Забременели след ин витро - Tема 39

• 55 181
  • 736
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Кети 3мм според мен са нищо

# 661
Нандин а това скъсяване на контракциите ли се дължи?

# 662
Нандин а това скъсяване на контракциите ли се дължи?

Кети, още не си в опасност с шийката, но виж кръвното си е проблем. Поне на време сте хванали нещата.
Важното е да си спокойна, да лежиш и да не вдигаш нищо повече от клечка за зъби.
Ей например Бананчето износи 2-те бебета със скъсена шийка от 21 седмица до 32 с лежане. Спокойствие и само спокойствие. Чети книжки и не се филмирай - отиди на кадиолог и ако има проблем, включвай лекарства, защото кръвното е по-сериозен проблем за бременността. С лежане и ненатоварване няма да намалява с такива темпове, можеш когато пътуваш или трябва да отидеш на преглед да носиш колан за бременни, за да не пада тежеста на бебето върху шийката. Важното обаче е да си спокойна.

Теди, беше важно да започнеш АБ. Сега всичко ще е наред.

# 663
  • Пловдив
Ketti, щом следиш кръвното и у вас е Ок.100% е заради притеснението! Колко ти го измери докторката?
Принципно и аз съм чувала, че от контракции може да се скъси шийката ама нз колко е вярно. А ти до момента пиеше ли магнезий? Ще си полежаваш, ще си пивш магнезия и всичко ще е ОК.

# 664
Ketti, щом следиш кръвното и у вас е Ок.100% е заради притеснението! Колко ти го измери докторката?
Принципно и аз съм чувала, че от контракции може да се скъси шийката ама нз колко е вярно. А ти до момента пиеше ли магнезий? Ще си полежаваш, ще си пивш магнезия и всичко ще е ОК.
Кръвното го измери 168/ 103 пулс 103
Пия си магнезий даже след посещението в спешния вдигнаха дозата на 3×2 и така продължавам плюс Утрогестан който незнам какво действие има в случая
Лежането само със ставане до тоалетна ли е а за хранене става ли се ?

Последна редакция: пн, 09 окт 2017, 20:01 от kеtti

# 665
Теди, дано да ти се размине АБ и останалите лекарства да помогнат!  Praynig В краен случай не е толкова страшно дори да се наложи да го пиеш - аз вече пих 4 пъти и всички лекари казват, че инфекциите и вирусите са по-опасни, така че ще слушаме и изпълняваме.

Кети, според мен това никакво скъсяване не е. Peace Много зависи кой и как я мери таз шийка - при мене в 26 седмица беше 3.5 с вагинален, после в 28 беше 2.5 с коремен и последно в 30 седмица 3.9 пак с вагинален. Вярно, че 3 различни лекари са я мерили, но все пак си има разлики. Всичко над 3 см знам, че е ОК за седмицата, в която си, така че според мен не се притеснявай. За твое успокоение си пий хапчетата и почивай и може да идеш след 2 седмици да видите пак как е. Иначе съм чела, че от утрогестана може да се "възстанови" като дължина.

Мистик, палчета за прегледа при нефролога, да пишеш после как е минало!  Praynig

Моята драма с бактериите в урината продължава - минах си курса от 7 дни венозен АБ и в последния ден в болницата ми пуснаха стерилна урина - беше чиста. Утре ще ходя да ме изписват, но това което ме притеснява е, че не изчакахме повече време след АБ. Аз, разбира се ще си пусна още една стерилна урина към края на седмицата за мое успокоение.

И другото е, че ми изписаха един химиотерапевтик - Нитроксолин - някой чувал ли го е?  newsm78 В интернет пише да не се използва от бременни (естествено!) и че нямало достатъчно изследвания с хора, но при опити с животни, не можели да бъдат напълно изключени нарушения в нервната система у новороденото. Това малко ме притесни и сега се чудя дали да го пия, въпреки че ми е изписан от АГ.  Rolling Eyes

# 666
Кети, с лежане също се “удължава” шийката. Не се притеснявай, всичко ще е наред.

Ливче, браво за стерилната урина. Дано и другата контрола да е чиста. Аз още не съм звъняла за час, понеже ми се бави микробиологията, което означава, че има нещо изолирано. Утре ще разбера. Този път ще настоявам за венозен антибиотик, ако трябва и в болницата да се лежи.

# 667
Благодаря момичета успокоихте ме малко.Дано се удължи шийката с времето.Ще лежа но хич ли да не ставам освен до тоалетна.Храненето в леглото ли става.Уфф,че въпроси задавам но много се притесних.Всъщност контракциите от какво се провокират.А дали не се скъси от повръщането ми онази цялата нощ повръщах около 6-7 пъти и се напъвах яко.Sad

# 668
Мисля, че може да ставаш за хапване, баня, тоалетна, просто гледай през повечето време да почиваш и да си спокойна, защото контракции и от притеснение може да си докараш, от повръщането също, кашляне и всякакви други.

# 669
А какви трябва да бъдат см на шийката спрямо това кой месец си?

# 670
  • Пловдив
Лив, браво за стерилната урина! Хайд вече от тук нататък само така да върви. А за какво ти го изписаха този химиотерапевтик? Само думата химиотерапевтик звучи ужасно! И аз бих с протеснила ако тябва да пия нещо такова. За какво точно ти казаха, че е?

Мистик, стискам палци за чиста микробиология!

Кети, разбира се, че можеш да ставаш за хапване, душ, до магазина (без тежки чанти разбира се) ама през останалото време гледай да си полежаваш.

# 671
Подкрепям Мистик!  Peace Аз като си мислех, че моята е скъсена си ставах за хапване и душ + някакви дребни неща из къщи си вършех, но не съм вдигала тежко.

Кети, аз си мисля, че твоята шийка е ОК, но не пречи да почиваш повече за успокоение до следващия преглед.

Кокоска, из нета имаше информация, нормално е с течение на Б леко да започне да се скъсява - ако е била 4 см и нагоре в първите месеци, после става 3 и т.н. Малко наизуст говоря, но според моя лекар за последния триместър всичко над 3 см е ОК.  Peace

Варки, и на мен ми звучи ужасно!  Sad Изписаха го, защото нали се повтаря тази инфекция вече 4 месеца и пих 4 АБ заради нея. Според лекарката с това лекарство нямало да се появи повече...То хубаво, ама тези странични ефекти хич не звучат добре.  Rolling Eyes

# 672
  • София
Химиотерепевтик само звучи страшно.
Ципрофлоксацина също е химиотерапевтик.
Кети, тези 3 мм не бих ги отчела изобщо като скъсяване

# 673
Скъсяването от 3.3 на 3см е за няма и седмица това ме притесни.Сега се замислих също е че следв.преглед е чак на 30.10.Не трябва ли по на често в случая да се гледа .Имам и контракции.

# 674
Ципрофлоксацинът е химиотерапевтик Dizzy Face Като знам колко съм изпила през живота си, преди да забременея....чак алергия направих накрая Sad
А относно дискомфорта при пишкане - и аз го имам. Случвало ми се е да го имам и преди да забременея. Без гъби и без бактерии. Понякога ми се е случвало заради песъчинки, заради не достатъчно пиене на вода през деня, а понякога и без никаква причина - както е сега. И аз имам преглед при нефролог тази седмица - профилактичен Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт