Боя за коса - Blond42 - Клуб на блондинките

• 84 737
  • 775
  •   1
Отговори
# 150
Ивет, според мен и двата цвят ти отиват еднакво. Но може би на мен малко повече ми допада русото Laughing Но наистина, всеки от двата цвят си има совя чар bouquet
prinzesata , а как постигаш тези вълни? Simple Smile Моята коса става по подобен начин ако я оставя да изсъхне без да я среша и я навия на кок преди да е изсъхнала напълно.

Последна редакция: ср, 08 ное 2017, 19:31 от dolce miele

# 151
Ивет, в блондинска тема, блондинка ще те харесаме повече разбира се.

Принцеса, благодаря за комплимента, но мисля всички снимки качвани тук са ми със сива коса.  Peace

# 152
На мен ми допада повече тъмното, за русото трябва да изсветлиш малко веждите, личи си че не е естестветно. С тъмното ми харесва повече.
Ако се прави само корен няма проблем според мен да се ползва 12 оксидант. Но е трудно. Ако правиш обливка на дължини при боядисванията в никакъв случай не трябва да е със силната боя за корените, защото амонякът в нея гори косата, не само оксиданта. Разбира се по-добрия вариант е да се правиш с 9 омсидант и да не очакваш толкова светло русо. Една година се правих с 12, следващата се правих с 9, и след двете резултата беше изгорена от слънцето коса. Зимата ми е лесно, но лятото е проблем. И все пак по добре 12 оксидант, отколкото блондор,

# 153
На мен ми харесва русото и с по-тъмни вежди. Естествено, личи си, че не е естествено русо, но ми допада как стои.
Има ли боя която да се използва за изсветляване специално на вежди? На опаковката на Гарние олиа пише да не се използва за вежди и мигли. Засега мисля да не изсветлявам веждите.

# 154
Аз мажа вежди с боя. На всички бои така пише. Но какво по различно да измислят за вежди? Все е изсветляваща боя. Стоиш минута две, миеш, ако има нужда повтаряш. При хората с тъмно руса коса няма чак такава разлика с веждите, но при по тъмните разликата е по видима. На мен повече ми харесва с тъмна, но пък момичето е много хубаво, та и зелена пак ще й отива, както написа някой по горе. За мен тъмното й отива повече. За хора, като мен, минали определена възраст, русото е по добрия вариант, защото тъмната коса леко състарява. И не при всички, рязбира се. Но в моя случай вече толкова съм привикнала към русата коса, че и малко да потъмня, не мога да се понасям.

# 155
  • Варна
   dolce miele това ми е естествената коса. Само измита и духната малко със сешоар. В повечето случаи е още по къдрава особено ако както казваш малко влажна я свия на кок  Laughing.  Тъпото е,че се къдри само по дължините.  Това косище гребен вижда рядко  Laughing. Само като я изправям с въртящата четка реша предварително.

brummmm  това с оксидантите ми е проблем и на мен. С безамонячните ако се правя с 9-ка коренът изсветлява,но има рижав оттенък и полудявам. Жълто мога да понеса ама рижаво не. С амонячен проблем няма и с 9-ка.  Олиесета боята много ми харесва защото е щадяща към косъма.  4 месеца се боядисвах с 10.1. Сега реших да се върна на Лорвен с 9-ка оксидант,а нали взех и Колорхелп   Laughing та се надявам да няма проблем.

За русото съм на същото мнение  Laughing. Пробвах да се правя интелигентна блондинка  Joy. Добре че смотаната 7-ца се изми за две седмици. Направо не можех да се гледам в огледалото.

# 156
Цветът ми сега е, моля, не цитирайте:
Скрит текст:
Снимките са правени на слънце, малко преди залез- т.е. по-златистите отблясъци са от слънчевите лъчи. А най-бледите косъмчета не са бели или сиви Mr. Green (макар от светлината така да изглеждат). Кожата ми е бледа, на вид не розовее, но пудра, фдт които използвам задължително трябва да имат и розов тон.
prinzesata, аз си навивам косата леко влажна на кок, защото не понасям да стои като "метла", т.е. свръх обемна. Имам по-тънки и тъмни косми в косата, като по-тъмните на цвят са по-твърди и дебели и те са тези които се начупват. По-светлите са си идеално прави. Та или изправяне, или кок и вълни Laughing

Последна редакция: чт, 09 ное 2017, 19:38 от dolce miele

# 157

С 9 с 9 оксидант ще изравниш според мен. Косата ти е около 9 ка изсветлена. С 10.1 не знам какво ще стане. Ако ще мажеш само корен следи колко светъл става, да не изсветли повече от другата коса. Просто наблюдавай. Изглежда по светла от косата ти на предходната снимка.

