Боя за коса - Blond42 - Клуб на блондинките

• 84 712
  • 775
  •   1
Отговори
# 90
Този цвят в основата седмица ли е или осмица ?
Скрит текст:

# 91
prinzesata , много ми хареса цветът. bouquet Доколкото разбирам, загряването със сешоар е, за да хване боята по-добре? А "разреждането" на боята- значи и то се прави с топла вода? Thinking
Най-накрая открих снимка на боята с която се боядисвам досега Mr. Green , доскоро нямаше. Като гледам опаковката вкъщи ми се вижда една идея по-тъмно, или поне на мен на монитора ми изглежда изсветлена леко снимката newsm78 Цветът който е 10,2 се води перлено рус и ми изглежда ужасно светъл, този е 10,1:
https://www.google.bg/imgres?imgurl=https%3A%2F%2Fwww.time4beaut … ct=mrc&uact=8
Този цвят как е като основен цвят/тон (или както се казва Blush , на 2:20 мин някъде се вижда дамата )?:
https://www.youtube.com/watch?v=N0sX-jFMyM8
Мнения за Гарние Олиа 9.0...? newsm78
Тези дни трябва да купя някаква боя (иска ми се да е същата- Бионда 10.1 newsm78 , не обичам експериментите) и оксидант. Thinking Ако използвам тази боя какъв % оксидант ще ми е нужен (за дължините, съответно и за корените)? И би ли се получило нещо подобно на по-пепелявите оттенъци от снимката? Оксидантът не уврежда ли много косата, тъй като и без това има оксидант включен в самата боя? Или за косата е по-щадящо ако използвам боя 9-ка+ оксидант? Има ли вариант като си изравня цвета на дължините после да си боядисвам корените (вероятно +добавен оксидант, нали биха били по-тъмни) и после да нанасям същата смес боя+оксидант на дължините към края на боядисването? Или винаги за корени ще се налага да използвам един % оксидант, а за дължините- друг %?
Извинявам се за многото въпроси Embarassed , но досега имам опит само с тази боя. Добре ми се отразява на косата и ако е възможно ми се иска да не я сменям...
 bouquet bouquet bouquet

# 92
dolce, объркваш ме! Sweat Smile Може и аз нещо да изпускам, но защо ти е да купуваш отделно оксидант, нали има в комплекта?! Смесваш си боята с оксиданта (това би трябвало да ти е ясно, щом 2 пъти вече се правиш сама) и мажеш корени изчакваш колкото е там по указание и 10-на минути преди изтичане на времето намокряш леко, правиш фрикция на скалпа и разнасяш по дължините. Аз поне така процедирам, други си оставят някакво количество от сместа, която разреждат с малко вода и с тази смес обливат дължините. На кой както му е удобно.

Между другото аз намерих цял каталог на тази боя http://www.zivarsunroz.ir/fa/?page_id=2637.
Таблицата им е озадачаваща Rolling Eyes На тъмно руса основа препоръчват използванете на блондор преди боята (за 10-ките)?! Това въобще не е ок и е далеч от "професионално". Марката е БГ.

За клипчето - трудно ми е да преценя (9-10), има и светли кичури, едно е сигурно - пепелива е. Grin

# 93
  • Варна
dolce miele тук снимка не съм пускала,но предполагам си я видяла в профи темата.  Laughing.
 За бога никога не загрявам боя със сешоар  Laughing. Толкова ме е страх за скалпа,че не бих си го причинила. Загрявам със сешоар маските под шапка за баня,а в случая втората стъпка на Колорхелп. И да по-бързо и по-добре действат със загряване. Цицията още не си е купила терапевтична преса  Laughing,но и това ще стане.

На тия БГ боици грам вяра им нямам. Аз смесвам бои и оксиданти сама,смесвам и цветове,но това си иска познания и опит затова ако ще ползваш супермаркетна боя всичко в едно ползваш само това,което е кутията както е казала little kitty .

Оф..като почнат с тия блондори направо ме идва да крещя. Аз свалям от ниво 5 до 10-ка без предварително изсветляване. Е не става чак такова като на снимката на ~Artemis~ ,но на мен си ми харесва.

Артемис за мен си е поне 8-ца да не кажа и 9-ка основата. Докарвала съм такова сиво върху десятка с обливка с капка черно,но не ми стои грам. Мязах направо на мис Крюела и изглеждах като болна. Мина ми мерака за тия сивите истории нещо особено пък сега зимата.

# 94
  • в голямото село
Здравейте момичета, имам нужда от съвет.Боядисвам се руса и аз с Лорвен силно изсветлаващите нюанси и 9 оксидант. В момента обаче скалпа ми е раздразнен след последното измиване с накакъв дрогериен шампоан.Сърби ме ужасно и сякаш имам пърхот, а трабва да се боядисам че корените вече са нетърпими. Страх ме е обаче да не влоша положението със скалпа.

# 95
  • Варна
 Масла по скалпа преди боя обилно. Кокос,ЯЧРМ ако имаш ако не и рицин от аптеката ще свърши работа,зехтин може и готварски. И 2 супени лъжици зехтин в боята. Мажеш маслата по скалпа може и дължините да намажеш не пречи. Обикновено правя домашен еластисайзър вечерта,спя с него и на сутринта боядисвам директно върху маската.

За сърбежа ако имаш масло от чаено дърво капни в маслената смес. Бях се докарала до подобно състояние със шампоаните на Керастаз. С чаено дърво 2-3 капки в еластисайзъра всичко миряса.

# 96
  • в голямото село
Точно това мислех да направя,но ме беше страх маслата да не попречат на боядисването. Направо съжалявам че не направих маслената маска още снощи.
Мерси Принцеске.Hug

# 97
  • В къЩи.
Скрит текст:

Не съм много веща в бойте и цветовете,но вчера ходих на оглед за боя,та продавачката в парюмерията имаше същия цвят коса като на показаната от теб.Заговорихме се ,че на мен все ми избива жълто в цвета,та я попитах тя с каква боя постига този цвят и ми каза тази
Скрит текст:
Точно тъмно русо,пепелно,но незнам при теб каква е основата.Тя каза,че е почти 80-90% побеляла коса.

# 98
Когато писах за купуване на боя и отделно оксидант имах предвид професионалните бои. Ако се купува масова боя, тя съдържа оксидант в комплекта и не е нужно да се купува отделно. Освен това боята и оксиданта се смесват в определена пропорция и не би имало смисъл от отделното купуване на оксидант, при положение че във всяка опаковка на масовите бои има. Не е нужно да се взима отделен оксидат ако ползваш същия за корените но го разредиш в вода или балсам и т.н. за обливка на дължините.

# 99
Скрит текст:

Не съм много веща в бойте и цветовете,но вчера ходих на оглед за боя,та продавачката в парюмерията имаше същия цвят коса като на показаната от теб.Заговорихме се ,че на мен все ми избива жълто в цвета,та я попитах тя с каква боя постига този цвят и ми каза тази
Скрит текст:
Точно тъмно русо,пепелно,но незнам при теб каква е основата.Тя каза,че е почти 80-90% побеляла коса.

Aми това е  че боите се правят за бели коси и самите мостри са правени върху бяла изкуствена коса. Ако е с много бяла коса, може да и става като на кутийката, при нас ще жълтее. Ще пробвам аз все пак, макар да е от 8.1 на марката, че 7 ме плаши малко.  Hug

# 100
Точно...Аз сега мацам с осмици и преди когато бях нанесла 8,1 на силно изсветляла  коса  се получи нещо такова , но сега избиха едни жълти оттенъци   ,и когато се боядисвам промяна в цвета има само в корените ,а по дължините само леганца балсама ми хваща.
Упорито се правя само  с 8,1  и се надявам да се наслои боята и да се получи ,защото  не виждам как да я направя бяла или пак толкова светла .
А дори да я изсветля с някоя силно изсветляваща боя и после пак  осмици  ,не знам какво ще се получи.

# 101
  • Варна
  Писала съм и преди,че ползвам чиста осмица за пигментация на бяла коса/отгоре на темето ми е най-много та само там/ и върху нея слагам вече обичайните 10-ки. Не се получава фрапантна разлика с останалата коса. Цветът почти се изравнява и белите коси са с цвят. Та...мисълта ми беше,че 8-ца нанесена на бяла коса дава горе долу същия цвят като 10-ка на основа 5 при мен.  Жълтеникавите оттенъци ми се появяват след втората седмица да речем и ако много ме дразнят им плескам леганза...ама по-често хич не се занимавам.

# 102
prinzesata , цвета на боята го видях в гугъл Laughing От любопитство погледнах Blush
Значи аз тотално не съм разбрала нещата! Мислех, че отделно трябва да купувам оксидант към супермаркетната ми боя... Mr. Green Значи тогава....какви са вариантите да си изсветля косата като на дамата в клипчето или светло пепелно русо?  newsm78 Каква боя да използвам? Бионда 10.2 ми се вижда много, ама много по-светло, което дои и да не хване чак както е показано на опаковката на боята....на мен сигурно ще ми е светличко или поне жълтеещо русо... Thinking
Мнение за 9.0 на Гарние олиа? newsm78
И колко е минималното време между 2 боядисвания? Blush Примерно, ако използвам някоя по-светла боя после след колко време мога да използвам пак досегашната (Бионда 10.1) - би трябвало върху по-светла коса по-добре да хване цветът, нали? Досега се боядисвам на 5 седмици, сега минава вече шеста седмица и скоро трябва да взема някакво решение за цвят.... ooooh!
Щях да питам и за добавянето на зехтин към боята- но сте отговорили на този въпрос.  bouquet Моята коса е суха.

# 103
Здравейте, прекрасни блондинки! Нова съм тук, до сега само съм чела всички темички. Руса съм от 5 години, преди се боядисвах с Beauty Color Lorvenn Paris 1089, след това изсветлих цвета и сега съм с почти бяло русо, при естествен тъмно кафяв цвят. Боядисвам корените с l'oreal excellence 01, доволна съм, но ми се иска да опитам с нещо отново на Beauty Color Lorvenn Paris, можете ли да ми дадете съвет за цвят? Колебая се между 1000, 1001 или направо 00.00 за изсветляване?
Също ако е възможно да ми препоръчате някаква козметика с кератин, както и ампули, които са хубави за суха и изтощена коса?
Благодаря Ви предварително! 😊🍀🌸🍁

# 104
  • Варна
 Петя години наред ползвах 1001.1 на лорвен с 40-ка оксидант. Изсветлява си здраво боицата,но да ти кажа с 1089май се харесвам повече. Ползвах я с 30-ка оксидант. Не ме влече бяло русото......

Последното изречение от поста ти ме разсмя честно  Laughing. Грижата за системно изрусявана и третирана коса за мен си е цяла наука. Не знам колко пари си склонна да отделиш,но ето ти нещо със сравнително поносима цена което препоръчвам за изтощени съсипани третирани коси. https://-spam267-.com/2017/07/olioseta-oro-del-marocco.html

Тук съм описала цялата възстановяваща серия но можеш да вземеш само маската. Гарантирано ще подобри състоянието на косата.

https://www.zlatnaribka.com/olioseta-oro-del-marocco/oro-del-mar … el-marocco-250-ml

Общи условия

Активация на акаунт