Детската градина - всичко, което ни вълнува 19

• 33 335
  • 766
  •   1
Отговори
# 375
Ако са били по къси панталони, явно от вкъщи са пратени така. Те преди обяд не се преобличат.

# 376
  • shumen
Съни,аз сутрин му слагах къс панталон и отгоре дългия докато отидем до градината.

# 377
Госпожите не преобличат децата, нито сутрин, нито следобед. Само, ако има нещо като изцапване, поливане с вода, напишкване и т.н. Възможно е да им кажат да си махнат горнищата, ако е много топло.

# 378
А, аз такива упражнения не правя. Ако преценя, че е за дълъг панталон сутринта, така си стои до края на деня. Отгоре е лесно - тениска и суитчър.

# 379
Здравейте! Незнам дали тук е мястото за въпроса ми, но ще попитам все пак. Трябват ли ми отново всички изследвания за втора група? Или само бележка от личния лекар и амбулаторна карта? Нямам спомен да са ми казвали преди ваканцията.

# 380
  • shumen
За втора група ти трябва само ОЗБ бележка и амбулаторна карта.

# 381
Да допълня само - ако има отсъствие над месец или два , между първа и втора група - съответните изследвания за паразити и МБ евентуално, по наредбата за здравните изисквания в ДГ.

# 382
Има да. Август не работи градината, а юли бяха сборни групи и не е ходила.
Благодаря ви!

# 383
Здравейте, може да ви звучи странен въпроса..но струва ли ви се нормално, без никаква предварителна информация от ДГ, РЗИ да изискват проби от децата. Медицинскара сесетра в градината е взела перианален отпечатък от всяко дете. Получихме информацията след това, но на мен ми се струва странно да не уведомяват изобщо родителите. Уточнение; ние сме в 1ва група.

# 384
При нас слагат съобщение на видно място в ДГ, че ще се прави еди кой си ден.

# 385
И на мен ми е странно. Намирам го и за нередно също. Коментирали сме точно този въпрос тек преди около година...

# 386
A това е от онези теми - всяка година по същото време.

# 387
Питахме защо не са ни информирали по-рано. Директорката каза че не е практика да уведомяват родителите защото и те не са знаели. Била спонтанна проверка от РЗИ. Но нещо не ми се вярва.

# 388
  • Варна
Аз не виждам полза от това нещо, нали отпечатъкът се взема рано сутрин, преди ставане, преди каквото и да е избърсване. Иначе не виждам проблем, честно казано, като искат да вземат проби. Вас какво ви притеснява точно?

# 389
  • София
добре е да уведомявят, при нас слагат бележка на входа.
една майка сподели че иска да знае не за друго, ами някак да подготви детето, имало си страхове и настава драма, като е подготвена е съвсем друго и на проверяващите ще е по-лесно с непищящо дете  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт