Боя за коса - Blond42 - Клуб на блондинките

• 85 511
  • 775
  •   2
Отговори
# 570
А тази боя Goldwell Topchic изсветлява ли достатъчно,някъде прочетох,че е ниско амонячна,а я сравнявате с Кюн и Колестон?Hushed

Goldwell Topchic си е амонячна боя. Без амонячната на Goldwell  е ELUMEN- с нея нямам опит. На моята коса Topchic се справя не по- зле от Keune и Wella.  Simple Smile

На Goldwell боята по-тъмна ли става след боядисване косата или се получава същия цвят като в каталога? В смисъл за да получа цвят 7.1 например дали трябва да взема 8.1 или със 7.1 ще се получи?

В каталога цветовете са показани върху бяла коса. Според мен трудно ще се получи дадения цвят, ако косата ти не е бяла или обезцветена.  Simple Smile

# 571
Цитат
Цифрата 8 за оттенъка значи перлено пепеляво.
Това някакво универсално правило ли е, защото аз не се сещам за друга марка освен Лонда/Вела, при която 8 е перлено пепеляво?
При Игора например 8 е червено...
При Индола като при Лореал 8 е шоколадово...
Алфапарф и Лакме изобщо пък нямат 8-ца в тоналностите...
[/quote]

Ами така е изписан цвета на боята Иноа в сайтовете, не знам защо оттенък 8 при различните марки се води различен... newsm78 #Crazy
Погледнах една таблица за амонячните на Лореал:
- ако искаме да неутрализираме червени тонове го правим със зелено, т.е. оттенък 7 /например боя 8.7/
- ако искаме да неутрализираме оранжеви тонове - вземаме синьо, т.е. оттенък ash или 1 /боя 8.1/
- ако искаме да неутрализираме жълти тонове - вземаме виолетово, т.е. оттенък  pearl или 2 /боя 8.2/

Попаднах на едно видео където един стилист коментираше за тониране на косата, използва се смес 1:1:1 на вода+6% окислител+боя. Може да се ползва веднага след обезцветяване за премахване на нежелани оттенъци. За редуциране на оранжеви и червени тонове, той препоръчва да се ползват цветове като pearls, silvers, platinums или микс от тях...

Последна редакция: нд, 28 яну 2018, 16:32 от lunna pateka

# 572
Здравейте,пренасям въпроса си от друга тема тук.От много години се изсветлявам с 901S /HL Ash+/ на Лореал.От извесно време не съм доволна,оставя ми жълти оттенъци и пробвах Макадамия 10.1.Голяма грешка-стана жълто,жълто-ужас.Чета мнения за боята на Лорвен,че ставали хубави светли цветове,без жълти тонове.Та молбата ми е,ако някой тук е ползвал Лорвен,да сподели мнение агресивна ли е боята,защото за 10години с Лореал успях да си запазя косата в мн.добро състояние.Приемам съвети и за други марки бои,стига да постигат хубав цвят и да щадят косата.Основата ми е 7ца,след боядисване ставам 10ка.

# 573
  • Варна
 Лорвен ползвам от дълги години като последната си позволих разни експерименти и след като се напарих пак се върнах на изпитаното.
    Много дълго време ползвах 1001.1 с 40% оксидант и щом все още имам коса значи не е толкова зле работата Laughing. Изсветлява добре боята последните няколко пъти ползвам 1089 с 30% оксидант. Пак изсветляването е ОК,няма жълто,но да кажем не съм на ниво 10,а 9,което ме устройва, За 3месеца съм с хубав дълбок корен/боядисвам само корените.

От Макадамия 10.1 и аз не съм доволна. вместо пепелна 10-ка става жълтакава 9-ка. Ползвах и Олиесета 10.1 няколко месеца вследствие на което си докарах брутален косопад от който едва се отървах  #2gunfire.

Не е щадяща боя Лорвен определено,но  я ползвам с Колорхелп тъй,че нещата са ОК.

# 574
Принцесата,благодаря!
Ще я пробвам,може и аз да сложа 30%.
Ще пиша какъв е резулта.Simple Smile

# 575
Заложи на 1018! Hands V

# 576
  • Варна
 Ставам като бледоликата смърт с него  Laughing пробвала съм го ама с 40-ка оксидант...сега като се замисля с 30-ка може да е супер защото 8-цата е лилаво и убива жълтото.

# 577
Може наистина 1018 да взема.Само се двоумя 30ка или 40ка оксидант.Винаги фризьорката ми ме е правила с 40ка и аз така продължих.Ще помисля още малко.Пък и човек трябва да пробва...

# 578
  • Sofia
Аз се изрусих от медно червена и естествено станах като патица в главата ! Колкото и да е странно с Гарниер Олиа 10. 1 станах супер естествено перлено русо, чак не повярвах! Сигурно ще  е за кратко , защото е  безамонячна, но все пак съм доволна Много зависи от косата и основата обаче

# 579
Принцеса, може ли да дадеш снимка на косата ти,на дълбокия корен ме интересува,запомнила съм,че естествената ти коса е тъмна като моята Hug

# 580
8-цата е лилаво и убива жълтото.
8-цата не е лилаво, а синьо и убива медени отенъци

# 581
  • Варна
Принцеса, може ли да дадеш снимка на косата ти,на дълбокия корен ме интересува,запомнила съм,че естествената ти коса е тъмна като моята Hug

Не си личи на изкуствена светлина и не са реални цветовете. Утре на светло ще снимам.

# 582
Здравейте дами  Hug
Искам да споделя проблем и да искам съвети ако сте попадали в подобна ситуация или имате предсава какво може да предизвика проблема Simple Smile
Естествената ми коса е кестенява и винаги изсветлява на слънце по дължините като на кичури. Структурата на косата ми е много права и с много тънък косъм.
От 8-9 години се боядисвам в русо (винаги в салон, тъй като сама абсолютно нищо не разбирам от бои).
От 5 години ходя при един и същ фризьор, винаги ме боядисва с 9.0 на БЕС с оксидант 40. Получаваше се хубаво естествено русо даже през лятото ставах като на кичури в по-пепелен цвят.
От около 1 година цветът ми започна да става меден. Самото русо стана леко по-тъмно и с оранжевеещ оттенък. Пробвахме да смесим 9.0 с 10.1 пробвахме с оксидант 30 - без резултат.
Чудя се най-напред какво може да предизвика това?
Миналата година известно време си правих маски с кокосово олио, чувала съм, че тези масла могат да порижавеят цвета. Някой да е забелязал нещо подобно?
Или да е забелязал в боите на БЕС да има промяна?
Най-много ме притеснява това, че не само в корените се получи тази промяна на цвета, а и по дължините. След като веднъж тези дължини са изсветлени при едно боядисване не трябва ли поне след втория или третия път да хванат боята каквато е независимо от основния цвят на косата?
Моля дайте ми съвет как да постигна отново така наречения "еш блонд" ефект..  Praynig

# 583
Да си започнала да пиеш хапчета хормонални като противозачатъчни в тази година? Или са променили боята, или в биохимията ти на организма нещо се е променило, според мен.

# 584
  • София
Все пак пробвай и с друга марка боя и помоли фризьорката да не ползва натуралната .0 понеже при нея най- много се проявява твоя си пигмент, а заложете на пепеляви оттенъци, тя щом ти жълтее сива баш няма да стане, но може до бежово да стане. Може и допълнително коректор да добавите в боята за матирането на края. Моята фризьорка много си играе с коректор утре и въпреки, че и аз съм с много жълт пигмент, винаги ми се получава супер цвета.

Горното мнение е много на място, хормоните много влияят на "хващането" на боята. Пусни си едни изследвания, аз преди време точно така си открих един неподозиран проблем.

Общи условия

Активация на акаунт