Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 20

• 38 950
  • 739
  •   1
Отговори
# 495
  • Countryside
Дочка, звучи като Точка. Предполагам в мъжки вариант е Дочо или Дочко.

# 496
  • София
Имах преди доста години една колежка на име Дочка. За поколението от 60те май е доста срещано.

# 497
  • Телиш/Плевен
Познавам възрастна жена (към 80-годишна), която се казва Дочка. Мисля, че съм я споменавала в някоя от старите теми, не бях чувала името преди това.

# 498
  • Countryside
Наистина възрастна е жената, съмнявам се в днешно време да се роди някоя Дочка или Пенка, освен на някоя много свирепа свекърва, решена да си "увековечи" името чрез внучката.

# 499
  • Пловдив
Единствената Дочка, която аз лично познавам, е приятелка на майка ми, над 80-годишна и цялото и име е Евдокия. Но има и само Дочки, даже се е срещало и Доца, ставало е дума тук. На един познат пък дядо му или прадядо му се е казвал Дочо - той все си правеше майтап, че трябвало да си кръсти и детето с това достойно име.

# 500
  • Телиш/Плевен
Познавам възрастна жена (към 80-годишна), която се казва Дочка. Мисля, че съм я споменавала в някоя от старите теми, не бях чувала името преди това.
А вече дотолкова съм свикнала, че съвсем забравих за другата Дочка, която ми е само позната и е млада, около 30-годишна е. Видях я сега във Фейсбук и се сетих. Grinning

# 501
Чонка. Възрастна дама и около 30 годишната и внучка. Младата хич не се кефи на името.

# 502
  • Германия
Дочо е регионално име, не мисля че като цяло се среща в цяла България. В Троянския Балкан е разпространено, ставало е вече дума. Имах едно съседче навремето Дочо, кръстен на дядо си. Живееха в София, лятото бяха на село в Троянско. Сега да е на около 35..

# 503
  • Пловдив
Този мой познат е от Шуменско, не знам да има корени другаде, без да съм сигурна, разбира се.

Чонко се е казвал моят прапрадядо, но е бил роден... абе, не знам кога, но синът му на име Видол е убит на война през 1912 г., значи отдавна.  Sunglasses

# 504
  • DE
Свекър ми се казва Дойчо, но по нашия край има и Доко, Дочо...

# 505
Адалберт (+ бг фамилия)

# 506
  • Пловдив
Антонов-Малчика? Единият от петимата от РМС? Wink
Зафиров - футболист?

# 507
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
И аз за Малчика се сетих.  Grinning

Прошко.

# 508
Даниелка

# 509

Общи условия

Активация на акаунт