Боя за коса - Blond42 - Клуб на блондинките

• 85 615
  • 775
  •   1
Отговори
# 390
  • BG-DE
Весели празници на блондинския отбор Simple Smile и моля ако някой има впечатления от тази боя https://remedium.bg/hair-colouring/syoss-oleo-intense-permanent- … silver-blond.html  би ли споделил дали наистина изсветлява до 7 нива, че малко странно ми се вижда People Eyes

# 391
Весели празници на блондинския отбор Simple Smile и моля ако някой има впечатления от тази боя https://remedium.bg/hair-colouring/syoss-oleo-intense-permanent- … silver-blond.html  би ли споделил дали наистина изсветлява до 7 нива, че малко странно ми се вижда People Eyes

Тези със синята лента май са със супра. На Саиъс русото май добре им се получава, но червената не покрива бели коси.

# 392
Мои познати и досега обясняват как русото им пада от маска с кисело мляко, от често миене и т.н. В смисъл, че им пада оттенъка- макар аз лично да не съм забелязвала чак такава разлика в косите им, те твърдят, че има. newsm78 Моята коса, според мен въобще не е 10-ка, макар да използвам боя 10.1. Да, имам доста светли косми, руси почти до бяло Laughing - това са естествено по-тънките и светли косми. Но общия ефект не е   ниво 10.   Този път корените ми бяха пораснали с много приятен ефект, ако мога така да се изразя Mr. Green Нямаше много рязка разлика в цвета между корените и дължините, цветовете някак преливаха. С амонячната боя корените се виждаха много повече. Значи, нещо от цвета се е отмило с миенето на косата през 6-те седмици.... newsm78
Принцесата, може ли линк към твоята боя?
Тази боя Сайъс ми харесва. Heart Eyes Това, че е със супра означава ли, че изтощава много косата? Може ли да се използва всеки месец (тази със синята лента)? Пише, че е безамонячна... Thinking Този номер много ми харесва също:
https://www.google.it/search?q=syoss+oleo+intense+ammoniaca& … rc=3s50TRjO3lxtEM:
Номерацията на Сайъс ми се вижда малко странна. Blush В случая 8-05 - 8 е основния тон, а "05" е бежовият оттенък...? newsm78

Последна редакция: нд, 24 дек 2017, 14:35 от dolce miele

# 393
Сега ме накарахте да погледна какво пише по въпроса в упътването към боята. Там препоръчват това - https://www.arlen.bg/product/5514/profesionalen-kiselinen-shampo … color-100-ml.html
Нали не мислите, че изрусяването/боядисването е един безкраен процес, не съм химик, но след 40-50 мин. всичко приключва, колкото изсветлило - толкова! Wink
Хубаво посрещане на Рождество!

# 394
Скрит текст:
Номерацията на Сайъс ми се вижда малко странна. Blush В случая 8-05 - 8 е основния тон, а "05" е бежовият оттенък...? newsm78
Syoss имат уж някаква измислена система, която очевидно не спазват много много...
Скрит текст:
Each SYOSS color shade has 2 numbers.

The first number indicates the “level” or darkness of the hair defined on a scale of 1 to 10. First, select your desired base color level here:

1 – Black
2 – Brown Black
3 – Dark Brown
4 – Middle Brown
5 – Light Brown
6 – Dark Blond
7 – Middle Blond
8 – Light Blond
9 – Ultra Light Blond
10 – Special Blond
The second number after the hyphen represents the Color Tone. Hair color tones can be warm, cool or neutral and indicate the underlying color of a shade. Select your Color Tone here:

1 – Nature
6 – Gold
2 – Red
7 – Copper
3 – Violet
8 – Chocolate
4 – Blue
9 - Intensive
5 – Ash
Очевидно "5" би трябвало да е "пепел", пък "05" някак става "бежово"...
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Скрит текст:
Сега ме накарахте да погледна какво пише по въпроса в упътването към боята. Там препоръчват това - https://www.arlen.bg/product/5514/profesionalen-kiselinen-shampo … color-100-ml.html
Този, а и други киселинни шампоани са много подходящи за след боядисване и запазване цвета като цяло.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Скрит текст:
Нали не мислите, че изрусяването/боядисването е един безкраен процес, не съм химик, но след 40-50 мин. всичко приключва, колкото изсветлило - толкова! Wink
Не е точно така. Боята има "време на действие", но блондора работи докато не изсъхне.

# 395
Ако 8 е ниво на основния тон, 0 е нищо най-общо казано Laughing, 5 е светло кафяво примерно, звучи логично като за бежово русо.
Нямам предвид "време на действие", седяла съм с боя (12%) и над час, нищо не се променя. За блондора не знам.

