Боя за коса - Blond42 - Клуб на блондинките

• 84 657
  • 775
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте, момичета! Yum Обръщам се към вас с въпрос относно тонера на Престиж.

Преди около месец си направих балеаж. Добре се получи, въпреки, че косата ми беше тъмно кестенява (цвят постигнат чрез безамонячна боя). На места русото е по-светло, на други по-тъмно, но като краен резултат доста симпатично. Stuck Out Tongue Winking Eye

Освен това като следствие от почти 4 годишно боядисване в червено (от огнено до такова с лилав оттенък) все още ми избиват червено-оранжеви оттенъци. Rolling Eyes

Толкова с предисторията. Въпросът ми е ако си взема тонер на Престиж, който да е сив или перлено сив и го нанеса по цялата дължина на косата (защото кичурите са пръснати в нея), дали ще се убият оранжевите оттенъци навсякъде или това ще се случи само с изрусените? Thinking

П.С. Ако някой е използвал тонера може да сподели мнение. Bowtie

# 76
  • В къЩи.
БОядисах се https://www.zlatnaribka.com/boya-za-kosa/bezamonyachni-boi-za-ko … el-marocco-100-ml    6.0 , което уж е тъмно русо,но на мен ми стана тъмно кестеняво ooooh!
Използвах оксидант 6%,ако взема 9% или 12% , ще получа ли по-светъл цвят?

Извинявам се,че се самоцитирам. Embarassed

# 77
Лия ,според мен не ,ако искаш тъмно русо  си вземи седмица.Изчакай първо да се отмие малко и след това със седмицата и  9% оксидант.

# 78
  • В къЩи.
И аз първоначално се бях насочила към някоя седмица,но после някъде из темите ми попадна снимка на момиче от форума боядисано със седмица и ми се видя много светло  за това ,което искам аз.
Иначе преди време пробвах седмица на Олиа-Гарниер и ми стана много светло.
След като по-високия % оксидант няма да направи боята по-светла,май ми остава само варианта да смесвам 6-ца и 7-ца...което ми е много досадно. Crossing Arms

Благодаря. bouquet

# 79
kikito00, тези тонери правят нещо само на много светли коси - 10 и нагоре (мое мнение). Аз съм 10 и пепелния едвам се забелязваше, а пък перления хич. Добрата стара обливка с капка черна боя ще свърши повече работа...
*Л-и-я*, щях да пиша същото като ~Artemis~ Hands Plus1 И осмица да намажеш с 6% няма да стане светло.

# 80
Лия ,при всеки се получава различно...различна онова ....различни бои...има и разлики в боите от супера и профисионалните.
Ти си взела един вид боя ,ако ти харесва като качество ,вземи си същата но друг номер за да оцелиш цвета който искаш.А по принцип оксиданта влияе ,но на този цвят който си избрала от каталога  ,той си е тъмничък и да сложиш по силен оксидант разликата ще е минимална според мен. 

# 81
  • В къЩи.
Благодаря ви ,момичета. bouquet
Ще видим как се държи боята с времето и как ще се отрази на косата ми,за да преценя дали да продължавам с нея .

# 82
  • Варна
  Тъй като наскоро писах,че имам намерение да се върна към Лорвен-речено-сторено  Laughing. Днес се боядисах с 1089 с 30-ка оксидант. Това,което се получи мнооого ме радва,но искам и тук да споделя първото си впечатление от системата за защита при боядисване ColorpHlex . Провокирана от обсъждането на     Olaplex в профи темата се сетих,че имам в къщи две еднократни дозички и преди седмица ги ползвах като терапия. Мнооого ми хареса резултата и вчера сутринта поръчах пълноразмерен продукт  Laughing. С 20% намаление цената не ми предизвика колики  Joy.

Та.... боядисвам само корени и правя обливка на дължините с разредена боя за 10-15мин. накрая. Смесих 1/3 от боята с двоен оксидант и 3мл. Колорплекс стъпка 1. Нанесох и стоях 30мин. след което намазах и дължините. След 15мин. измих с хидратиращ шампоан,подсуших и нанесох стъпка 2. Сложих шапка за баня,загрях със сешоара и стоях 15мин.
 Изплакнах хубаво,сложих финиши и духнах със сешоара малко.

Мога да кажа само,че всеки път когато се боядисвам сърцето ми се къса от това,което причинявам на горката си коса  Sick. Е тоя път е различно. Косата ми е плътна,жилава и никога не съм я усещала толкова здрава след боя.
Обикновено я държа поне половин час под шапка с ударно хидратиращи маски клас Хрома рич на Керастаз или Марокан с кафявата капачка. Тоя път не сложих нищо просто не се усеща нуждата от хидратация. Връхчетата са плътни като току що подстригани-впечатлена съм.

# 83
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Аз снощи се боядисах с Лорвен 9.1.Доволна съм.,30 мин стоях в корените и 5-7мин.по дължимите, но добавих голямо количество топла вода. Определено добре изсветлява със 30-ка оксидант.

# 84
  • В полите на Пирин планина
Много хубаво, че си доволна. Полезно мнение за терапията.
Аз напуснах отбора на блондитата. Върнах се на натуралните бои.
Не знам до кога. Simple Smile

# 85
  Тъй като наскоро писах,че имам намерение да се върна към Лорвен-речено-сторено  Laughing. Днес се боядисах с 1089 с 30-ка оксидант. Това,което се получи мнооого ме радва,но искам и тук да споделя първото си впечатление от системата за защита при боядисване ColorpHlex . Провокирана от обсъждането на     Olaplex в профи темата се сетих,че имам в къщи две еднократни дозички и преди седмица ги ползвах като терапия. Мнооого ми хареса резултата и вчера сутринта поръчах пълноразмерен продукт  Laughing. С 20% намаление цената не ми предизвика колики  Joy.

Та.... боядисвам само корени и правя обливка на дължините с разредена боя за 10-15мин. накрая. Смесих 1/3 от боята с двоен оксидант и 3мл. Колорплекс стъпка 1. Нанесох и стоях 30мин. след което намазах и дължините. След 15мин. измих с хидратиращ шампоан,подсуших и нанесох стъпка 2. Сложих шапка за баня,загрях със сешоара и стоях 15мин.
 Изплакнах хубаво,сложих финиши и духнах със сешоара малко.

Мога да кажа само,че всеки път когато се боядисвам сърцето ми се къса от това,което причинявам на горката си коса  Sick. Е тоя път е различно. Косата ми е плътна,жилава и никога не съм я усещала толкова здрава след боя.
Обикновено я държа поне половин час под шапка с ударно хидратиращи маски клас Хрома рич на Керастаз или Марокан с кафявата капачка. Тоя път не сложих нищо просто не се усеща нуждата от хидратация. Връхчетата са плътни като току що подстригани-впечатлена съм.

От къде си го купи туй чудо? Ккави пари даде?

# 86
  • Варна
 От рибата от къде  Laughing.С намалението е под 80лв. ама е супер икономично. 60мл. е стъпка 1. По 3мл. на боядисване ще отнесе 2години. Laughing. Стъпка 2 е 100мл. и вероятно няма да стигне за толкова,но поне година ще изкара.

Мерака ми е за Олаплекс ама там цената е с големи колики  Laughing.

# 87
От рибата от къде  Laughing.С намалението е под 80лв. ама е супер икономично. 60мл. е стъпка 1. По 3мл. на боядисване ще отнесе 2години. Laughing. Стъпка 2 е 100мл. и вероятно няма да стигне за толкова,но поне година ще изкара.

Мерака ми е за Олаплекс ама там цената е с големи колики  Laughing.

По колко слагаш, че тези милилитри ще те изкарат година? Моя приятелка купува олаплекс, но или нещо не е правила като хората, или продукта не струва, защото изобщо не беше доволна.  Peace

# 88
  • Варна
 Има си таблица. Сложих на 70мл. смес боя с оксидант 3мл. стъпка 1. Стъпка 2 около 2 лешника грубо,но косата си се омаза както трябва. За терапия ползвах  две еднократни дозички или 7мл. стъпка 1 смесени с 20мл вода в пръскалка от парфюм. Терапия обаче според мен се налага само на съсипана коса,каквато моята определено не е тъй,че ще се прави само при нужда. И 1 година да не изкара пак е на цената на една терапия Олаплекс и то в нелъскав салон.

Олаплекс не съм пробвала просто е сериозна инвестиция. В Енцо е над 200лв. а поръчка от щатите в момента я умувам защото е още по-голям разход,но като се съберем няколко човека ще се получи. Иначе една терапия Олаплекс в салон е 80лв. Мерси! Толкова пари не давам посмъртно  Laughing.

Не знам от какво не е била доволна дружката ти. Мен ме устройва и я взех точно заради боядисването.

# 89
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Имам една приятелка,която много се превъзнасяше по Олаплекса.Сигурно една година го ползва,а може и повече и косата и пак беше ужасно суха.Хвърляше луди пари за това чудо и насреща нищо,докато не посети Кристиян-колориста.Той напълно отхвърля олаплекса,омниплекса и тем подобните продукти.Накратко и е го обяснил така-олаплекса отваря косъма и съответно боята го съсипва този отворен косъм.От март месец е при него и косата и е страхотна.

Общи условия

Активация на акаунт