Забременели след ин витро - Tема 39

• 55 714
  • 736
  •   1
Отговори
# 285
Zauberien, не съм се задълбочавала много по темата, за да не се психирам излишно, но има вриант да се резорбира от организма, също може да си остане така и да си стои. За други лоши сценарии не ми се мисли, не знам дали съществуват.

# 286
  • В сърцето на любимия човек
Ето и вариантите, които предлага амазон:
https://www.amazon.com/s/ref=nb_ss_ba?url=search-alias%3Dbaby-pr … amp;tag=bgma0c-20

# 287
# 288
Здравейте, момичета Sunglasses Още малко да се бях поизгубила и направо ще изпиете темата.
Попълних списъка, ако някой иска промени да пише Wink
Другото вече ми е каша Rolling Eyes

# 289
В случая наистина домашен доплер е добра идея.
Само да кажа, че с доплерите трябва да не се прекалява, тоест добре е, ако си имаме домашен да го ползваме за кратки интервали.

# 290
В случая наистина домашен доплер е добра идея.
Само да кажа, че с доплерите трябва да не се прекалява, тоест добре е, ако си имаме домашен да го ползваме за кратки интервали.

Да, звучи логично! Мерси Simple Smile

# 291
Здравейте,
На прегледа ми днес се видя, че матката е в контракция, аз съм в 4-ти месец. Това продължи през целия преглед. Изписаха ми Магнерич 3 пъти по 1. Малко съм притеснена от тази толкова ранна контракция и от това, че ще трябва да приемам магнезии.
На какво се дължат тези контракции?
Пиете ли магнезии, по колко и коя марка смятате, че е най-добра?
Има ли нещо специфично за пиенето, след ядене и т.н....
Имам и някакви други марки магнезий вкъщи  - Оптисана. Изкушавам се да ползвам и от тях, но не съм сигурна дали са ок за бременни?

# 292
Стеличка, магнезий пия от 13 г.с. поради болки ниско долу и контракции.
Първо ми изписаха Биолектра 365 х1 дневно, но месец по-късно нямаше промяна и поради скъсена шийка ми го смениха с Магнерот 3х2, който пих до 37 г.с., последния месец обаче 3х1. Родих се с него, веднага имах положителен ефект.
За приема нищо специфично не са ми казвали, само като включихме желязо, тогава трябваше да има 4 часа интервал м/у двете.

# 293
Жанче, и на мен ми изписаха Биолектра точно за болки ниско, но ме е страх да я пия, защото Сигридов ме наплаши, че преид 20г.с. нетрябва да взимам нищо, за да не навредя на бебка. Сега и желязото ми е под нормата и за него невзимма нищо и се чудя как ще закрепям положението. А какво се усеща, като имаш контракции, стягане на корема ли и за скъсяване на лийката усеща ли се нещо или само с вагинален трансдюсър се вижда? Сигурно са ми глупави въпросите, но точно сега съм на тая вълна и много се притеснявам да не се окаже, че има изоставане в бебето и скъсяване на шийката Cry

# 294
Теди, точно стягане на корема се усеща, както и болките ниско долу. На мен и на бебето нищо не ни е станало от ранния прием на магнезий, не знам защо Сигридов така смята, но всеки лекар си има различно мнение и подход.
Измерването на шийката е най-коректно с вагинален ехограф, вижда се и дали е затворен цервикалният канал. В 18-19 г.с. като я изкараха скъсена, ме прегледаха и гинекологично, за да преценят как е като твърдост.

# 295
Прави ми впечатление последните дни, че бельото ми е мокро понякога, все едно съм се изпотила. Започнах да си мисля дали това не е някакво изтичане на води, това има ли как да се провери? Смятам утре да отида на извънреден преглед, защото въпросителните ми станаха много. Освен всичко вечерно време в съня си се събуждам от "топка" в гърлото и ми е трудно преглъщането, всякаш е заседнало нещо. Аг каза, че било от бременността, но повечето пъти като се случи ставам започвам да се разхождам, пия вода, удрям се по-гърдите, за да слезе уж надолу и след 1-2ч минава. На някой дали му се е случвало нещо такова?

# 296
Теди,
Дори не съм усетила, че имам контракция. Просто се видя на ехографа.

# 297
  • В сърцето на любимия човек
Магнезиеви препарати започнах още в 15-16гс. Първо пиех по 3 Диаспорал-а (от най-голямата дозировка), после минах на Магнетич или Магнерот, по едно време бяха 3*2. Въпреки високите дози пак бях с много и болезнени контракции и в 27гс ми изписаха Коринфар. Едва след него контракциите чувствително намаляха. Износих успешно почти до термин - родих 9 дни преди него Simple Smile
Пиех толкова много хапчета, че самият Начев каза, че ако трябва да спазвам всички часови отстояния няма да ми стигне денонощието. Първата ми аларма за хапче беше в 5 сутринта, последната в 11 вечерта - през 2ч пиех нещо. Слава Богу родих прекрасно дете, щуро като за две в игрите, пу-пу!
Слушайте си лекарите, следете си всичко внимателно, но не живейте в постоянен страх. Казвам го от опит. Не можах да се зарадвам, че съм бременна докато не стигнах 34-35гс, и тъкмо се отпуснах и родих 😁 А през цялото време д-р Христов ми повтаряше "Спри да се тревожиш, това е моя работа. Твоята е да си почиваш, да си спокойна и ще видиш, че ще износиш успешно". И беше прав.

# 298
Теди,
Дори не съм усетила, че имам контракция. Просто се видя на ехографа.
В началото, когато четях в темите за забременяване, че лесното е до забременяване, но после тревогите са постоянни и си казвах, ами после ще е лесно само да забременея", а сега тревогите ми наистина несвършват, всяка седмица съм на преглед, за да се уверя, че всичко е наред и след прегледа ми е спокойно 2-3 дни и пак наново- притеснения. Контракции, шийки, сърчице, бактерии...Cry

# 299
  • София
Пънче, по-магнетична ли се чувстваше от  от МагнеТич Wink
Аххаахха
П.П. Знам, че е печатна грешка, ама мн сладко звучи и не се стърпях  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт