Детската градина - всичко, което ни вълнува 19

• 33 335
  • 766
  •   1
Отговори
# 255
Да ви питам, как трябва да се обръщат децата в 1-ва група към учителките? Госпожо, лельо? Учителките представят ли им се сами?

# 256
Госпожо Иванова например, към лелите - леля Ива, да речем.

# 257
Госпожо Иванова например, към лелите - леля Ива, да речем.

Това вашите деца "могат" ли го?

# 258
Моят е голям. Мисля, че в първа градинска група ги учат самите госпожи как да се обръщат към тях. Не се тормозете за такива неща, идват си съвсем естествено. Но може вкъщи, като говорите за ДГ, да казвате: "Г-жа...., леля...." Peace

# 259
  • shumen
При нас в първа група ги учат как да казват на госпожите и лелите.

# 260
  • София
Още в яслата ги учеха да казват на сестрите госпожи, а на лелята леля и име.

# 261
  • Plovdiv
Здравейте, да се включа и аз в темата . Имам си принцеска на 3 годинки и на 25 за първи път отиде на детска градина. Ден който чакам от много много време и в събота през ноща не спахме заради сополи на малката, като цяло искам да се оплача че се надявах да ходи поне една седмица Ама не и един ден Cry

# 262
Още в яслата ги учеха да казват на сестрите госпожи, а на лелята леля и име.

Как? Моля? Че детето от къде ще знае коя е сестра и коя леля в яслата?? То аз не ги знаех коя каква е, пък какво останало за детето...

В 1-ва група, мисля, че също няма да знае разликата.

Малко сложно ми се вижда да им викат "госпожо" в 1-ва група.

# 263
  • Варна
Че кое му е сложното...

# 264
Поскожите...им викаше моя в яслата...

# 265
  • София
Здравната "корица" я искат всяка есен до 12 клас, тъй че за догодина си сметнете ходенето и просто не го забравяйте. Някъде не вземат децата без нея дори. В училище вече мърморят, ако не сте я донесли...

amy_nka, моят НУРС чудесно се справяше с "мойта 'пужа" в първа група Simple Smile Учителките си ги учат. В групата на момата пък има например г-жа (първо име), г-жа (фамилия) и леля (галено 1 име).

Последна редакция: пн, 18 сеп 2017, 21:49 от зелено човече

# 266
  • shumen
Че кое му е сложното.

# 267
  • София
Ами разпознаваха ги някак.
Не бяха точно госпожи, а гожи, поскужи и други вариации.
Едната беше със сложна фамилия и и казваха по име- мони, тя така ги беше научила.
Имат си явно начини.
Та в първа група беше наясно в йерархията вече.

# 268
  • София
Моят пък "божкожа" казва Simple Smile
Нашият педиатър ми дава данните за здравно-профилактичната карта на око. Добавя си по 1-2 см към ръста на детето при всяко ходене за такава карта и последния път гледам - писал ръст 94 см, тегло 16 кг. А той беше пролетта 108 см и 19.5 кг и веднага го сръчках да ги поправи и да ги извади наново.
Ние имаме проблем в новата градина - дори за първа група не дават гърнета! А моето дете се обслужва само, ходи си сам до тоалетна, облича се, яде си сам, но има един единствен проблем - може да ака само на гърне. Помолих ги ако може да донесем едно - казаха, че не било разрешено! Днес още сутринта му се акаше, но не успя на тоалетната чиния. Като го взех също каза че му се ака и пак ходихме в тоалетната на детската, пак не успя и каза, че иска в гърненцето. Чак, като се прибрахме, тогава успя. Милия, цял ден се е стискал. Какво мога да направя в случая? Деца с памперси и биба има и за тях е разрешено, а гърне за нас - не!

# 269
  • София
Моят син не би могъл да каже госпожа, но той проговаря късно и малко трудно.
И мен ме притеснява ходенето до тоалетна.Наскоро започна да казва за акото, за пиш още не казва, ако сме вкъщи си сваля долнището и сяда на гърне.Иначе е ходил и на седалка върху тоалетна, но сам не може.
Той няма да им казва, ще стиска, докато не се напикае. Чудя се след няколко дни напикаване дали няма да се пречупи поне да им ъ-ка и сочи, но надали. Не ми се иска да преживява такива неща, да се стиска по цял ден и евентуално да му се карат, че се е напишкал/наакал.
Сестра ми беше така през цялата си градинска кариера, така и не им каза. Напикаваше се и на 5, получи разни проблеми с ходенето по нужда от стискане.

Общи условия

Активация на акаунт