Детската градина - всичко, което ни вълнува 19

• 33 084
  • 766
  •   1
Отговори
# 30
Нещо ми се мержелее, че могат да останат в градината до септември, но заплащат двойна такса на месец. Познати са ми споменавали, но не знам дали правилно помня.

Ще питам госпожите, когато имам възможност, може би на родителската среща и ще ви кажа какво са ми отговорили.

Иначе ще носим цветя - 3 букета /2 госпожи и 1 леля/. Чудя се за сестрата и директорката... newsm78

# 31
Моето дете също сега ще е четвърта група. Ще носим 3 букета - 2 за госпожите и 1 за лелката. Относно оставането през лятото на децата от четвърта група имам спомен, че караха родителите да платят на куп таксите за месеците които ще посещават децата и тогава дават свидетелството за ПГ.

# 32
Това също е незаконно, но както и да е. Има и съдебна практика.

# 33
  • София
А навсякъде ли са 2 госпожи и 1 леля. Аз нямам идея какво е положението и колко букета да нося. Ужас. Да бяха ни събрали да се представят, да разкажат, това не е нормално. Нито знаеш при кой го водиш, нито нищо. Ще врачувам..

# 34
  • shumen
Би трябвало навсякъде да са 2 госпожи и една леля.
При нас пият от еднократни чашки и са с диспенсер.
Моят сега в четвъртък е рожденник и тази вечер питах госпожата за торта и каза,че дават,но искат и еднократни чинийки да им я сложат.

# 35
  • София
За 15.09. какво са предвидили във вашите групи? Дочувам, че при нас щяло да има театър, и нещо като вътрешно тържество само за децата - но нищо не казват, само слухове и недомлъвки. Много ме дразни тази потайнственост. Трябва всичко да е ясно разгласено според мен, след като става дума за децата ни...

Моите зайци нали не са прекъсвали, а и ми стигат ученическите простотии с речите и висенето в двора, та се радвам, че 15 септември е най-обикновен ден. И да има някакви празници, не ни занимават.

Тук водата от чешмата е съвсем ок за пиене и си признавам, че ме дразни това с диспенсърите. Но също така вече нямам капацитет, нерви и място за още бели кичури, така че просто съм се отказала да я водя тая битка...

Моят синковец е вече четвърта група. Има ли практика от училищата да правят срещи в градината, за да се видят с децата?

Някои правят, но обикновено най-близкото. В края на учебната година.

Другото, което ме интересува, е лятото докога може да бъде в градината. Чух, че можело до 14.09 на съответната година... newsm78

Да, така е. Не позволявай да те излъжат с ремонт на стаята или "разпускаме групата". Длъжни са, макар и в сборна група. Няма разлика в таксата. Моят батко беше дори и в дежурна градина лятото преди да започне училище.

silver birch, цветя не нося в градината за 15 септември. 2 деца * 2 учителки + допълнително 2 лели за в градината. Директор, музикална учителка, логопед (ако посещава)... Съжалявам, но просто ни е непосилно. Децата носят картички в градината (рисуват ги сами) и купуваме по едно платнено цвете за учителките в училище на баткото само.
В колко часа се вземат децата питай конкретно на място, защото навсякъде е различно.
В нашата градина има обща родителска среща за родителите на новоприетите деца всяка година в началотто на лятото - след класиранията. Дава се предостатъчно информация и може да се пита. Може да предложите като практика.

# 36
  • София
Благодаря на всички за отговорите  Hug

# 37
Благодаря ти, зелено човече, за отговора! Да съм теоретично подготвена, ако има някакви спорове.

# 38
Мами, за първи път се записвам - след броени дни ще сме "градинари" за първи път. Понеже 15.09 се пада в петък, кога трябва да сме на градина, в петък или в понеделник, на 18-и??

Какво трябва да си носим на градина освен пантофи? Първи ден с децата ли ще бъдем? Един час ли, цял ден ли? Кога става, как става запознаването с учителки и градината? Първия ден родителска среща ли има? Обяснете ми малко, да знам какво да очаквам и да правя първия ден.

Вълнувам се все едно го пускам на училище 1-ви клас. Simple Smile

# 39
  • София
пантофи и резервни дрехи носете, евентуално шише с вода.
родителска среща се насрочва като се посъберат децата.
иначе отивате, оставяте си детето и си тръгвате.
другите неща постепенно се носят като поискат.

# 40
Ако досега детето не е ходило на ясла/градина, е хубаво в началото да си го вземате по-раничко, дори по обяд първите дни. Иначе носите пантофи, резервен комплект дрехи и бельо, носни и/или мокри кърпички, шише с вода, пижама. Ако ви кажат нещо друго, може да се занесе допълнително.

# 41
  • Варна
В нашата градина няма опция да се вземе детето на обяд, не се практикува подобно нещо по принцип, това не е ясла все пак. А кога да идете за първи път би трябвало да ви кажат от градината.

# 42
  • София
Момичета, искам да ви питам за перианалния отпечатък - може ли като съм го взела тази сутрин утре да го занеса в лабораторията? Т.е. има ли специални условия за съхраниние? За акото ми е ясно, че трябва да е в хладилник. Благодаря ви предварително!

# 43
  • Варна
Аз си мисля, че не би трябвало да е проблем, все пак яйцата или са там или ги няма, няма да изчезнат с времето. Бутни го в хладилника за всеки случай и толкоз. А за най-сигурно може да звъннеш в лабораторията.

# 44
В нашата градина няма опция да се вземе детето на обяд, не се практикува подобно нещо по принцип, това не е ясла все пак.

А това пък защо?  Никога не са ни правили проблем. даже имам чувството, че това е улеснение за персонала-все пак едно крещящо гърло по-малко Joy

Два пъти съм го вземала по обяд, след като се нахранят - водих го на зъболекар. Други родители също съм чувала да процедират така.

Освен това, освен целодневната, има и почасова и полудневна форма на обучение - принципно.
Не вярвам да не й разрешат да го вземе по-рано детенце, ако майката поиска .

Общи условия

Активация на акаунт