 216
# 217
  • shumen
HighSpeed,то това си е да се смееш ли,да плачеш ли.Голяма случка е имал тоя дядо.
При нас също няма къде да се скрие човек,защото едно види ли те и веднага казва,че някой е дошъл.

# 218

Истината е, че докато не се променят други условия, много трудно може да имате подкрепата на учителките за камерите.

За какво говориш? Да разбирам ли, че учителките имат нещо за криене?

# 219
  • София
Лоли, имаш талант на разказвач. Стилът ти много ми допадна Simple Smile

# 220
  • София
Айде да видим как ще ме спрат пък да вляза. Не са познали. Не им застрашавам по никакъв начин сигурността...щото те излизат с този аргумент. Аз съм родител и си знам правата. Това е безумие просто...

При нас детето непременно се предава и приема от/на учител. Влиза се до пред стаята, понякога следобед - на двора. Но наистина в някои градини просто не допускат родители и това е положението. Регламентирано е в правилника. Ако щеш. Аз лично не знам ако ги бяха приели в такава, дали щях да ги оставя там. но често хората нямат избор или например тази информация им е спестена и като я научат, вече е твърде късно...

Моите ЛИЧНИ впечатления са, че май няма "държавни" градини, където да допускат родители вътре в статите извън времето на родителските срещи (където пък някои учители подканят да се разгледа)... От друга страна съм виждала нахални родители, които влизат с мръсните обувки (децата доооста време изкарват по пода, ако не знаете) и напред с рогата, без да се досещат колко разстройват другите деца, тъй като все пак това не е разрешение и техните родители спазват правилата :/ Доста неприятно е чувството...
В нашата градина има вариант за силно притеснените родители в първите дни да си видят детето през деня и да се уверят, че е добре. Уговарят се с директорката и тя "вкарва тайно" родителя в мокрото помещение на групата, от което през стъклена преграда се вижда стаята. Така детето не знае, другите деца не се разстройват, а майката се успокоява. Самата възможност за това като цяло е достатъчна за повечето родители и не съм чувала да е широко използвана...

П.С. Вие знаехте ли, че в някои градини пътеките по коридорите се махат и слагат ВСЕКИ ДЕН, сутрин и вечер. И аз не знаех, докато не го успанових случайно преди време...

# 221
  • Варна
При нас пада голямо чистене всяка сутрин. Тия лелки се разсипват направо. За вътре в стаята на децата не знам, но в съблекалнята лъскат всичко - пейката, шкафчетата, пода, таблата по стените. Абсолютно всяка сутрин.

# 222
При нас не съм видяла такова чистене и лъскане. Шкафчетата ги почистват през ваканциите. Единственото по което познавам, че е чистено е като изхвърлят бутилката с вода, която задължително държим в шкафчето. Децата пият вода от шишетата които са си занесли, кота им свърши водата им сипват от чешмата. Днес ни е първи ден след прекъсване от близо 2 месеца, тъй като правиха ремонт в детската градина. Единственото което външно се забелязва е сменената настилка в двора. Преди беше с бетонова настилка, а сега са поставили плочки. По нескопосано поставяне не съм виждала #Crazy от сега плочките се мърдат като ходиш по тях  Close . Освен това не са приключили с ремонта, кухнята не е готова и ще бъдат на кетъринг ooooh!

# 223
  • гр.Пловдив
Цитат
П.С. Вие знаехте ли, че в някои градини пътеките по коридорите се махат и слагат ВСЕКИ ДЕН, сутрин и вечер. И аз не знаех, докато не го успанових случайно преди време...

Да,в нашата градина всяка вечер леличката я виждам,че ги е изхвърлила на двора и е започнала бясно чистене,след което ги постила обратно,да са чисти за следващия ден.

Относно плочките по двора в градините-повечето са от комунизма ,рядко има нови настилки,съответно има дупки,децата се спъват и почти винаги синът ми е с обелени колена и лакти..ама карай

# 224
Дъщеря ми от предната бетонова настилка има белег на скулата. С детенце от нейната група тичаха и тя се спъна и падна, като не успя да се подпре хубаво с ръце и си удари лицето. Настилката беше доста изронена  и с много камъни. Радвам се, че я смениха, но плочките които са поставени както писах по рано още сега са клатят, а са току що поставени. Не ми се мисли след няколко месеца какво ще е като почнат дъждовете и снега.

Последна редакция: пн, 18 сеп 2017, 10:47 от Адриа

Общи условия

Активация на акаунт