Детската градина - всичко, което ни вълнува 19

• 33 114
  • 766
  •   1
Отговори
# 690
  • Варна
Значи всичко друго как да е, но последното - че е нарекла детето лъжец пред другите няма как да отрече. Той конфликтът вече е налице, и без провокация  тя се държи абсолютно непрофесионално. Ясно ще и кажа, че това е недопустимо. Ако обича да не квалифицира детето повече, особено пред другите. Направо не знам, отвратително отношение.

# 691
  • Варна
Аз бих кацнала право в кабинета на директорката.

# 692
  • Варна
Май май... Нали учителите винаги апелират да се обръщаме първо към тях, да не бързаме да ходим при директора. Е, обърнала си се, те са направили още по-голяма простотия, вместо да изгладят нещата.

# 693
  • Варна
При нас театърът е станал от 3 на 4 лв вече. Днес плащах.

# 694
  • София
Всъщност и аз очаквах , че ситуацията ще приключи още вчера сутринта , но тя е решила да продължи.
И за разлика от нея, аз не съм я питала пред още 30 човека, но тя пък е решила индиректно да нарече детето лъжец. И въпреки че тя не може да го нарече лъжец , децата могат. Хитър ход от нейна страна. Поне сега разбирам , какъв тип възпитателни начини ще прилага. Днес не беше тя на смяна.
Довечера.

# 695
И ние сме с нова госпожа,четвърта група сме.Замести напусналата преди нея,имах добри впечатления харесвах е,но преди две седмици казала на детето ми,че е сто кила.И тя обича децата,както госпожата на Уинд.То голяма обич,чак мачкат самочувствието на децата.Казвате,пускам жалба в РИо и  им гледайте реакцията.
П.п. детето ми е 30кг. и висок 130 см.

Последна редакция: чт, 26 окт 2017, 14:12 от Yes Darling

# 696
  • Бургас
Когато прочетох, първосигнално си казах, да, веднага жалба. Но завиис как го е казала - ако детето, да кажем е искало допълнително десерт, или иска да вземе от на някое друго дете и госпожата с шега/усмивка казва - еее айде, сто кила си станал...
Не я оправдава де...

# 697
Когато прочетох, първосигнално си казах, да, веднага жалба. Но завиис как го е казала - ако детето, да кажем е искало допълнително десерт, или иска да вземе от на някое друго дете и госпожата с шега/усмивка казва - еее айде, сто кила си станал...
Не я оправдава де...
Играел е, стъпил на столчето,не е било за храна.Книга ще напиша,до края на годината със случки неприятни.

# 698
  • гр.Пловдив
Това за кг и височината в нашата градина имаше разправии,понеже 4 деца от "големите" 6 годишни били адски едри и високи и не се събирали вече в легълцата и за да не ги издънят си прекарваха времето за спане по столчетата с рисуване или тихи игри ,тъй че почти нищо не може да ме учуди вече..

# 699
  • shumen
На мен досега не ми се е случвало да го върнат,че не спи на обяд.При нас тези,който не спят ги занимават с тихи игри.
Аз също,ако нарече детето ми лъцец веднага отивам при директорката.

# 700
  • София
Днес се опитах да говоря с учителката, честно чувствам се мръсна от подобни разговори. Имах чувството , че съм в някоя махала, че споря със стената.

Само мога да кажа , че е хитра жена.
Даже очаквам да ме привикат мен при директорката.

В края на разговора осъзнах , че като задаваш явно неудобни въпроси , все някой си го получава.

# 701
Уинд...тя няма да си признае. Но е важно да чуе твоята категорична позиция, че не си ок с това. Поне за в бъдеще да внимава. Не че е сигурно и това де, но нямаш много опции. Говори с детето да не му пука от такива неща, че околната среда си е такава и в даскалото. Hug

# 702
  • Варна
И какво, ако те привикат при директорката, ще ти намали поведението ли Laughing Според мен ти инициирай тази среща. Щом е толкоз хитра и не пада по гръб, по-лошо едва ли ще стане. Нека знае, че не си оставяш магарето в калта и че ръководството е информирано за случая.

# 703
  • Варна
Нападението е най-добрата защита. И аз казвам ти да си инициатор на срещата с директорката.

# 704
И аз съм за - тихичко, културно и вежливо излагаш случая пред директорката и обясняваш какво точно те притеснява. Тя ако е на място - ще й свие перките на оная кокошка.

Имала съм подобен случай с музикалната "педагожка" /кавичките са съвсем умишлено сложени/ - хванах я в коридора една сутрин и в прав текст й рекнах че не съм ок с поведението й спрямо моят син и ако не може да намери правилен подход, просто да не се занимава с него... /беше го дърпала и му викала на ухото, щот не искал да танцува.../. От тогава не съм имала оплаквания от детето по отношение на нея.

/Между другото тогава учителката, която принципно е ок, също се опита да замаже случая, стана ми дори смешно - когато я попитах какво точно се е случило, с изненада открих, че в точно тоя момент тя си обличала жилетката в стаичката и нищичко не била чула .. JoyJoyJoy/

Но е важно да се заяви позиция пред тях и да знаят, че няма да оставите нещата така, доколкото зависи от вас.

Общи условия

Активация на акаунт