Боя за коса - Blond42 - Клуб на блондинките

• 86 349
  • 775
  •   1
Отговори
# 375
Момичета, колко време преди боядисване си миете косите...? newsm78 Косата ми е за миене (преди около седмица я мих за последно) и се чудя колко време да изчакам след миенето, за да я боядисам? Или мога да я измия с шампоан веднага след боядисването? Thinking Ако само се боядисам и после изплакна няма да си чувствам косата чиста... Rolling Eyes
Имам и тониращ балсам Леганца- за него също пише да се нанася на суха немита коса (по спомени) и нищо не се споменава за миенето на косата с шампоан...

Досега как си процедирала при боядисване?

# 376
Аз не мия с шампоан след боядисване, косата ми се измива с боята. А и шампоана сваля цвета, така че предпочитам да не го ползвам веднага след боядисване. Но мия коса на два или три дена, така че не е чак толкова мръсна. Слагам балсам. И след оцветяващ балсам не слагам шампоан по същата причина.

# 377
  • Варна
 Шампоан след боята ползвам защото обикновено боядисвам директно върху маслен преуош и то серуозен,а ЯЧРМ не ще да се мие само с боята  Laughing освен това ползвам Колорхелп в сместа,а той по протокол задължително се отмива с шампоан. Мия с чисто хидратиращ такъв тъй,че проблем с цвета нямам. Оцветяващ балсам също ползвам като преуош на суха коса тъй,че и след него шампоан,ако го сложа на измита коса не виждам смисъл пак да я мия.

# 378
  • Варна
Вече май станаха повече от 20 години откакто се мацотя, най-вече русо и сие. Винаги съм мила след това с шампоан. И след тониращите балсами също, защото действам като с боя. Стоя обаче много повече време с тях, защото обикновено слагам и маслата, а и на моята огромна грива не се хваща цвят за 10 мин. както пише на опаковката.
Това май беше след последното ми боядисване

После я направих по-розова с балсами, но вече се отми, гледам че и корен малко се показал, ще има мацане между празниците няма начин.😉

# 379
  • Варна
 Ауууууу страхотна коса  Hug. Бързо казвай с какво са оформени къдриците  Laughing. Моята има същия фасон като я намачкам с олио и оставя да изсъхне сама.

# 380
Страхотна коса  и страхотен цвят Simple Smile

# 381
  • Варна
Благодаря, много момичета. И вашите са много хубави, чета темата но не ми остава много ред камо ли да пиша.
Принцес, имам няколко крема за къдрици, но съм най-доволна от този

Най-добре ми оформя косището и ми прави страхотен блясък. Не смея да се правя с олиа, защото косата ми е много дълга и тежка и бездруго, а и да не ми я омазняват допълнително. Моята обаче я суша със сешоар с дифузер, няма съхнене иначе 😉

# 382
  • В полите на Пирин планина
didnik, страхотна коса и цвят!

Това е и моят любим крем за къдрици.

# 383
Не мога да си представя да се боядисам и да не си измия косата със шампоан....Flushed Явно е до навик и усещане

# 384
Преди да започна да слагам масла в боята не миех с шампоан, усещах че я премивам и тормозя излишно. Сега с маслата ползвам минимално к-во мек хидратиращ ш-н.

# 385
Благодаря на всички за споделения опит bouquet Досега само 1 път след боядисване си измих косата с шампоан- защото бях добавила кокосово масло в боята. Опасявах се, че така се отмива голяма част от цвета... Blush Стараех се да се боядисвам няколко дни след миене. Не мия косата си много често по принцип- през около седмица, иначе много и се влошава състоянието (заради сушенето, даже и без сешоар да е).
Вчера реших да си направя експеримент като добавих малко балсам Леганца към боята, 1 ч.л. зехтин, а също и намазах по-тъмните дължини с балсама известно време (между 40 и 60 минути) преди да нанеса и боята- ура, по-тъмното от дължините най-накрая е напълно същия цвят като останалата коса! Simple Smile Не очаквах чак толкова от Леганцата (използвах сребристо русо), обаче съм много приятно изненадана. ММ каза, че изглеждам все едно съм била на фризьор и ме попита защо въобще "онзи път" съм ходила да ме боядисват в салон! Grinning  ("онзи път" в салона се сдобих с по-светла коса в горната част.... Crazy )
Dancer, и на мен ми бяха странни боядисванията без измиване с шампоан после Mr. Green , някак не си чувствах косата чиста после....
didnik, много хубава коса, а и цвят! bouquet

Последна редакция: нд, 24 дек 2017, 03:03 от dolce miele

# 386
Че на изрусено, какво има да му се отмие? Особено за 10-ка русо. Ако пигментираш ОК, но все пак. Балсамите за след боядисване са киселинни за да неутрализират химията в боята. Не мога да си представя, след боядисване да не се измия с шампоан. Че тя боята ако пада от едно измиване, ще я сменя. Русото променя структурата на косъма и окислява, не наслагва както другите бои, така че няма какво да се отмие, освен химията от косата.

Последна редакция: нд, 24 дек 2017, 09:27 от adelinda

# 387
Има какво да се отмие, след като падне боята косата става “позьорна”, както обясни едно от момичетата няколко страници по - напред в темата, изглежда различно, не е загладена, косъмът става хвърчащ. И отенъците падат, естествено. Пигментът се губи, дори на боядисана с 10 ка коса.

# 388
Ми то по тази логика да не я мия до следващото боядисване? Мие се, след което сложете маска после кристали, косата ще има блясък.  Не знам на някой да му е паднала боята след като се е измил.

Последна редакция: нд, 24 дек 2017, 10:52 от adelinda

# 389
  • Варна
 Абе..това едно време го разправяха фризьорки. Верно беше в червенокосия ми период ама фризьорката не ми даваше да мия с шампоан 3 дни след боя  newsm78.  Беше ми останало като навик и не миех с шампоан преди да започна да ползвам масла.  В момента и в салон да ме боядисват мият с шампоан тъй,че или протоколите са променени или и аз не знам.

brummmm  с подходяща грижа след шампоана косата в никакъв случай не става порьозна. Моята е боядисвана преди месец и в момента е точно толкова хубава колкото и след боя като изключим порасналия корен де  Laughing.

Общи условия

Активация на акаунт