# 396
[/spoiler]
Не е точно така. Боята има "време на действие", но блондора работи докато не изсъхне.
[/quote]

Дали, или просто ако е мокра изглежда по-тъмна? То моята както съхне няколко часа, изобщо не искам да е вярно. Също те затова са киселинните балсами, за да неутрализира, боята и деактивира химията. По принцип не ми се вярва това което казваш, дефакто ако е вярно, то не е в твоя полза.

# 397
Ако 8 е ниво на основния тон, 0 е нищо най-общо казано Laughing, 5 е светло кафяво примерно, звучи логично като за бежово русо.
8 е преди тирето и означава, че цветът е светло русо. Отенъците са след тирето, а именно 05, което според официално дадената от Syoss информация би трябвало да е леко пепеляво. Нищо общо с "бежаво". Изобщо не разбирам къде намесваш "светло кафяво"...
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Нямам предвид "време на действие", седяла съм с боя (12%) и над час, нищо не се променя.
Ами това имам в предвид с "време на действие"... Тя действа определено време. И три часа да стоиш с нея, по-светла няма да стане.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Дали, или просто ако е мокра изглежда по-тъмна? То моята както съхне няколко часа, изобщо не искам да е вярно. Също те затова са киселинните балсами, за да неутрализира, боята и деактивира химията. По принцип не ми се вярва това което казваш, дефакто ако е вярно, то не е в твоя полза.
Ти май нещо не си разбрала... и кое не е в моя полза? Блондора работи докато е "мокър". Като изсъхне и се спече вече не работи. Ако вземеш един черен кичур и го намажеш с блондор, и го завиеш във фолио така че да не изсъхва, блондора няма да спре, а ще изсветлява докато кичура не се разпадне.

# 398
За супра ли говорим? Не съм видяла освен за кичури някой да държи "мокър" блондора. Фолиото не се ли слага, за  да се отдели косата? Сега ако кажеш, че и при цялостно изсветляване слагат фолио? Дефакто, защото разговора тръгна от там дали си мием косите с шампоан, за да не пада боята, да разбирам, че ти се плакнеш и докато съхне ти става по-светла косата?

# 399
wdv, 5 light brown го взех от публикуваната от теб информация, но по-скоро да се намирам на приказка, иначе виждам че имат отделна номерация за оттенъци. Simple Smile
Относно действието на боите (пак казвам - боите, не блондор), явно сме на едно мнение. Казах го във връзка с твърденията, че боята трябва да се неутрализира. Аз не мисля така, а и никъде не съм срещала такова твърдение. Киселинният ш-н е с цел затваряне на кутикулите, предполагам същата работа ще свърши и изплакване с оцет/лимон.

# 400
За супра ли говорим? Не съм видяла освен за кичури някой да държи "мокър" блондора. Фолиото не се ли слага, за  да се отдели косата? Сега ако кажеш, че и при цялостно изсветляване слагат фолио? Дефакто, защото разговора тръгна от там дали си мием косите с шампоан, за да не пада боята, да разбирам, че ти се плакнеш и докато съхне ти става по-светла косата?
Фолиото се слага за да се отделят кичурите (когато говорим за кичури), да се предпази блондора от изсъхване, да се генерира леко затопляне, което подпомага процеса. Фолио се ползва и при цялостно изсветляване. Техниката се казва "платинена карта" и е доста модерна напоследък.

# 401
Как и остана коса, след тази супра не знам. Чак настръхнах Sad

# 402
Ползваш ли/ползвала ли си блондор? При правилна употреба е незаменим съюзник! НО и обратното! При неправилна става лошо (пример Светлата Василева и Джулиана Гани - екстеншън под паничка)... Hands V

# 403
Уау, впечатлена съм! Grinning Ще разгледам продуктите за грижа, макар че хич не съм фен на Шварцкопф и профи линията им.

# 404
Ползваш ли/ползвала ли си блондор? При правилна употреба е незаменим съюзник! НО и обратното! При неправилна става лошо (пример Светлата Василева и Джулиана Гани - екстеншън под паничка)... Hands V

Аз съм на годинки. Преди и нямаше нито толкова информация, нито избор от продукти, но и моята и без супра става много светла. Приятелка се правеше години със супра, та имам идея на какво заприличва косата. Това като се забрави на главата, косъма се стапя наистина. При боядисване на цяла коса, като се намаже първия кичур, докато се стигне до последния, че после и корен маже, не минава ли много време и не е ли пагубно за първите кичури? Лично само мъх по ръцете съм си мазала.

Общи условия

Активация на акаунт