Последна редакция: ср, 08 ное 2017, 21:49 от brummmm

# 158
Да, на предишната снимка която бях показала косата ми беше с естествения си цвят, небоядисвана. Peace Ще внимавам за корените.

# 159
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Ще кача в събота снимка,обещавам.

# 160
Боядисах се с Гарние олиа 10.1.  Simple Smile Смесих боята с около чаена лъжичка и половина маска- зехтин+ кокосово масло. Възхитена съм от прекрасния аромат Heart Eyes , също и от текстурата на боята, усещането на главата ми беше почти все едно съм се намазала с някакъв балсам, т.е. не мога да кажа, че съм усетила парене или щипене, почти нищо. Shocked Може и маслата да са допринесли за това, нямам база на сравнение, защото използвах и безамонячна боя, и масла в боята за първи път. Първо намазах по-тъмните "петна" по дължините- "подаръкът" от фризьорката #Cussing out - след 10 мин. корените и останалата коса. Така се получи, че стоях 40 минути с боята (пак нямаше щипене и дискомфорт по главата). Боята ми оцвети добре корените. Само на няколко места не съм намазала добре с четката (това ми беше и първо нанасяне с четка) в корените, но са на такива места, че не се забелязват и само аз си ги знам. Като цвят стана една идея по-светло отколкото беше, мисля, че няма и рижави оттенъци. Но още трябва да се гледам на дневна светлина, за да преценя добре колко точно по-светъл и пепеляв е новият цвят. Майка ми ме хареса и сама каза колко добре се е получил цветът- а това за мен е показател, че никак не е зле (тя на моята глава тонове различни от пепелявите не одобрява Mr. Green ).
Гледах обаче клипчета как дами с тъмни коси с този цвят (че даже и с 9.0) стават руси почти както е на опаковката- с едно боядисване и без обезцветяване. Rolling Eyes В този смисъл, мисля следващия път да пробвам само с боя, а да намажа косата с масла няколко дни преди боядисването. Да видя няма ли да изсветлее още малко.
Относно поддържането на цвета: никакви маски с масла ли не са допустими ако искам да не ми "пада" цветът? newsm78 Свикнала съм да си мажа краищата на косата с няколко капки ленено масло- това може ли? Имам и любима маска с кисело мляко 4,5%, зехтин, блендирани овесени ядки и банан/авокадо- руса позната преди време ми е казвала, че "от киселото мляко русото пада много". Вярно ли е? Thinking
Като ми снимат косата ще покажа снимка Peace

# 161
  • Варна
 Колко да падне русо на ниво 10  Laughing newsm78. Посмъртно не бих лишила косата си от маслената грижа. Задължително веднъж седмично правя домашен еластисайзър с мноооого масла и спя с него. Да може би сваля тия толкова желани пепелни оттенъци,но не е нещо фатално. Все пак изчаквам 4-5-6дни след боядисване. Кисели млека и яйца по главата си не слагам-за протеин залагам на маркови продукти.

# 162
Какво мислите за това?? https://www.arlen.bg/blog-article/91/obeztsvetyavane-na-kosata-s … tni-sredstva.html  имам предвид частта с маслата и маските преди изрусяване

# 163
  • Варна
 Без такива  Laughing. Аз си слагам зехтинец и в боята  Laughing.  и косата си съм я показала няколко поста назад. За грижата след съм за както и за предпаващите системи,но косата ми се чувства в пъти по-добре когато боядисвам директно върху маслена маска.

# 164
А преди боядисване? Защото аз точно тогава клепам здраво маски,маслени предимно

Общи условия

Активация на акаунт